A22___Updated_Questions_and_Answers.pdf

PDF 51 KB Posted

Attached to
PLC Upgrades for L24 and L25 Federal contract opportunity
Solicitation number
W912P918R0033
Issued by
Department of the Army Corps of Engineers Engineering District St Louis

About this file

Updated Questions and Answers

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to PLC Upgrades for L24 and L25, newest first.
File Type Posted
M-L25-4_G-6.pdf PDF
M-L24-2_G-6.pdf PDF
A22___Updated_Questions_and_Answers.pdf PDF
PPQ_ONLY.pdf PDF
A22AMENDMENT_1.pdf PDF
A22_W912P918R0033_amendment_0001.pdf PDF
A02__Attachments__Drawings.pdf PDF
A22__W912P918R0033__solicitaton.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

QUESTIONS AND ANSWERS

All questions written regarding this Solicitation, should be emailed to Virginia Bjornson, Contract Specialist at virginia.e.bjornson@usace.army.mil , or Danielle Gainey, Contracting Officer at danielle.m.gainey@usace.army.mil. Questions must be submitted (3) three days prior to closing.

Question 1: Can we get a copy of the HMI/PLC programs currently in use at both Lock and Dam 24 and 25.

Answer 1: The files are available and will be provided through AMRDEC by request. The files will be uploaded to the https://safe.amrdec.army.mil/safe/Welcome.aspx at the ARMDEC SAFE website. To request access to these particular files you will need to complete an (NDA) Non Disclosure Statement, and request the files by emailing virginia.e.bjornson@usace.army.mil or Danielle.m.gainey@usace.army.mil.

• Recipients will automatically be notified via email when they have been added as a recipient to a package.

• The email they receive will contain a link and a password. Clicking on the link will take the recipient to a page where they will be asked for the password.

• After logging in, the recipient will be able to download all the files within the package. We recommend right-clicking on each file and selecting the “Save Target As” option to select the location to save the file to.

• After downloading every file within the package, the recipient will not be able to log back in to download the files again. Simply logging in or starting a download will not lock the user out. In order to be locked out, the recipient must successfully download every file within the package.

Question 2: Did you have an Industry Day/Site Visit for this requirement?

Answer 2: No

Question 3: Is there an estimated hours of onsite support for each phase during startup and commissioning?

Answer 3: The onsite support for each processor migration is estimated at fifty-six (56) hours and eighty

(80) hours for each I/O migration. This does not include onsite effort needed for design on the replacement Ethernet network or developing migration plans.

Question 4: Can the government provide some scope around the onsite support requirement that would help bidders price the work?

Answer 4: See question 3.

mailto:virginia.e.bjornson@usace.army.mil https://safe.amrdec.army.mil/safe/Welcome.aspx mailto:virginia.e.bjornson@usace.army.mil mailto:Danielle.m.gainey@usace.army.mil

Question 5: We would like to know what all needs to be replaced, and if we have to upgrade the PLC / HMI programs too?

Answer 5: Refer to paragraph 1, General Description in Section C of the solicitation.

Question 6: Is there any way the government can extend the Proposal Due Date to allow time to prepare a bid?

Answer 6: No, we already extended this solicitation once until Jul 17th, but because of the necessity of this requirement we can’t extend it any longer.

Question 7: Will a substitute solution for a module or feature not available in Controllogix family be considered? (as long as it is technically sensible & feasible)?

Answer 7: No, as the Government believes it is not technologically feasible as the upgraded processor must control the existing I/O.

Question 8: Please confirm that vendor only supplies the PLC HW , PC SW & networking equipment.

Any PC HW, other peripheral HW, any installation related work will be done by Government which could include unwiring of existing & rewiring of new I/O modules & any other peripheral HW and the existing panels will be used ?

Answer 8: Your statement is correct. This procurement is mainly a supply contract with some incidental services to assist with startups. Installation of the supplied equipment will be performed by the Government.

Question 9: What is the significance of Modbus type addresses mentioned in the PLC I/O points in the PLC module drawings A02 Attachments?

Answer 9: Some of the supplied “As-built” drawings are more correct than others. The original contract design likely used Modbus addressing, but the drawings were not updated to reflect PLC-5 addressing.

The drawings were provided to identify the I/O points used.

Question 10: Do we have to provide any PLC I/O pre-built wiring cable harnesses? (e.g. 1492 series cables?)

Answer 10: No

Question 11: Would Government prefer to have the PLC programs rewritten to take advantage of new features of RSLogix5000 or just a simple migration via pre-built migration tool/wizard?

Answer 11: The project scope requires the Offeror to port the PLC and HMI applications to the latest Rockwell software packages. It is up to the Offeror to determine how the porting should be performed.

File details come from the government source that posted it.