W912HN20Q5010 Consolidated Question and Answers.pdf

PDF 202 KB Posted

Attached to
Solar Window Shades for the Juliette Gordon Low Federal Building, 100 West Oglethorpe Avenue, Savannah, Georgia
Solicitation number
W912HN20Q5010
Issued by

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Question and Answer Solicitation W912HN20Q5010 Solar Window Shades

1) Question: What type of mounting i.e. inside or outside mounting, top or side?.

Answer: As stated in Section 3. a. iii. of the SOW, “Mounting: Ceiling/Soffit mounted, within framed opening. Field evaluation of existing conditions required prior to submittal to determine suitability of mounting option.

2) Question: What type of material are we mounting to wood, drywall, metal?

Answer: Drywall, but refer to previous answer for details.

3) Question: Fabric opacity?

Answer: As stated in Section 3. a. viii. of the SOW, “Light-Filtering; 5% openness factor, nominal.

4) Question: Color?

Answer: As stated in Section 3. a. viii. of the SOW, “Color: Charcoal Gray (Selected from Manufacturer’s Standard Colors)

5) Question: After opening the three attachments two of them are the same document even though one is titled Shade Order and the other titled Shade Info.

Answer: One of the documents will be removed.

6) Question: Both documents show the sizes and quantities, but do not identify the solar shade brand, fabric color, opacity, ect. Could you please provide this information?

Answer: Specific manufacturers are not listed. Any brand may be submitted, provided that it meets all specifications listed in the Statement of Work. Shade fabric color and opacity are identified in Section 3. a. viii. of the SOW.

7) Question: We see the approximate sizes and quantities, however we suspect that some of these window sizes can be combined and covered with fewer shades.

This would mean that we would need to take actual measurements for each window to ensure we have the correct sizes. Would it be possible to take the measurements that day or the following day?

Answer: As stated in Section 3. b. of the SOW: “Field measurements of finished openings required prior to ordering or fabrication.” and “Large runs of multiple windows shall have one continuous shade, not individual shades. If shade length exceeds manufacturer’s maximum length of shade, shades shall be divided as equally as possible and joints centered on window mullions; butt rollers end-to-end.”

Also, as stated in Section 2. b. ii., “all questions pertaining to this SOW and to the site conditions shall be asked during this meeting. Questions may also be submitted to the Contracting Officer prior to meeting. Window measurements for bidding purposes shall commence immediately following this meeting. Upon contract award, a time for fabrication measurements can be scheduled, if needed.”

8) Question: My question is your asking for one continuous shade. Are those measurements the sizes needed or do I have to combine a few small windows to make a larger sizes shade.

I would not of asked the question, if you did not have the below statement. You have 66 shades 18.5 " wide. Do you want a shade 18.5” wide or do I have to put a larger shade comprising of a few windows 18.5 " wide to make one larger shade? If so, I need that larger shade size.

Answer: The measurements provided are of all individual windows in the building.

As stated in the SOW, a site visit for field measurements is required prior to submitting a bid. Also as stated in Section 3.b.iii., large runs of multiple windows shall have one continuous shade. The site visit will determine which groups of windows require a larger, continuous shade.

9) Question: There was not mention of any existing shades.

Answer: All existing shades have been removed.

10) Question: I understand you are open to different shade fabrics as long as they meet your general specs.

Answer: Please refer to Section 3.a.viii. Solar Shadecloth Fabric for information regarding fabric selection.

11) Question: You do not mention the mechanism of the shade rollers and the operation. Is it a chain operated clutch shade?

Answer: Please refer to Section 3.a.vi. Clutch Operator and Section 3.a.vii.

Drive Chain for requested information.

12) Question: Are there any facias required?

Answer: Please refer to Section 3.a.x. Fascia for requested information.

13) Question: Can the demolition crew and installation crew take control of an elevator and use it in independent service mode during the demolition and the material delivery phases of the project?

Answer: Per GSA we have capability.

14) Question: Will we be able to put down a dumpster in the loading dock area of the building?

Answer: Yes, a dumpster can be located in loading dock area.

15) Question: Will the crews be allowed to use the building restroom facilities while they are working there?

Answer: Yes.

16) Question: How will delivery of Products be handled? Will vendor be required to be onsite to receive supplies?

Answer: Facility Mgr. will be Available to Receive/Store Supplies. Shipments need to be addressed to POC. Mr. Daron Liles w/appt times between 9:00am – 3:00pm.

17) Question: What are the parameters for Staff entry into bldg.? Will vendor be able to vouch for staff or each employee have to be background checked?

Answer: Bottom line is they must have a Contractor CAC or be escorted the duration of their visit to our building. If you have a CAC you have undergone the requisite background check required by DoD for unescorted entry. Also please refer to page 16 of the solicitation Item 5. Security Procedures.

18) Question: Will Parking be available for crew workers?

Answer: Yes, on loading dock provided no more than 2 vehicles allowed.

19) Question: Will break area be available w/Microwave & Fridge?

Answer: Break area has Microwave, but no Fridge.

20) Question: Will Vendor have full access to windows w/o obstructing furniture and personal items in way?

Answer: Yes.

21) Question: Can Vendor bring Disposal Dumpster on site?

Answer: Yes, (I have gotten w/GSA and No Issue) Not allowed to use Government Furnished Recycle Bin.

File details come from the government source that posted it. Updated .