QA 06-17-2026 Answer to Federal Excise Question.docx
DOCX document 22 KB Posted
- Solicitation number
- 127EAY26Q0049
About this file
This is a Question and Answer document addressing Federal Excise Tax (FET) treatment for solicitation 127EAY26Q0049. The questioner asked whether Federal Excise Tax, if applicable to the offered heavy duty trailers, should be included in the contractor's quoted price or if the procurement is exempt from FET. The government's answer confirms that the United States is exempt from Federal Excise Tax based on FAR 29.203. Specifically, the answer cites two key exemptions: (1) exemption from communications excise tax under 26 U.S.C. 4293 when supplies and services are for exclusive use of the United States, and (2) exemption from the federal highway vehicle users tax under 26 U.S.C. 4483(b), which applies regardless of whether the United States owns or leases the vehicle. This exemption is authorized by Secretarial Authorization from the Department of the Treasury and applies to this acquisition for heavy duty trailers for the Sierra National Forest, Klamath National Forest, and Lassen National Forest.
View the file
Other files
Show all 11
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
127EAY26Q0049
Heavy Duty Trailers
FAR 29.203
QA 06/17/2026
Could you please confirm whether Federal Excise Tax (FET), if applicable to the offered trailers, should be included in the contractor's quoted price, or whether this procurement is exempt from FET? The Federal Acquisition Regulation states that the United States is exempt. See below.
29.203 Other Federal tax exemptions.
(a) Under 26 U.S.C.4293, the Secretary of the Treasury has exempted the United States from the communications excise tax imposed in 26 U.S.C.4251, when the supplies and services are for the exclusive use of the United States. (Secretarial Authorization, June 20,1947, Internal Revenue Cumulative Bulletin,1947-1, 205.)a
(b) Under 26 U.S.C. 4483(b), the Secretary of the Treasury has exempted the United States from the federal highway vehicle users tax imposed in 26 U.S.C. 4481. The exemption applies whether the United States owns or leases the vehicle. (Secretarial Authorization, Internal Revenue Cumulative Bulletin, 1956-2, 1369.)
File details come from the government source that posted it. Updated .