Questions_and_Anwers_18_April_16.pdf
PDF 70 KB Posted
- Attached to
- High Speed Fiber Internet Service
- Solicitation number
- W912l7-16-T-0004
About this file
Questions and Answers as of 18 April 2016. This document is now considered part of this solicitation package.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| PWS-Commercial_Wi-Fi_to_TEC_dorms_v4-Comm_revision.pdf | ||
| W912L7-16-T-0004.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions and Answers #1 April 18, 2016
Solicitation W912L7-16-T-0004
1. Question: Is there an existing provider for this circuit and if so who?
Answer: No
2. Question: Scope of Work Item 2.1 states flat rate fiber service to 6 buildings, but Item 2.3 states a specific demarcation and fiber handoff to the Customers provided fiber.
Answer: We are requesting a flat rate UNLIMITED (scalable) Fiber, the fiber line hands off at the main gate from off base, then that becomes 134th fiber that goes back to B102 at the demarcation.
3. Question: Does the Customer want a single fiber internet circuit to the closet in B102 demarcation communications room?
Answer: Yes, a dedicated optical internet fiber line access with scalable speeds ranging from 5Mbps to 1Gbps
4. Question: The assumption being that the rest of the locations are connected via the Customer’s network.
Answer: All buildings are fiber connected with connections coming from B102
5. Question: Scope of work Item 2.4: are there specific requirements for the vendor provided firewall?
Answer: We need a network firewall appliance, like a Pala Alto Network, FortiGate platform, Dell SecureWorks Firewall, or equal item subject to approval before contract award.
6. Question: Does the Customer have an existing wireless system in place, and if so what system is it?
Which areas within the separate buildings require WIFI?
Answer: Yes, it is a Cisco setup with AP's, Switches, and Internet router
7. Question: Will 100MBS be sufficient to support 500 users? Would the Customer like quotes for 250 MBS as well?
Answer: We are not sure, that is why we are asking for scalability. We have no base line to measure usage to determine the proper bandwidth.
8. Scope of work 2.6 Contractor shall provide flat rate unlimited access with 100Mbs Fiber internet speed with 2Meg burstable as needed. Upload and download speed to support approximately 500 users utilizing laptops, smartphones and tablets to upload and download simultaneously.
Question: Should "2Meg burstable" be "2 X burstable"? "2Meg burstable" would only allow for 102Meg.
Answer: "2 X burstable" would be acceptable
9. Scope of work 2.8 Activate Asymmetrical bandwidths for up and download capability Question: Should "Asymmetrical" be "Symmetrical"? All fiber bandwidths we deliver are symmetrical.
Answer: Should be Symmetrical
10. Scope of work 3.9 Vendor will provide documentation of testing procedures they will utilize to ensure the addition to the Commercial line is fully functional and operational to meet the objective of this PWS fourteen (14) days prior to installation.
Question: Is the "fourteen (14) days" able to be deleted and read as "3.9 Vendor will provide documentation of testing procedures they will utilize to ensure the addition to the Commercial line is fully functional and operational to meet the objective of this prior to installation."
Answer: Yes, the 14 day requirement is hereby removed. It shall read “ Vendor shall provide documentation of testing procedures they will utilize to endure the addition to the commercial line is fully functional and operational to meet the objective prior to installation.
11. 3.9 & 7.0: Testing plan: Provide 14 days prior to the installation of the fiber line, must be on and passing internet traffic.
Question: Same as question from page 2.
Answer: Yes, the 14 day requirement is hereby removed. It shall read “ Vendor shall provide documentation of testing procedures they will utilize to endure the addition to the commercial line is fully functional and operational to meet the objective prior to installation.
12. Question: Could please let us know what the DVR acronym stands for, or should "DVR" be replaced with "fiber internet circuit"?
Answer: DVR stands for Digital Video Recorder.
File details come from the government source that posted it. Updated .