B09_Att_13_RFI_9-24-24_0002.pdf

PDF 153 KB Posted

Attached to
INDU 305176 - Marquette Greenway Trail Constructio Federal contract opportunity
Solicitation number
140P2024R0155
Issued by
Department of the Interior National Park Service National Office

About this file

This document is a Request for Information (RFI) related to the Marquette Greenway Trail Construction project (Solicitation 140P2024R0155) for the National Park Service. The RFI addresses several questions from potential contractors, including:

  • Tree removal requirements and disposal methods
  • Responsibilities of the NPS botanist and archaeologist
  • Acceptable aggregate materials for the trail base and shoulders
  • Asphalt cement liquid grade specifications
  • Qualification requirements for the Quality Control Supervisor and Site Safety Supervisor
  • Temporary facilities like trailers and fire protection
  • Fabricator and erector certifications for the trail structures
  • Access to the construction site via Montgomery Street

The RFI provides responses from the NPS clarifying these project requirements. The Geotechnical Report is also referenced as a source of additional details. Overall, this RFI serves to address contractor questions and provide clarification on the specifications and construction approach for the Marquette Greenway Trail project.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to INDU 305176 - Marquette Greenway Trail Constructio, newest first.
File Type Posted
Sol_140P2024R0155_Amd_0002.pdf PDF
B09_Att_14_Solicitation_Sections_B-M_(rev)_9-24-24_0002.pdf PDF
B09_Att_9_RFI_9-12-24_0001.pdf PDF
Sol_140P2024R0155_Amd_0001.pdf PDF
B09_Att_10_Phase_One_Tree_Removal_0001.xlsx XLSX spreadsheet
B09_Att_11_Identified_Tree_Photos_0001.pdf PDF
B09_Att_12_Site_Visit_Sign_In_Sheet_0001.jpg JPG image
B08_Attach_1_Specifications.pdf PDF
B08_Solit_INDU_305176_Sections_B-M__.pdf PDF
B08_Attach_2_Drawings.pdf PDF
B08_Attach_5_Project_Experience_Questionnaire.docx DOCX document
B08_Attach_3_Contract_Price_Schedule.xlsx XLSX spreadsheet
B08_Attach_4_Wage_Determination_IN20240001.pdf PDF
B08_Attach_8_Limitations_On_Subcontracting_Report.xlsx XLSX spreadsheet
B08_Attach_7_Banking_Information_Questionnaire.docx DOCX document
Sol_140P2024R0155.pdf PDF
B08_Attach_6_Past_Performance_Questionnaire.docx DOCX document
Show all 17

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

RFI

INDU 305176 Marquette Greenway Trail

Solicitation 140P2024R0155

9-24-24

1. Question: There are no trees identified to be removed on the drawings, but after visiting the site there are several that will need to be removed and trimmed back in order to place the new asphalt trail.

a. How do we determine how many trees shall be removed? To the extent of the construction limits?

b. Can the trees be mulched and left onsite?

Answer:

a. NPS performed an initial assessment and quantification of tree removals for the project scope, see Attachment 10 Phase One Tree Removal and accompanying 41 photos of the identified trees. This list is information only and contractor will be responsible for identifying means and methods to perform the requirements of Site Clearing (Section 31

10 00) for the project. Refer to Amendment One attachments.

b. Refer to Division 1 Specifications Section 31 10 00 Site Clearing, including subsection 3.5

Disposal and Cleaning.

2. Question: The summary of work states the Contractor shall consult with the Botanist before earth moving work starts and the Botanist will salvage the plants. Does the contractor need to hire the Botanist, or does the Botanist work for the National Park Service?

Answer: The botanist is a NPS employee so contractor will not need to provide this specialization. Note: Plant salvage within the limits of construction has been completed and contractor will not need to coordinate prior to earth moving with NPS botanist on this item.

3. Question: Archeological Monitor it is uncertain who shall bear the cost, contractor or NPS?

Answer: Archaeological monitor is an NPS employee. Contractor is not required to provide this service. NPS has previously performed an archaeological survey and identified a limited area of archaeological interest. The project scope has been coordinated to mitigate any impacts in this area.

4. Question: Is Air Cooled Blast Furnace Slag IN – No. 53’s acceptable as an aggregate base beneath the asphalt pathway and/or may be used for shoulder stone along the pathway?

Answer: No, Air Cooled Blast Furnace Slag IN- No. 53 is not an acceptable alternate material for the aggregate base course. Please refer to plans, specifications and geotechnical report included with the Division 1 Specifications pg 247 of 288; and provide the specified crushed stone complying with the Indiana DOT coarse aggregate specification #53 for the compacted aggregate base and aggregate shoulder.

