S205--Solid waste removal and recycling services

Closed Solicitation Posted

This opportunity was awarded. See the award notice from .

Solicitation number
36C24224Q0632
Agency
Veterans Integrated Service Network 2 Veterans Health Administration, Department of Veterans Affairs
Responses due
Set-aside
No set-aside

Opportunity facts

NAICS code
562111 Solid Waste Collection
PSC
S205 Housekeeping- Trash/Garbage Collection
Points of contact

Notice details come from SAM.gov. Updated .

About this opportunity

The Department of Veterans Affairs Veterans Health Administration Veterans Integrated Service Network 2 is seeking comprehensive solid waste removal and recycling services for the VA NY Harbor Healthcare System and associated clinics. The contractor will be responsible for the collection and disposal of solid waste, construction and demolition debris, and providing waste minimization training. Key requirements include rental and pickup of various sized containers, meeting performance targets, and conducting waste audits at three facility locations. Offers are due by October 23, 2024, and the anticipated period of performance is January 2, 2025 to December 31, 2025, with four one-year option periods. The procurement will be evaluated on factors such as quality of service, timeliness, business relationships, and customer satisfaction.

This solicitation is unrestricted but includes set-asides for small businesses under NAICS code 562111 for solid waste collection. The incumbent contractor is not specified. The estimated value of the contract is not provided, but detailed pricing is requested for rental, pickup, and disposal services across multiple VA facility locations in New York and New Jersey. The contractor must comply with limitations on subcontracting and demonstrate the ability to self-perform at least 50% of the contract value.

Notice text

3 versions

Update #3 · Latest ·

RFQ 36C24224Q0632

Amendment 0001

Questions received from potential quoters, as well as answers provided.

Question 1: On CLINs 0002AC and 0002AH, Pickup 20cy Open Top (Trash) are listed as As Needed, but the SOW states it is to be picked up 1 time per week. Please confirm the pickup frequency to be estimated for pricing.

Answer: There are 2 different open tops, one that is as scheduled for 1x per week and 1 that is on call. Meaning we have an extra 20 yarder by the loading dock, we request pick up when we fill it. We use it for clean outs or other debris.

Question 2: Manhattan has no CLIN for pickup of pallets. A pickup for pallets CLIN is provided for the other two locations. Only Rental and Per Ton Disposal are listed. Please clarify.Â

Answer: This was missed and has been added to the price/cost schedule in this amendment.

Question 3: There is no CLIN for the waste minimization training. Will a CLIN be added for these costs?

Answer: The waste audits are already listed in the last subCLIN under each CLIN in price/cost schedule. Training has been added to these subCLINs.

Question 4: On CLIN 0001AL, the unit for Pickup of 30cy Open Tops (Trash) is listed Month, but the CLIN does not provide a frequency. The SOW lists the pickup frequency at 1 time per week. Is this the frequency to be used for pricing calculations?

Answer: Yes, revised 0001AL, 1001AL, 2001AL, 3001AL, and 4001AL.

Question 5: On CLIN 0003AC Pickup of 30yd Open Tops (Trash), the pickup frequency is listed at 2 times per week on the CLIN and 1 to 2 times per week in the SOW. Please clarify if this is the frequency per open top or for the 3 open tops in total. Additionally, please clarify if the frequency is 2 pickups or 1 to 2 pickups.Â

Answer: 2x per week, revised SOW.

Question 6: Can the government clarify if scrap metal and pallets to be picked up when necessary or scheduled every other week? Section 6d of the SOW states every other week, but the CLINs state As Needed.

Answer: As needed, we order service when we fill it, usually every other week. Revised in SOW.

Question 7: Would the government allow the contractor to install pressure monitoring devices on the VA-owned trash compactors?Â

Answer: Yes, if it will not create any irrevocable damage to the unit and is at no additional charge to the government.

Question 8: As the RFQ response deadline is approaching, we may not receive all of the requested Past Performance Evaluation Questionnaires (PPQ) from our customers in time. Would the government be willing to accept other recent and relevant PPQ forms that we already have on file?

Answer: The response due date has been extended until Wednesday October 30, 2024 at 11:00AM EST.

Question 9: In what volume should we place the Limitations on Subcontracting Certificate?

Answer: Contractor can submit as an attachment.

Update #2 ·

Solid waste removal and recycling services

Update #1 ·

Solid waste removal and recycling services

Attachments

Files attached to this notice, newest first
File Type Posted
36C24224Q0632 LineItems updated.xlsx XLSX spreadsheet
36C24224Q0632 0001.docx DOCX document
RFQ_36C24224Q0632.docx DOCX document
VHA Directive 0063.pdf PDF
Limitations on Subcontracting Certification 36C24224Q0632.docx DOCX document
QUALITY ASSURANCE SURVEILLANCE PLAN 02.doc DOC document
Past Performance Evaluation Questionnaire 36C24224Q0632.docx DOCX document
WD 2015-4187 Rev 29_07-22-24.pdf PDF
36C24224Q0632.docx DOCX document

Notice history

Notices posted for this opportunity, newest first
Notice Type Posted
S205--Solid waste removal and recycling services Award Award Notice
S205--Solid waste removal and recycling services This notice · Latest solicitation Solicitation
S205--Solid waste removal and recycling services Original Pre-Solicitation

On GovTribe

Work this opportunity on GovTribe

  • Track it in your pipeline
  • Find teaming partners
  • Similar opportunities
  • Ask GovTribe AI about this opportunity