QUESTIONS AND ANSWERS - W912QM22Q0001.pdf

PDF 94 KB Posted

Attached to
SFAB HND 21 INTERPRETATION AND TRANSLATION SERVICES
Solicitation number
W912QM-22-Q-0001
Issued by

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

QUESTIONS AND ANSWERS

FOR THE SFAB HND 21INTERPRETATION AND TRANSLATIONS SERVICES

RFQ # W912QM-22-Q-0001

1. Assume this is for English-Spanish only, or is there a need for other languages?

Answer: No other languages need only English and Spanish

2. Do bidders need to have any type of security clearance to provide the requested services?

Answer: No Security Clearance needed

3. Is there an incumbent?

Answer: Yes, contract # W912QM-21-P-0010, PoP ends 27 Dec 2021.

4. Would telephone and online interpretation be acceptable?

Answer: Telephone and online interpretation services are not acceptable

5. Solicitation 52.212-2 Evaluation-Commercial Items states only that “The following factors shall be used to evaluate offers: Price and Past Performance.”

Please confirm that only a Past Performance section is required, and not an additional technical capability section.

Answer: Price and Past Performance will be evaluated, additional information can be included with your offer if you want, but it will not be considered as an evaluation factor.

6. Please confirm that if Offerors are registered in SAM.gov and have completed FAR 52.212-3 within SAM.gov, that they are not required to provide a separate copy the completed FAR clauses with the quotation.

Answer: Follow RFQ Instructions provided regarding submittals.

7. Which evaluation criteria is evaluated as more important, Price or Past Performance?

Answer: Award will be made to the responsible offeror whose offer confirming to the solicitation will be most advantageous to the Government, best value.

8. Please confirm that the phrase “while the vehicles are in use by the Government” included in paragraph

1.6.10 is not relevant to this solicitation.

Answer: The statement is not relevant to this solicitation.

9. Please confirm that “level 4 language fluency” is equivalent to native-level proficiency.

Answer: Level 4 language fluency is not equivalent to native-level proficiency and should be able to have an advanced level of conversation and firm understanding of the English language.

10. Do vetting procedures apply to U.S.-based companies performing work on this contract?

Answer: Yes, vetting procedures apply for both companies: Local and US based companies.

11. Please confirm that translations provided for event materials may be billed separately from the estimated translation amounts listed in the CLIN and Technical Exhibit 1, estimated workload data.

Answer: No separate billing will be charged from estimated translation amounts listed in the CLIN and Technical Exhibit 1, estimated workload data. Each CLIN will be charged the price for the period of performance (numbers of days of services).

12. The CLIN provides an estimate for number of words only. What percentage of translation work will be conducted on- site versus off-site?

Answer: Unknown as it will dependent on mission requirements.

13. In the case on on-site translation, translators deployed on- site are usually paid per hour of work, while off-site translation is usually charged per word.

Answer: No distinction in this requirement, each CLIN for translation shall be priced per days and then a total price.

May Offerors provide separate rates for on-site and off-site translation?

Answer: No separate rates shall be included just total price per day per CLIN.

14. Is it the intention of the Government that on-site interpreters will report on-site daily for 8 hours per day from Monday through Saturday for the entire 216 days of the Period of Performance?

Answer: Yes, that is correct.

15. If interpreters are to be brought on-site only on as-needed basis, may offerors provide only a per hour rate, with no total cost calculated?

Answer: Interpreters are required on-site daily as stated in the PWS and no as-needed. Total cost shall be included in the each CLIN

16. For the Consecutive and simultaneous Interpreters needed fill out table:

Answer: Interpreters’ performance predominantly will be consecutive interpretation, however must be prepared to do simultaneous interpretation in the event of dignitary visit.

17. I understand that estimated word count for translation services is 30,000 per location. Please share the bifurcation as per below table:

Answer: Unknown as it will dependent on mission requirements; therefore a bifurcation between on-site and off-site translation services cannot be provided.

File details come from the government source that posted it. Updated .