B08_Att_8_Q___A_140P8625Q0080__0002.pdf

PDF 184 KB Posted

Attached to
AV Integration Services & Equipment, SAMO
Solicitation number
140P8625Q0080
Issued by

About this file

This document is a Request for Quote (RFQ) Questions and Answers attachment for AV Integration Services & Equipment at Santa Monica Mountains National Recreation Area. The RFQ (140P8625Q0080) covers audio-visual equipment and installation for two buildings, with a project period from mid-September 2025 through January 30, 2026. Key details include requirements for TAA-compliant equipment, acceptance of equivalent or better brands, and specific technical specifications for wireless presentation systems, loudspeakers, and network switches.

Significant project parameters include work hours of 8:30 am - 5:30 pm Monday through Friday, a 1-year minimum equipment warranty, and prevailing wage requirements. The construction is in near-completion phase, with cable infrastructure being installed by the construction company. The AV contractor will be responsible for equipment installation according to sound engineer design plans, including mobile AV racks, a resident PC for presentations, and black loudspeakers. No video cameras will be permitted, and the project does not require bonds but does require liability insurance.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

RFQ 140P8625Q0080 AV Integration Services & Equipment

Attachment 8 Questions & Answers Santa Monica Mountains National Recreation Area

AV Integration Services & Equipment

Santa Monica Mountains National Recreation Area

Questions & Answers

Question 1: Can you provide some pictures of the space[s]?

Answer 1: Photos will be taken on Tuesday, 8/26 and will be provided. In the meantime, please utilize the architectural plans with AV recommendations that were provided in the solicitation.

Question 2: Do we need to follow TAA compliance when offering equipment? Certain equipment on the salient are not TAA compliant.

Answer 2: Yes

Question 3: How many assisted listening units are required? Bodypacks with receivers? If there are any, standard bundled units come with four to six units. Expandable as well.

Answer 3: Please utilize the equipment list in the solicitation. All equipment is listed with quantity.

Question 4: Would the government accept alternatives in design? Salient characteristics are older HDBaseT technology and AV over IP technology is the newest technology.

Answer 4: Yes, comparable or better would be acceptable.

Question 5: Wireless content sharing wireless device. Can we offer alternatives better suited for government and future expansion if video teleconferencing is integrated later?

Answer 5: We would consider this as long as the AV system with the recommended equipment we have listed is not compromised.

Question 6: Wireless content sharing devices use an external dongle connected by USB-C; can this be used with GFE Computers? Dongle restrictions. Wireless content sharing devices also use a local Wi-Fi to connect to GFE computers in the room for wireless content sharing from the connected device. So, dongles are the hardware to also connect directly to the PC using a USB-C connection.

Answer 6: Yes

Question 7: DELL computer Salient – will the contractor supply a computer for the government? What specs would the government prefer? Will this require a CAC card reader as well? Will this computer be used inside the room as the main computer for presentation?

Answer 7:Yes the contractor would supply a computer for the government; the recommended computer is listed in the solicitation. The computer will not require a CAC reader as it will be open for public use. The computer will be used inside the room as the main computer for presentation.

Question 8: Would the government consider options to add a PTZ camera in the room for Video

Teleconferencing? With Speakers, Microphone, and Camera we could achieve that easily for the rooms. Adding cameras could also add streaming features in the room and apps if government allows. Other than cameras the government has everything to add one or two cameras.

Answer 8: No cameras.

Question 9: Is building in process construction or finished?

Answer 9: The building is in near completion phase of construction.

Question 10: Project Timeline: Could you please provide the expected project start date and completion deadline?

Answer 10: As noted in the Statement of Work, the estimated period of performance is mid-

September, 2025 through January 30, 2026.

Question 11: Site Access & Coordination: Will there be any restrictions on work hours, or requirements for permits/badging to access the site?

Answer 11: Work hours are 8:30 am – 5:30 pm, Monday through Friday (excluding holidays).

Outside those hours, we can schedule with the contractor to have someone open/close the facilities. Work would be available on the weekends with advance notice. We will provide a parking pass to access the site, which is closed to the public.

Question 12: Approved Substitutions: The SOW specifies brand names (Panasonic, Crestron, Shure, etc.)—are equivalent substitutions acceptable with prior approval, or must we strictly use the listed models?

Answer 12: Equivalent substitutions are acceptable.

Question 13: Warranty Requirements: Is there a minimum warranty period expected for equipment and installation?

Answer 13: 1 year minimum warranty.

Question 14: Proposal Format: Do you prefer that we submit the pricing using the provided

Excel template only, or may we also include our own formatted proposal for clarity?

Answer 14: You may use your own formatted proposal as long as it contains the information requested found in the Excel template.

Question 15: Is the contract awardee going to do any work running cables behind the walls?

Answer 15: No. The construction company is installing the cables and wires behind the walls and will have cables rolled up ready for the audio-visual company to come in and install. The contract awardee will install the audio-visual system/equipment up according to the design plans we have provided from our sound engineer.

Question 16: Where will the projector screen come down from in the Small Events building?

Answer 16: The Projector Screen will come down from the truss beam.

Question 17: Where will the AV Rack location be?

Answer 17: The AV racks in both buildings must be on mobile carts that we can move and store in our storage rooms when not in use. Please refer to the design plans we have provided from our sound engineer.

Question 18: The provided sound engineer’s plans lists different equipment from the equipment listed on the excel sheet and in the Statement of Work. Please clarify.

Answer 18: The sound engineer’s plans (drawings) are the guiding document. The excel sheet and Statement of Work list comparable equipment to the sound engineer’s plans, some of which are different brands. The quantities and dimensions of items in the Statement of Work are firm, however, comparable or better brands will be excepted (and should be noted).

Question 19: Which wireless presentation system should be provided - the Crestron AirMedia system as specified in the SOW, or the Extron ShareLink system as shown in the drawings?

Answer 19: The items are comparable. Use one or the other. Refer to question #18.

Question 20: If the Crestron system is correct, should we disregard the Extron references in the drawings for our installation approach?

Answer 20: The items are comparable. Use one or the other. Refer to question #18.

Question 21: Are there any other equipment specifications where the SOW takes precedence over the drawings, or vice versa?

Answer 21: No.

Question 22: Is this project subject to prevailing wage?

Answer 22: Yes see Attachment 5 Service Contract Act Wage Determination 2015-5613 for Los

Angeles County rev 30 July 8 2025

Question 23: Is there a bond requirement for this project?

Answer 23: No bonds required, however, liability insurance is (see solicitation).

Question 24: Are alternate solutions or equivalent brands acceptable? The drawings show

Extron, but the part list specifies Crestron. Please clarify which is the required solution.

Answer 24: Refer to answer in question # 18.

Question 25: Who will be responsible for the electrical work?

Answer 25: The contractors that building the structures are installing everything behind the walls. Anything that needs to be done outside of that needs to be completed as part of this contract. Please refer to drawings.

Question 26: Should the AV contractor provide a resident PC?

Answer 26: See answer 7 above.

Question 27: Please confirm that AV contractors are not responsible for cable runs.

Answer 27: The cable that runs behind the walls will be installed by the construction company building the structures.

Question 28: Is the CAD file of drawings available?

Answer 28: We have provided the drawings in the solicitation as a pdf. Once the contract is awarded we can request the sound engineer to provide the CAD files, but that is not guaranteed.

Question 29: Does the color of the loudspeakers need to match a specific requirement?

Answer 29: Black.

Question 30: Please verify the network switch model number.

Answer 30: Please refer to the equipment list. Comparable or better for the sound system is acceptable.

File details come from the government source that posted it. Updated .