Cordesville Janitorial_QandA_as_of_30Aug23.pdf
PDF 163 KB Posted
- Attached to
- SRS Cordesville Janitorial Services
- Solicitation number
- 12445023Q0052
- Issued by
-
Department of Agriculture Forest Service
About this file
This document contains questions and answers regarding Solicitation Number 12445023Q0052 for Cordesville Janitorial Services. The solicitation is seeking janitorial services for buildings totaling 7,662 gross square feet located at the Cordesville facility of the US Department of Agriculture Forest Service. The services include weekly cleaning of the laboratory, workshop, and office buildings, as well as monthly cleaning of the bunkhouse. The government will provide supplies such as paper products and soap. The incumbent contractor is Snipes Cleaning Services with the most recent annual contract value of $8,700. Clarification was provided that vehicle insurance is not required and late quotes may be accepted at the discretion of the contracting officer depending on the specific circumstances.
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Solicitation Questions & Answers
12445023Q0052
Cordesville Janitorial Services
As of 30 Aug 23
1. For the weekly tasks? how many days per week. At least 3 days minimum?
Answer: Weekly tasks are only performed once per week.
2. We would like to know if this is a brand-new contract OR if there is (was) an incumbent performing these services. If not brand new, could you please provide the current / previous contract number?
Answer: This is a follow-on requirement. The current contract number is 12456819C0003.
3. Kindly confirm the following buildings are to clean once per week?
Bunkhouse (1452 gross square footage – GSF) -Weekly Laboratory (2,480 GSF) -Weekly Work Center (Office) (2730 GSF) -Weekly Workshop (450 GSF) -Weekly
Answer: That is not correct.
The bunkhouse is only cleaned once per month. Please also note the requirements for Quarterly, Bi-Yearly, and Yearly requirements outlined in the PWS.
4. I would like to request the current monthly or annual amount you are paying for the janitorial services for this location. Also, the name of the company that has the contract.
Answer: The most recent contract year, ending Dec 31st 2023, is for $8,700.00. Please note that this pricing was in response to a solicitation issued in 2018. The current contractor is Snipes Cleaning Services.
5. What is the allocated budget for this contract?
Answer: The Government budget for this requirement is not being disclosed.
6. Does the federal government require a separate vehicle (liability) insurance or waiver for company or personal conveyance parked onsite while janitorial services are rendered?
Answer: Not required.
7. We respectfully submit a formal request for an extension on the current due date. This appeal is attributed to the prevailing severe weather conditions induced by hurricane Idalia.
Answer: The response time is not being extended at the current time.
However, the below solicitation language may allow for consideration of late quotes if consideration of the late quote would not unduly delay the acquisition:
Addenda to Provision 52.212-1 paragraph (f) Late submissions:
Replace (f)(2)(i) with the following:
Any offer, modification, revision, or withdrawal of an offer received at the Government office designated in the solicitation after the exact time specified for receipt of offers is "late" and will not be considered unless it is received before the award is made and the Contracting Officer determines that accepting the late offer would not unduly delay the acquisition. Delete 52.212-1 (f)(2)(i) paragraphs A, B, & C.
8. Who handles the toilet paper; paper towels; hand soap etc.…
Answer: Please refer to the Government Furnished supplies section at 5.1 of the PWS:
5.1 Supplies
The Government will supply all trash bags, sanitary bags, paper towels, toilet paper, seat liners, and soap for dispensers.
9. Who moves items when buffing floors.
Answer: Employees are notified about removing personal items from floor surfaces, but chairs and area rugs are moved by the vendor. Janitorial personnel will need to work around heavy items like file cabinets and desks.
File details come from the government source that posted it. Updated .