Questions_and_Answers_for_LEPSC_08_Feb_2019.pdf
PDF 89 KB Posted
- Attached to
- Screener Services Solicitation
- Solicitation number
- W912D2-19-Q-0002
About this file
Questions and Answers for LEPSC 08 Feb 2019.
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions and Answers for LEPSC
All linguist language has been removed. This solicitation is for SCREENERS ONLY.
Question 1: Qatar requires us to hire a local company and technically they are the contract holders. The USG pays us, we pay them and they pay the employee. Need to see if that applies to Saudi Arabia?
Answer 1: The last contract was not held by a local company. The US Army hired the company and they hired the employees. Contract Number- FA5702-16-C-0002, Company- Anastona
Question 2: We need to see what housing costs in Riyadh, Saudi Arabia?
Answer 2: PWS page 18 section 3.3.2 The Government will provide fully furnished housing at no cost to the contractor on the installation (Eskan Village).
Question 3: Can the Government disclose the manpower requirement to conduct one screening?
Answer 3: Each Contractor must be able to execute 3 Screenings per day. Each Screening consists of: 1x Hour Research; 1x Hour with screening SUBJECT; 1.5x Hour Post Screening Reporting. Both the research and reporting period can be conducted by the multiples. Linguist support is provided to the screener thru a separate contract vehicle.
Question 4: What equipment does the Government expect the Contractor to provide?
Answer 4: Nothing
Question 5: What level CAT linguists is required for a 12th grade level? (Please view page 22 of PWS)
Answer 5: Linguists Services has been removed from PWS and Solicitation.
Question 6: There are four languages (Arabic, Hindu, Urdu, and Bangladeshi). Is it the Government’s intention that all languages should be covered? Is there a preference to which employee speaks which language?
Answer 6: This has been deleted out of the PWS and Solicitation.
Question 7: What random sampling method will the Government use?
Answer 7: Manual review of reports/logs, and oversight from TF SPARTAN
Question 8: PWS Part 4, para 4.7 states, ”The Contractor is required to provide all flight fares for their employees. Only upon approval by the KO, employees shall not be authorized to fly on government airplanes.” However PWS 1.18.1 states that all personnel shall process through CRC. CRC normally provides transportation to theater. Is it the Government’s intent to provide transportation waivers for all employees?
Answer 8: PWS Part 4 section 4.6 now states The Contractor is required to provide all flight fares for their employees. Please follow the process in section 1.18.1.
Question 9: Technical Exhibit 1 (PRS page 25) (General Training Requirements and Contractor Manpower Reporting) states there is no deviation. We believe this is overly stringent. Recommend that the Government modify the acceptable quality level of variance allowed.
Answer 9: PRS has been updated
For Contract Manpower Reporting: "98% accuracy, No more than 2 late submissions within any 52 week period. Each day late counts as a late submission."
For General Training Requirements: "Must maintain a 90% compliance, with no training overdue more than 90 days."
Question 10: Four FTE and one supervisor. Is that right?
Answer 10: PWS page 1 section 1.1 states
“The contractor shall provide all necessary personnel, expertise and management to establish and maintain a Locally Employed Person Screening Cell (LEPSC), consisting of a minimum of one supervisor and three screeners that operate eight hours/day, six days/week.”
“The contractor shall have sufficient manpower and capabilities to execute a minimum of four (4) screenings a day.”
Question 11: Is it listed as small business?
Answer 11: No
Question 12: Any idea if it is LPTA?
Answer 12: Yes this is LPTA
Question 13: Technical Exhibit 1 (Host Nation Liaison Services) also states that “no more than 2 valid complaints per month or 3 valid complaints in a two month period” is the acceptable quality level of variance allowed. Will the Government describe what constitutes a “valid complaint?”
Answer 13: This has been removed from the Technical Exhibit 1 and PWs
Question 14: Will the Government provide Sections L and M and the pricing template before the RFP release, especially since there will be such a short timeline between release and submission?
Answer 14: Please view clause 52.212-1 Addendum to FAR 52.212-1 Quote Preparation Instructions (page 18) and 52.212-2 Evaluation –Commercial Items (page 19)
Question 15: If the Government is requiring the documents to be submitted with the solicitation, would the Government waive the requirement to provide a state police background check as this can take several weeks to obtain, depending on the police agency?
Answer 15: Yes please view page 19 of solicitation it states the below:
“Background Check – Provide a background check on each employee by the State Police Department of their U.S. residence or equivalent. No Later Than (NLT) 60 Days After Award.”
File details come from the government source that posted it.