Questions_and_Answers_0001.pdf

PDF 144 KB Posted

Attached to
Government housing landscaping at Lake Mead Nation
Solicitation number
140P8122Q0012
Issued by

View the file

Other files

File Type Posted
Sol_140P8122Q0012_Amd_0001.pdf PDF
B11_Site_Visit_Sign_in_Sheet_0001.pdf PDF
B08_Invoice_Payment_Request.docx DOCX document
Sol_140P8122Q0012.pdf PDF
B08_Release_of_Claims.pdf PDF
B08_Transmittal.pdf PDF
B03_General_Decision.pdf PDF
B08_Contract_Price_Schedule.pdf PDF
A04_Statement_of_Work.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions & Answers

140P8122Q0012

Question: Height for the retaining walls

Answer: The height of the retaining walls shall be 6 to 8 inches below the new concrete back yard patio on each of the two houses. The exact height will need to be determine by the contractor on site.

Please refer to section 1.1E of the scope of work.

E. (INSTALL NEW RETAINING LANDSCAPE BRICK WALL) Pavestone, Rampart BevF Tan 6 x 16 retaining wall block or equivalent. Liquid Nail Landscape block adhesive or equivalent. 5/8” crushed rock or equivalent base material. The retaining walls shall be constructed in strict accordance with the specifications, recommendations, and instructions of the retaining wall block manufacture. The base of the retaining wall shall be no closer than 4 feet from the existing chain link fencing, but may, depending on the site conditions, be further from the fencing. The retaining wall shall roughly parallel the existing fencing, in straight, as long as practical, runs. Where the retaining walls change direction, all curves shall be uniform and fair.

All retaining walls shall be level to within + or – ½ inch from end to end. The top of the walls shall be flat, in one continuous plane. The height of the retaining walls shall be from the base of the slope to the projected level plane of the associated yard. The walls shall be constructed on a level, compacted base of crushed 5/8-inch rock or equivalent fill, roughly 4 to 6 inches in depth and 24 to 28 inches wide. First course of block shall be embedded a minimum of 4 inches below the surrounding grade. The grade at the base of the wall shall not exceed ½ inch per foot of slope away from the wall base. A minimum of 12” of crushed rock shall be placed and compacted immediately behind the wall and separated from the adjacent existing soil by a geotextile fabric. Clean, landscape appropriate fill shall be placed and compacted behind the crushed rock/geotextile fabric, to bring the yards up to a level, smooth, grade. The top course of retaining wall blocks shall be fixed in place with appropriate landscape block adhesive. The top of the wall shall be topped with wall cap block, held in place with landscape adhesive. The yard area behind the retaining wall shall be filled and graded to be smooth, and in plane with the top course of the retaining wall, and to be sloped away from the house for a fall of 6 to 8 inches. At the conclusion of the work, all excess material, debris, trash, associated with the work shall be roved from the Park, and the site left in a neat and clean manner

Page 19 on Scope of work.

Question: CLIN Description on section 3(C) mentions a retaining wall in the scope however, no retaining wall is shown in the description like Quarters 409 and 411. Please clarify

Answer: No retaining wall is required for CLIN 3 (C). Price schedule have a mistype error. ONLY CLIN 1 (A) Quarters #409 and CLIN 2 (B) Quarters #411 will have retaining walls. Please refer off the scope of work (SOW) .

File details come from the government source that posted it. Updated .