AMENDMENT 0001-W912C325QA001-Religious Educator Questions and Answers-20250206.docx

DOCX document 21 KB Posted

Attached to
AMENDMENT 0001-REQUEST FOR QUOTE-W912C325QA001 - Administrative Coordinator Religious Education
Solicitation number
W912C324QA001
Issued by

About this file

This is a Questions and Answers document (Amendment 0001) for solicitation W912C325QA001 regarding Religious Educator services at Fort Buchanan, Puerto Rico. The document clarifies that the contract requires both Catholic and Protestant Religious Education Coordinators to provide concurrent services at different locations, with specific annual hours outlined for each position: 52 hours of weekly religious education (1 hour per Sunday), 52 hours of weekly Bible studies (1 hour per Sunday), 24 hours for Vacation Bible School, 24 hours for Church Retreat, and 24 hours for administrative and curriculum preparation annually.

The contract will be a firm-fixed price contract awarded as a 100% Small Business Set-Aside under NAICS code 813110 ($13 Million size standard). Weekend work is required, and contractors must develop their own work schedules as they are not government employees. Questions were due by January 31, 2025, at 10:00 AM Puerto Rico time, with quotes due around February 14, 2025. The contracting office is the Mission and Installation Contracting Command, MICC-Fort Buchanan, and interested vendors must have an active SAM.gov registration.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

AMENDMENT 0001; W912C325A0001, RELIGIOUS EDUCATOR

1. Is there an incumbent(s) in place? If so, please provide the contract award number, awardee name and amount of the contract.

ANSWER: See Solicitation Section “Addendum to 52.212-1, Instructions to Offerors - Commercial Products and Commercial Services”.

2. Can you advise if the incumbent's services award was for all services for both Protestant and Catholic congregations for 3 years or 4?

ANSWER: The current Solicitation may or may not have all terms as previous contract. The current solicitation service contract is for both the Catholic and Protestant congregations.

3. To confirm, are the following positions being requested? Catholic Religious Education Coordinator and Protestant Religious Education Coordinator

ANSWER: The requirement is for Catholic Religious Education and Protestant Religious Education. Both services shall be provided at the same time in different locations.

4. What is the actual timeframe for performance once the contract is awarded?

ANSWER: The Period of Performance for this contract can be found in the CLIN section beginning on page 8 of W912C325QA001.

5. Please confirm the number of hours that are required to be worked per week. Is there a set or preferred schedule?

ANSWER: The information below is a starting point for your research within the Solicitation. There may be more information within the solicitation that you will need to consider making a proper offer.

a. Preferred schedule: The contract does not have a “preferred schedule.” Specifically, item 1.4.5 (page 2) in the PWS stipulates that, “…. Under no circumstances shall a work schedule be prepared for the Contractor, or the impression be given that the Contractor is an employee of the Government.”

b. Per the terms of the contract each REC (Catholic & Protestant) is required to provide:

i. Weekly Religious Education:

1. Catholic congregation (Catechism classes) – 1hr.

2. Protestant congregation (Sunday school) – 1hr.

ii. Weekly Bible studies:

1. Catholic congregation – 1hr.

2. Protestant congregation – 1hr.

iii. See Technical Exhibit 3: Estimated Workload Data on page 23 on the PWS for the annual workload requirements.

Your company will need to review entire solicitation to ensure you cover all services and hours require. Note: The contract will be a firm-fixed price type contract. No increase will be made in the future because of a contractor not considering, in their quote, all require to successfully perform the services.

6. Are weekend work schedules required?

ANSWER: Yes, See Performance Work Statement (PWS) paragraph 1.4.4 for information. However, Again, your company will need to review entire solicitation to ensure you cover all services and hours require.

7. Please confirm the total number of hours available on an annual basis for each position. The information displayed on Page 24 of the PWS, TECHNICAL EXHIBIT 3 ESTIMATED WORKLOAD DATA is a bit unclear.

ANSWER: The workload data found on page 24 of the Performance Work Statement (PWS) was removed. See information provided below with more details of the work to be provided: i

The total number of hours available annually for each service is:

i. Catholic REC:

1. Weekly Religious Education- 52 hours (1 hour per Sunday x 52 Sundays)
2. Weekly Bible studies– 52 hours (1 hour per Sunday x 52 Sundays)
3. Vacation Bible school- 24 hours per year
4. Church Retreat- 24 hours per year
5. Admin & curriculum preparation- 24 hours per year

ii. Protestant REC:

1. Weekly Religious Education- 52 hours (1 hour per Sunday x 52 Sundays)
2. Weekly Bible studies– 52 hours (1 hour per Sunday x 52 Sundays)
3. Vacation Bible school- 24 hours per year
4. Church Retreat- 24 hours per year
5. Admin & curriculum preparation- 24 hours per year

8. Should the total hours for this position be based on the workload data in Technical Exhibit 3?

ANSWER: See the answer for Question 7 above. However, your company will need to review entire solicitation to ensure you cover all services and hours require.

9. Is this a full-time position?

ANSWER: See the answer for Question 7 above. However, your company will need to review entire solicitation to ensure you cover all services and hours require.

END OF QUESTIONS AND ANSWERS

File details come from the government source that posted it. Updated .