B12_Miscellanious_Correspondence_Questions_and_Answers_ORCA_Roof_Fire_System_0001.pdf
PDF 109 KB Posted
- Solicitation number
- 140P8424Q0117
About this file
This document is a set of Questions and Answers related to Solicitation 140P8424Q0117 for the replacement of the existing exterior rooftop sprinkler system at the Oregon Caves National Monument and Preserve in Josephine County, Oregon.
The key details are: the requirement for the contractor to provide all supervision, labor, equipment, testing, and supplies necessary to complete the work; the project range is estimated to be between $100,000 and $250,000; the NAICS code is 238220 with a $19 million size standard; this is a Total Small Business Set-Aside; the Government anticipates award of a firm-fixed-price purchase order; and a site visit is scheduled for September 6, 2024. The Questions and Answers cover details such as the water flow rate and pressure, requirements for cutting into walls, piping schematic information, and lead/asbestos reporting. The period of performance has been corrected to end on March 29, 2025.
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Solicitation 140P8424Q0117
Questions and Answers
Roof Fire Suppression System, Oregon Caves National Monument and Preserve
1. What is the flow rate coming into the building?
ANSWER: Around 100 PSI
2. GPM coming into the building?
ANSWER: There is no accurate GMP without doing a flow test on the stand pipe.
3. What are the requirements for cutting into walls to replace piping? Section 21 31 00-2, 1.7 Historic Building Issues Sub-Section D. All components shall be placed in accordance with the Preservation Standards.
ANSWER: https://www.nps.gov/orgs/1739/secretary-standards-treatment-historic-properties.htm
4. Can the NPS confirm the GPM and pressure at the head?
ANSWER: Using the drain hose with the deluge turned on, 10 gallons per minute. 86 PSI.
5. Is there a product or specification for the sealing of the rooftop nozzle assembly?
ANSWER: Currently there is a roof tar/roof cement.
Section 21 31 00-6/07
3.6 PIPE SLEEVES
A. Install where piping passes through walls, floors, ceilings roofs and partitions.
B. Sleeves shall pass through the entire thickness of walls, floors, ceilings, roofs and partitions.
C. Provide not less than ¼ inch space between exterior of piping or pipe insulation and the interior of the sleeve.
D. Firmly pack the space with insulation and seal at both ends of sleeve.
E. Seal annular space with fire sealant where sleeves pass through fire rated assemblies.
6. Is there a piping drawing/schematic of the piping from the main valve to the rooftop piping? This would help determine how much demolition is needed in the interior of the building.
ANSWER: There are no As-Builds for this piping, the contractor should at their discretion investigate the current piping route.
https://www.nps.gov/orgs/1739/secretary-standards-treatment-historic-properties.htm https://www.nps.gov/orgs/1739/secretary-standards-treatment-historic-properties.htm
7. During the demolition and remodel of the inside of the building to replace the piping, are the new walls to be plaster or drywall?
ANSWER: All patching should match in-kind the area surrounding the demolition.
8. Can the NPS provide lead and asbestos reporting for the building?
ANSWER: Please see Attachment 8 – ORCA ACM SURVEY REPORT
9. Can the NPS send a NOA Weather Report for 2024?
ANSWER: This link is most accurate at the Chalet.
https://forecast.weather.gov/MapClick.php?lat=42.05592075351244&lon=-
123.47053527832031#.XhjZgsi6OUn
10. While the period of performance is 300 days, is the NPS awarding this project to be done in 2024 or 2025?
ANSWER: This project may be limited to be completed over the 2024 winter months due to access during snowstorms but needs to be complete before staff enters the housing unit and fire season for 2025. For this reason, the POP is being corrected to end on March 29, 2025.
https://forecast.weather.gov/MapClick.php?lat=42.05592075351244&lon=-123.47053527832031#.XhjZgsi6OUn https://forecast.weather.gov/MapClick.php?lat=42.05592075351244&lon=-123.47053527832031#.XhjZgsi6OUn
File details come from the government source that posted it. Updated .