5. Question: Is recycled crushed concrete aggregate with a No. 53 gradation (Not Approved by

INDOT) acceptable as an aggregate base beneath the asphalt pathway and/or may be used for shoulder stone along the pathway?

Answer: No recycled crushed concrete aggregate with a No. 53 gradation is not an acceptable alternate material for the compacted aggregate base course or the shoulder stone along the pathway. Please refer to plans, specifications and geotechnical report included with the Division

1 Specifications pg 247 of 288; and utilize the specified crushed stone complying with the

Indiana DOT coarse aggregate specification #53 for the compacted aggregate base and aggregate shoulder.

6. Question: As of this September 2024, INDOT has changed their specifications for the Asphalt

Cement Liquid Grade in 401 and 402 mixes. To further explain, the INDOT 402 Mix that is being called out on this project to bid, would require PG 64-22 liquid asphalt cement per the specifications prior to September 2024 bids. The most current INDOT specifications will require

PG 58S-28 Liquid Asphalt Cement in lieu of PG64-22. Will you please confirm that PG58S-28 is required for this project and PG64-22 will not be acceptable?

Answer: Please utilize PG 64-22.

7. Question: Specification 01 40 00- states the quality Control Supervisor may also perform other duties. Can the project Superintendent be the all of the following: Site Superintendent, Quality

Control Supervisor and Site Safety Supervisor?

Answer: No, Superintendent cannot perform the duties of Quality Control Supervisor. However, Superintendent can also perform duties of Site Safety Manager, or the Quality Control Supervisor can also perform duties of Site Safety Manager.

8. Questions: Specification 01 50 00

a. 3.4.J.5 standpipes and hoses for fire protection, is this required?

b. 3.1.A locate facilities as shown in drawings, but no facilities are shown. Are trailers required?

Answers:

a. A standpipe is not required for this project. Contractor to be responsible for their own means and methods to prevent fire during construction included in their Quality and

Safety Plans.

b. Sheet G2 shows the approved areas for Contractor’s construction laydown. Contractor is not required to provide a job trailer. Contractor is expected to be able to participate and attend in a virtual weekly progress meeting, see Division 1 Specifications Section 01 31

00 1.6.B.

9. Question: Specification 32 34 13 states the fabricator shall be AISC Quality Certified as Certified

Bridge Fabricator, but does not have a requirement for the erector. Does the erector need certifications?

Answer: Refer to Division 1 Specifications Section 01 40 00 1.5.C Installer Qualifications.

10. Question: In regards to the response of question #2 in Amendment #1, C1 Keynote six states the follow “6” thick compacted aggregate base, NO. 53, crushed stone complying with the Indiana department of transportation coarse aggregate specification #53.” The keynote does not specifically state limestone NO. 53. If Slag or Recycled Concrete comply with the Indiana

Department of Transportation Aggregate Specification No. 53, are they acceptable to use? Or, do the NO. 53s need to be limestone?

Answer: Slag and Recycled Concrete are not “Crushed Stone” and are not an acceptable alternate. Sheet C1 and Geotechnical Report note the compacted aggregate base course to be a

“Crushed Stone complying with the Indiana DOT Coarse Aggregate Specification #53”. Indiana

DOT Certified Aggregate Producer Program (C.A.P.P.) provides further definition and characteristics of “Crushed Stone”

11. Question: Can Montgomery Street can be used as a point of access?

Answer: Montgomery Street can be used as a point of access to the trail project limits of construction. Contractor to follow all local jurisdiction restrictions and requirements while they access the project site from Montgomery Street.

12. Questions: Structural Design and Helical Piles Clarification:

a. Are the structural drawings and details for the abutments and helical piles complete drawings or is additional engineering required by Bridge designer? Please confirm.

b. If the Structural Design provided in the drawings is complete and ready for construction, what is the length of each helical pile? Please advise.

c. The specifications reference a Geotechnical Report; will a copy of the report be provided to contractors? Please advise.

Answers:

a. Refer to structural drawing sheets and specifications. Also refer to the submittal list provided in the Specifications PDF starting on page 51 of 288.

b. Refer to structural drawing sheets and specifications. Refer to the Geotechnical Report included in the specifications PDF. Division 1 Specification Section 31 62 17 Helical Screw

Foundation Piles notes the contractor responsibility and HSF Pile Contractor qualification.

c. The Geotech Report is included in the Division 1 Specifications PDF at the end of the document starting on page 247 of 288.

File details come from the government source that posted it. Updated .