W91QVP-24-Q-5003 Vendor RFIs.pdf

PDF 136 KB Posted

Attached to
JPMRC 25-01 Crane Rental Service
Solicitation number
W91QVP-24-Q-5003
Issued by

About this file

This document contains a series of Questions and Answers related to Solicitation W91QVP-24-Q-5003 for crane rental services. The solicitation requires a contractor to provide a crane with a minimum 40-ton lifting capacity, along with operators and supplemental equipment, to move heavy military vehicles, containers, guns, and trailers on and off transportation vehicles before loading them onto aircraft. The average load weight will range from 8,000 to 42,000 lbs, with a maximum of 21 tons. The contract period of performance is 21 days, including weekends, with an 8-hour workday. The contractor will be required to provide a fully self-sufficient crane, as fueling will not be available on-site. No special security clearances are needed for the crane operator. This is a small business set-aside solicitation, and offerors must be registered in the System for Award Management (SAM.gov).

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Vendor RFIs in Reference to Solicitation W91QVP-24-Q-5003 (Crane)

Questions and Answers:

1 : Could you please provide me with the estimated distance from the crane location where the material will need to be picked up? Additionally, could you also provide the estimated largest item in height that will need to be moved using the crane services?

Answer:

The load is going to be placed on the rollers seen above then picked up to be placed on a truck (not this truck in the picture but something similar). The load will be placed on the item below. This is about three/four feet off the ground.

2. What is the exact weight of the heaviest load to be lifted?

Answer: 42,000 lbs (i.e. 21 tons) (PWS para 1.4)

3. What is the maximum boom length and working radius required for the lifts?

Answer: Not sure.

4. Are there any height restrictions at the work site?

Answer: No. It will be outside.

5. What type of ground conditions should we expect at the operation site?

Answer: The crane will be on cemented surface.

6. Will a certified rigger be required, or will the military provide personnel for rigging?

Answer: The Military will provide a rigging detail.

7. Are there any specific safety requirements or certifications needed beyond standard crane operations?

Answer: No.

8. Will fueling be available on-site, or does the crane need to be fully self-sufficient?

Answer: The crane needs to be fully self-sufficient. (Refer PWS para 1.4 and para 5.2.1(e).

9. Is there a preferred or required crane type (e.g., rough terrain, all-terrain, truck-mounted)?

Answer: Truck mounted is the most preferred just in case we have to move the crane. (refer in PWS para 5.2.1 (a))

10. What is the expected total number of lifts or moves per day?

Answer: This is pending mission requirements for the specific day. We will not be able to tell this until day one is complete. But there will be a total of ~50 lifts throughout the timeline with army equipment.

11. Is overtime or weekend work anticipated?

Answer: Overtime is not anticipated; however the weekends are. (refer to PWS para 1.2)

12. Are there any special security clearance requirements for the crane operator?

Answer: Refer to PWS para 1.6

13. What is the maximum weight anticipated to be lifted Answer: The average loads will be from 8,000lbs – 42,000lbs. Nothing will be more than 42,000lbs (21 tons max) (Refer to PWS para 1.4 and para 5.2.1)

14. What is the distance between the crane and the center of the load?

Answer: The load is going to be placed on the rollers seen above then picked up to be placed on a truck (not this truck in the picture but something similar). The load will be placed on the item below. This is about three/four feet off the ground.

15. Do you have an estimate of the maximum weight amount to be moved?

Answer: The average loads will be from 8,000lbs – 42,000lbs. Nothing will be more than 42,000lbs. (Refer to PWS para 1.4 and para 5.2.1)

16. Do you have an estimate of the maximum distance one move may be?

Answer:

17. Will this be continuous work from Sep 26 - Oct 16? Or will it be for a standard 40 hour work week with no weekends?

Answer: Overtime is not anticipated, however the weekends are.

18. How many heavy military vehicles, containers, guns and trailers are to be carried out?

Answer: 15 total platforms, each platform will have a variety of equipment on it, either a military vehicle, gun, or trailer. The number of each has not been solidified, however there are only 15 max platforms.

19. Duration is noted as 21 days & the POP includes Saturdays & Sundays which are premium days for us civilians. Should we just lump these into the total or break out for your discretion? If so, how?

Answer: Lump these into total

20. Hours per day: 8 or ?

Answer: 8 hours/day (Refer to PWS 1.2)

21. do you need additional premium hourly rates.

Answer: Just for weekends

22. Is the attached pricing sheet to be sent with the solicitation sheet?

Answer: Yes. Refer to documents requirement in 52.212-1, Instructions to offerors

23. via email to you folks is the correct method to send? there is no portal for uploading?

Answer: Yes, via email. Refer to 52.212-1 Instructions to offerors.

24. Would we need to have an operator on site for the entire 21 days or would the operator be on call?

Answer: The operator can be on call, however I will let them know the day before at or around 1500 the requirements for the next day (Refer to PWS 1.5.6)

25. Will the crane be permitted to remain on base during the operations?

Answer: The crane will remain on base during the entire timeline. It will be placed at the GPS grid point on the PWS. The only time it will be moved if it is needed somewhere else on the flightline, however it will remain on base at or around the grid point.

File details come from the government source that posted it. Updated .