S222--Bronx Hazardous Waste Disposal Services

Closed Solicitation Posted

Solicitation number
36C24223Q1163
Agency
Responses due
Set-aside
No set-aside

Opportunity facts

NAICS code
562112 Hazardous Waste Collection

Notice details come from SAM.gov. Updated .

About this opportunity

This solicitation from the Department of Veterans Affairs Veterans Health Administration Veterans Integrated Service Network 2 seeks hazardous waste disposal services at facilities in Bronx, New York. Services required include the classification, labeling, packing, transport, and ultimate disposal or treatment of hazardous and universal waste in compliance with applicable regulations. Quotes will be evaluated based on technical capability, past performance, veteran involvement, and price, with the award going to a business classified under NAICS 562112 Hazardous Waste Collection with $47 million size standard registered in SAM. Proposals are due by January 26, 2024.

No set-aside designation was used. The solicitation, numbered 36C24223Q1163, will result in an indefinite-delivery requirements contract for hazardous waste removal services with a base year from February 2024 to January 2025 and four one-year options. Waste types include pharmaceutical, chemical, and medical waste to be removed from the James J. Peters VA Medical Center in Bronx, New York. The wage determination numbered 1996-0223 Rev 60 establishes prevailing rates for laborers under this contract.

Notice text

2 versions

Update #2 · Latest ·

Solicitation Amendment 0001

Questions and Answers received:

Question 1: We need the definitions of the UOMs (CO, JB, LT, etc)

Answer:

CO: Containers

JB: Job

LT: Lot (non-priced CLIN). This is not a required cost to be submitted as this identifies the start of each performance period.

LB: Pound

EA: Each

HR: Hour

Question 2: We need to understand the Pickup fee is this a flat trans rate? Is trans not being wrapped in?

Answer: The Pickup fee is a flat fee it is not wrapped in.

Question 3: What do they mean this needs to include, bulking, segregating, etc are we providing onsite packaging, or does agency mean back at the disposal site?

Answer: The waste is packaged onsite for transport when they come onsite, it must be segregated by compatibility (segregated) and some waste streams are bulked.

Question 4: ER Labor what exactly is this for ? spills on site? Could it be bio-waste responses?

Answer: This is for spill response- chemicals and oil only, not bio-waste.

Question 5: Do you have any requirements on response time?

Answer: Emergency response is when needed at JJP facility.

Question 6: On-site labor? How many people what does the UOM of JB mean?

Answer: A minimum of two people are required for each pickup. JB-Job.

Question 7: Does vendor need any special equipment to make these pickups, any limitations of the loading dock area? Will it just be a standard milk run pickup?

Answer: No special equipment needed, no limitations on the loading dock.

Question 8: Signed manifests will be give by the disposing facility or certificate of destruction the waste has been disposed is agency is looking for this or something else?

Answer: EPA s manifest system provides for tracking at each level of waste transport. The disposal facility sends the generator signed copy to JJP within 45 days. The disposal facility also enters an electronic signed copy into the myRCRA site. Certificates of destructions are provided by the contractor.

Question 9: Certs of recycling who will be tracking these down for them as they will be all 3rd party facilities?

Answer: Certificates of recycling are managed by the contractor and sent to the facility. Therefore, tracking is done by the contractor and the facility.

Question 10: Per Section E - Solicitation Provisions, Section B2, please provide the following document: VA Notice of Limitation on Subcontracting - Certificate of Compliance for Services and Construction (JAN 2023) for completion.

Answer: The item noted within Section E.1 52.212-1 (b), Completed and signed VA Notice of Limitation on Subcontracting - Certificate of Compliance for Services and Construction (JAN 2023). has been removed from submission requirements.

Update #1 ·

Bronx Hazardous Waste Solicitation

Files

File Type Posted
36C24223Q1163 0001.docx DOCX document
Wage Determination 1996-0223 Rev 60.pdf PDF
QASP - Bronx Hazardous Waste.docx DOCX document
Price Schedule.docx DOCX document
36C24223Q1163.docx DOCX document

Notice history

Notice Type Posted
This notice Latest solicitation Solicitation
S222--Bronx Hazardous Waste Disposal Services Original Pre-Solicitation

Similar open opportunities

Opportunity Agency Set-aside Responses due
S222--Hazardous & Universal Waste Disposal Service Department of Veterans Affairs Grand Junction CO 81501 · NAICS 562112 Veterans Integrated Service Network 19 Service-Disabled Veteran-Owned Small Business
S205--HAZARDOUS WASTE DISPOSAL SERVICES - Base 4 OY [678] | POP: 11/01/2026 - 10/31/2027 Department of Veterans Affairs Southern Arizona VA Healthcare System (Savahcs) Tucson, Arizona 85723, United States · NAICS 562112 Veterans Integrated Service Network 22 Service-Disabled Veteran-Owned Small Business
Hazardous Waste Collection and Disposal, Fort Bliss National Cemetery Fort Bliss, Texas 79916, United States · NAICS 562211 National Cemetery Administration Service-Disabled Veteran-Owned Small Business
S205--General Waste & Recycling Removal Services - Detroit PoP 04/01/2027-03/31/2032 Department of Veterans Affairs Detroit MI 48201, United States · NAICS 562111 Veterans Integrated Service Network 10 No set-aside
FY27 HIOSH Hazardous Waste Morgantown, West Virginia 26505, United States · NAICS 562211 CDC Office of Acquisition Services No set-aside

On GovTribe

Work this opportunity

  • Track it in your pipeline
  • Find teaming partners
  • Similar opportunities
  • Ask GovTribe AI about this opportunity