Questions-Answers.docx

DOCX document 20 KB Posted

Attached to
OHARNG FY24 CJAG Demo Project
Solicitation number
W91364-24-Q-0049
Issued by

About this file

This document is a Questions and Answers (Q&A) document related to a federal contract opportunity for the demolition and abatement of multiple buildings at the Camp James A. Garfield Joint Military Training Center in Ravenna, Ohio.

The key details are:

  • This is a total Service-Disabled Veteran-Owned Small Business (SDVOSB) set-aside solicitation (W91364-24-Q-0049) for the demolition and abatement of 3 primary buildings, with 6 additional option locations.
  • The Performance Work Statement and solicitation contain the building plans, specifications, and hazardous materials reports.
  • The solicitation requires a General Construction Permit from the Ohio EPA and adherence to USACE and OSHA safety requirements.
  • Quotes are due by 9/12/24 at 12:00 pm and must be submitted via email. A site visit occurred on 8/29/24.
  • The award will be a Firm Fixed Price contract evaluated on past performance and price.

View the file

Other files

File Type Posted
HAZMAT MFR.pdf PDF
Questions-Answers.docx DOCX document
Bldg 855-asbestos-survey.pdf PDF
Bldg 63-837 HAZMAT Report.pdf PDF
Bldg 63-836 HAZMAT Report.pdf PDF
Bldg 63-836 HAZMAT Report - Copy.pdf PDF
Bldg SD21 HAZMAT Report.pdf PDF
Bldg SD1A HAZMAT Report.pdf PDF
Bldg 855 HAZMAT Report.pdf PDF
Site Visit Sign-in Sheet.pdf PDF
W91364-23-Q-0049 Q-A.docx DOCX document
W91364-23-Q-0049 Q-A.docx DOCX document
Sol W91364-24-Q-0049 .pdf PDF
Wage Determination.pdf PDF
Instructions to Offerors.docx DOCX document
PWS FY24 CJAG Demo.pdf PDF
Show all 16

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Ohio Army National Guard Purchasing & Contracting Office 2825 W. Dublin-Granville Rd.

Columbus, OH. 43235

SUBJECT: Questions/Answers TITLE: FY24 CJAG Demolition Project

SOL#: W91364-24-Q-0049

Q&A:

Question #1: I am interested in bidding on the FY24CJAG Demolition in Ravenna. Can you let me know how I can get a copy of the plans and specifications for this project ANSWER #1: The plans and specifications for the buildings can be found in the Performance Work Statement and also in the body of the solicitation.

Question# 2: Can you please provide the full asbestos and hazardous material reports?

ANSWER# 2: The asbestos and hazardous materials reports have been uploaded into the RFQ on SAM.gov

Question# 3: Which municipality provides the demolition/general construction permit?

ANSWER# 3: The Ohio EPA requires a Demo Notification Form to be submitted and a General Construction Permit will be required for this work. Work will be completed in Portage County, but the notification form is to be submitted to the Ohio EPA, and the General Construction permit obtained through the Ohio EPA. Reference sections 1, 4 and 7 of the Environmental Procedures.

Question# 4: Can you please clarify what type of fencing is acceptable around the abatement/demolition work areas?

ANSWER# 4: Standard construction fencing will be acceptable. Signs and barriers must be posted in accordance with USACE and OSHA requirements.

Question# 5: What is the duration of the AT Level I training and DSS training?

ANSWER# 5: The estimated time to complete each course is two hours.

Question# 6: For buildings 837, 836, 850, 849, & 848, can you please clarify what the asbestos containing roof material is? i.e. is this felt paper, caulking, galbestos, etc? Is it possible to send some photos?

ANSWER# 6: Please reference the attached HAZMAT Reports.

Question# 7: Last week at the site visit for the CJAG Demo Project, it was mentioned that we may need to submit our proposals via Dropbox. Is there a link we need to have in order to access this?

ANSWER# 7: You will need a DoD Safe prompt if your quote exceeds our email capacity. You will need to send an email to herbert.l.brown24.civ@army.mil requesting a drop box prior to submitting your quote. Please do not wait until the day that quotes are due to request a drop box or submit your quote. It is suggested that you request your drop box at least 24-48 hours prior to the expiration of the solicitation.

Question# 8: The MFRs for Buildings 63850, 63836, 63837, 71848 & 17849, the wood trim, garage doors and wood fascia historically have been found to contain lead and/or PCBs. Prior samplings have yielded TCLP analytical results that exceeded 5.0-mg/l (5.0-ppm), which designates the wood trim, garage doors and wood fascia as a D008 hazardous waste. Can you confirm that the fascia board is included as D008.

ANSWER# 8: Please refer to the Memorandum for Record Summary of Environmental Hazards and Management and Disposal Requirements by building in the painted building components section.

Question #9: Could you also send a sample of the environmental work plan?

ANSWER #9: An environmental work plan (EWP) will not be provided prior to award. It is recommended that you use the criteria set forth in the Performance Work Statement to develop your EWP.

Question #10: Can you verify that in order for a company to bid on this job at the Ravenna, OH - Camp James A. Garfield Joint Military Training Center - Demolition of Multiple Buildings, you must be a disabled vet? Is this correct?

ANSWER #10: This acquisition is set aside 100% for Service-Disabled Veteran-Owned Small Business. Only contractors with this designation will be considered. Reference solicitation (1149) and FAR clause 52.219-27.

Question #11: Was the site walk through mandatory?

ANSWER #11: Attending the site visit is not mandatory in order to bid on this project.

Question #12: Can contractors track equipment from demo site to demo site or must they be transported by trailer?

ANSWER #12: Equipment must be transported by trailer.

Question #13: Can cleared trees be burned on site?

ANSWER #13: No. Trees must be disposed of offsite.

File details come from the government source that posted it. Updated .