W912LR20R0003 Case Management Questions (002).pdf

PDF 105 KB Posted

Attached to
Case Management
Solicitation number
W912LR20R0003
Issued by

About this file

This document provides details regarding a solicitation for case management services in support of the Puerto Rico Army National Guard. The solicitation requests the provision of three case managers, one medical credentialing specialist, and six care coordinators to maintain communication and document medical readiness for soldiers. The period of performance is one year. The incumbent contractor is Soft Power Solutions under contract number W912LR-15-P-0147. A bachelor's degree is required for case managers but nursing licenses are preferred. Care coordinators do not require degrees but should have relevant experience. Proof of Puerto Rico licensure is needed for all nurse case managers. Offerors may propose on the requirement or provide past performance references within the last five years not exceeding ten pages.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

W912LR19R0003 Case Management

Questions and Answers

June 30, 2020

1. How many non-personnel staff is the solicitation requesting?

None.

2. To validate, is the contract period for 1 year only?

Answer: Yes, Period of Performance one year after date of contract.

3. Can you please tell me if this is a new requirement or if there is an incumbent contractor? If the latter, could you please provide the incumbent name and contract number and value of the contract?

Answer: This is not a new requirement. Contract #W912LR-15-P-0147 was awarded to Soft Power Solutions. The previous contract was made with a base year and 4 option years for a total contract value of 3,194,325.00.

4. In Section 1.2.1 of the PWS, the Government states, “The team will consist of Case Managers and Care Coordinators. Bachelor’s degree required, but nursing license preferred for Case Manager hires that draft narrative summaries, review medical information, advise personnel on duty restrictions, recommend profiling restrictions, waiver recommendations, and advise the Deputy State Surgeon (DSS) on deployment ability.”

Question: Is the Government requiring a Bachelor’s degree for the Care Coordinators?

Answer: No Bachelor degree required for Care Coordinators, only for Case Managers.

5. In Section 5.2.1, the Government states “Provide 1 Case manager for coordination of credentialing services between various entities under the supervision of the State Surgeon Office and within the PRARNG.” Questions:

a) Is this a different Case Manager from the 3 Case Managers requested in Section 5.1.1?

Answer: Yes.

b) Does the Government require a nursing license for the Medical Credentialing Case Manager?

Answer: Yes, needs BSN and license.

6. In Section 52.212-2 (a) the Government states that to be considered acceptable “Provide state licenses for Nurses (Registered and Practitioner) and Social Workers.” Questions:

a) Do we need to provide the licenses for all the nurses or only for the Case Manager Lead?

Answer: License from Puerto Rico for all case managers.

b) Is the Government expecting the Case Managers or Care Coordinators to be Social Workers?

Answer: Case managers are expected to be nurses and care coordinators are expected to have experience and at least a High School diploma.

7. With the current pandemic and the series of natural disasters Puerto Rico has faced over the last few years, and its’ impact on access to healthcare professionals, the staffing/placement of qualified and experienced resources onsite may pose significant challenges. Based on our over 20+ years experience, leveraging telephonic case management would both expand access to support/care and provide a more cost efficient model. Would the government allow a hybrid model of telephonic case management, with onsite presence as needed?

Answer: No telework authorized, unless it is an emergent situation dictated by the state of emergency.

8. Section M of the RFP states the following: “- Provide state licenses for Nurses (Registered and

Practitioner) and Social Workers.” Can the government elaborate on this requirement?

Answer: The contractor shall provide proof of a Puerto Rico state license for all nurses employed under this contract.

9. Section M of the RFP states the following: “- Provide evidence of understanding of the requirement through either a written proposal that addresses PWS requirements or through demonstrated Past Performance on recent and relevant contracts with same or similar scope, the offeror shall provide references for similar services performed, to include contract number (if Federal), and point of contact information.” To clarify, an offeror can EITHER provide a written proposal that addresses PWS requirements OR provide Past performance references? If a written proposal, what is the page limit? If past performance references, what is the maximum number of references allowed and what is the overall page limit allowed?

Answer: If past performance will be provided, the contractor shall provide a list of all relevant projects performed within the last 5 years not to exceed 10 pages. If the contractor chooses to provide a written proposal addressing PWS requirements he/she shall be also limited to 10 pages.

10. Since this appears to be a new requirement, what is the government’s estimate of Full Time Equivalent (FTEs) needed for case management services?

Answer: This is not a new requirement. 3 case managers: 1 Medical Credentialing Specialist. 6 care coordinators

11. Since this appears to be a new requirement, what is the government’s estimate of FTEs needed for medical credentialing services?

Answer: This is not a new requirement. 3 case managers: 1 Medical Credentialing Specialist. 6 care coordinators

File details come from the government source that posted it. Updated .