Amendment 1.pdf
PDF 96 KB Posted
- Attached to
- 2685 Quad Cities Test Tank Barge
- Solicitation number
- W912BU20Q0023
About this file
This document contains a federal contract opportunity solicitation for the procurement of a welded steel test tank barge. The U.S. Army Corps of Engineers, Philadelphia District is seeking quotes to design, fabricate, and deliver one test tank barge to be used by the Rock Island District for load testing and calibrating its heavy lift floating crane. The barge must be capable of being ballasted to 1.1 million pounds and lifted by the crane. It will be classified by ABS as a Maltese Cross A1 Barge for river service with reinforcement B. Quotes are due by July 30, 2020 with anticipated award and delivery dates of 120 and 300 calendar days respectively from notice to proceed. Contractors must meet all specifications and requirements in the solicitation and price each line item individually on the attached price schedule. The solicitation is set aside for small businesses and will result in a firm fixed price contract.
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Solicitation #W912BU-20-Q-0023: For issuance of Amendment
Answers to Questions Received During Solicitation Period:
1. Question - The General Arrangement (drawing #865-B215-01) only shows two – 10 inch button chocks, but the specification asks for a quantity of four button chocks. Should we assume the General Arrangement drawing will be updated to match the spec?
Answer – There is an error in the specifications. The specification Clause C420, paragraph D shall be revised as follows: The two (2) button chocks shall be provided and installed adjacent to the bitts with locations as per the contract drawing.
2. The General Arrangement shows four deck winches, but we do not see mention of the deck winches in the solicitation. Do we need to include in our bid?
Answer - Four (4) deck winches, NABRICO, manual 5 ton deck winches, model #15600 or similar shall be provided in accordance with contract drawing #865-B215-01.
3. The specification calls for 8 inch double bitts, but the General Arrangement has DF-40 listed on it. The DF-40A is a 10 inch double bitt according to Nabrico website/suppliers.
Answer - As identified, the DF-40 is a 10 inch bitt. The specification Clause C420, paragraph C shall be revised as follows: Four (4) double bitts with horns shall be provided and installed as shown on the contract drawing. Bitts shall be 10 inch size similar to NABRICO, model DF-40A.
4. Does the Corps have an estimated steel weight for this barge or additional structural details/requirements (Including the size/location of the padeyes)?
Answer - No estimated steel weight or structural details will be provided. The detailed design of this barge is to be accomplished by the contractor as part of this solicitation.
5. Other than the limited information listed on SAM.Gov. Is there a detailed list of proposal requirements for this solicitation? Specific Questions Below:
a. Do we need to submit other documents such as Standard Forms 33, 1449 or Standard Form 30 that is typically submitted with corps jobs?
Answer – Forms are not required, Contractor is required to submit his quote on his letter head and also make sure that he acknowledges any issued amendments for the solicitation. However, if a Contractor wishes to submit his quotes/amendments on the appropriate forms, those forms will be accepted.
b. Is the CLIN pricing offer presented only on the pricing sheet located on 1st page of the “Spec+Package”?
Answer – This is the only location where the CLIN pricing is presented.
c. Are we correct in understanding that a bid bond is required with submittal of the proposal to the Corps?
Answer – Yes a bid bond is required. The bid guarantee amount shall be 20 percent of the bid price but not exceed $3 million. Clause Number 52.228-1 Bid Guarantee has been added to the RFQ in full text to reflect this
d. In reference to the requirement for a delivery schedule on the solicitation, does this need to be a custom detailed delivery schedule or do we just need fill out the “Offerors Proposed Delivery Schedule” on page 45 of the solicitation that meets the delivery requirements in the specifications as shown below?
REQUIRED DELIVERY SCHEDULE
WITHIN DAYS AFTER
ITEM DATE OF NOTICE
NUMBER DESCRIPTION QUANTITY TO PROCEED
0001AA PLANNING AND 1 job 45 calendar days
SCHEDULING
0001AB ENGINEERING 1 job 120 calendar days
0001AC CONSTRUCT AND TEST 1 job 240 calendar days 0001AD DELIVER 1 job 60 calendar days
Answer – No custom detailed delivery schedule is required. The contractor can complete the “Offerors Proposed Delivery Schedule” on page 45 of the solicitation and submit along with his quote, or propose a delivery schedule in his quote that meets the requirements of the specifications.
Revised Clause C420 for Solicitation #W912BU-20-Q-0023:
C420 DECK FITTINGS
A. CONTRACT DRAWING
• 865-B215-01 GENERAL ARRANGEMENT/PROFILE
B. KEVELS
Six (6) kevels shall be provided and installed. Kevels shall be of cast steel construction, minimum of 48 inch size similar to Nabrico DF-484. Kevels shall be mounted as shown on the contract drawing. Kevels shall be mounted as close to the deck edge as possible.
C. BITTS
Four (4) double bitts with horns shall be provided and installed as shown on the contract drawing.
Bitts shall be 10 inch size similar to Nabrico DF-40A.
D. BUTTON CHOCKS
Two (2) button chocks shall be provided and installed adjacent to the bitts with locations as per the contract drawing. Button chocks shall be of cast steel construction similar to Nabrico 10 inch button chocks.
E. DRAWING
The contractor shall prepare a drawing numbered 865-C420-01 and labeled DECK FITTINGS as a part of this clause
| Question and Answers for W912BU-20-Q-0023 |
| REQUIRED DELIVERY SCHEDULE |
Revised contract Clause C420 DECK FITTINGS
File details come from the government source that posted it. Updated .