Questions_and_Answers_as_of_8-2-2018.pdf

PDF 137 KB Posted

Attached to
Trinity Center Boat Launch Facility Improvement
Solicitation number
129AC718R0004
Issued by

About this file

Questions and Answer (8/2/2018)

View the file

Other files

Show all 15

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers

As of 8/2/2018

1. Plan Sheet 5 of 26 Note 4 States the existing parking area asphalt to be crushed to a gradation of approximately 1-1/2” minus.

Crushed AC shall be spread evenly over entire parking area and compacted.

C1 Scope of Work states to “Grind existing AC to a depth of 2”, regrade, compact and repave.

QUESTION: Is the existing AC to be pulverized or ground 2”?

Answer: Existing Asphalt is to be pulverized to a gradation of approximately 1-1/2” minus.

2. Sampling and Testing C.1 p3 Scope of Work states that “quality control, compliance, and verification shall be performed by a professional selected by the Government”

3.04 Backfill indicates “the government will make density tests of compacted material”

States the contractor is responsible for all sampling and testing. Cost to be included in the associated bid items.

552.09 Quality Control of Mix states the testing will be performed by the “Contractor”

C.5 Scope of Work indicates the Contractor will perform “all” sampling and testing according to the specifications.

Question: What testing the Contractor is responsible for?

Answer: Contractor is responsible for quality control and compliance including all sampling and testing according to the specifications. Costs are to be included in the associated bid items.

Government will review any sampling or testing results and oversee the contract.

3. 10400-1 Recreation Signs & Pad Indicates the scope includes furnishing all material including the fee tube and kiosk signs.

Sheet 13 of 29 Detail ‘B’ indicates the NRA /Welcome sign will be Government Furnished.

Specifications 2.01 C indicates the recreational sign panels will be furnished by the Government as well.

Note #7, Sheet indicates the fee tube will be provided by the Government.

Please verify who will supply the kiosk signs and fee tube.

Answer – Government will provide fee tube. All kiosk signs including Welcome/NRA signs to be furnished and installed by Contractor except for the actual low water map.

4. Fabricated Metal Rail System Sheet 19 of 29 indicates the rail system is 620 LF long. The Schedule of Items says 620 LF. Plan Details on sheet 21 of 29 indicate 450 LF. Please verify the length of the Fabricated Metal Rail System.

Answer – Length of Ramp should be 620 LF

5. Is County Permit required to abandon vault toilet? If so, Environmental Health Department is currently backed up so starting process early by Forest Service would be ideal.

Answer – No permit is required, but notification to the Trinity Environmental Health Department is required as stated in the Supplemental Specification Section 02073. Contractor is responsible for the $145 tracking fee for the County.

6. QA/QC: Who is responsible for Quality Assurance?

Answer – Forest Service inspects, but it is up to the contractor to do QA which can include concrete testing, compaction tests, etc.

7. Solar Lighting – Would it be acceptable to use an alternate solar lighting than what is specified? I could not find your specified manufacturer online to see what the gel battery is.

Answer – Approved equal is ok.

8. Fence – Plans and schedule of items say fence to be removed by contractor. There is no fence on site only possible fence posts. Is this what is needed to be removed?

Answer – Only fence posts are to be removed. The actual fence is no longer there.

9. Is the sidewalk the entire length of the boat ramp? Will the entire existing sidewalk be removed?

Answer – Sidewalk is entire length of the boat ramp. Entire existing sidewalk will be removed.

10. If contractor needs to get water from the lake for the project, are they responsible for getting an additional permit from the water board or was this work included with the water board permit?

Answer- Contractor will need a separate permit for pumping water from the lake.

11. Reference the Bid Schedule Item number 02489(01).

And drawing sheet 22 of 29

The Bid Schedule says there are (3) Steel Frame Concrete Boarding Floats. However the drawings indicated there are (2) steel frame floating docks and (1) aluminum gangplank.

Are there (3) floating docks or are there only (2) floating docks?

Answer – there are three floating docks. Two of them are on/shore-interior boarding floats and one is an outboard boarding float.

12. 40301 Asphalt calls for Grading DG-1 on the bid item sheet. I can not find DG-1 in the FP03 specifications. Can you tell me if this is ½” or ¾” and what the gradation is or where to find it?

Answer – This should be Gradation E found in Table 703-4 of FP-03.

13. 40803 Seal Coat SS1. I think this is a fog seal but again can not find Class A, type IV in the specs.

Please clarify

Answer – This is a typo and should be CSS 1-h found in Section 702 of FP-03.

14. What happens if we cannot complete project by the deadline due to weather delays?

Answer – The project must be completed by February 1, 2019. There will be no extension modifications issued on this contract. Any work not completed by this date due to weather will be removed by modification.

File details come from the government source that posted it.