W9127N-16-Q-0024_Q A_Responses.pdf

PDF 12 KB Posted

Attached to
Tailshaft Overhaul for Dredge Essayons
Solicitation number
W9127N-16-Q-0024
Issued by

About this file

Questions and Answers

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Tailshaft Repair for Dredge Essayons

W9127N-16-Q-0024

Questions and Answers

1. Question: Can you send copies of the referenced drawings?

Answer: The drawings are not available for distribution. However, you can set up a site visit with Chris Gibbons, t.chris.gibbons@usace.army.mil, 503-808-5105, in order to view these documents.

2. Question: SOW States "Strut liner ID will need to be bored and honed to size. Is this in conjunction with the machining of the eroded area at stern liner?

Answer: No, The ID of the other two have been bored and honed.

3. Question: Do the other liners need to be bored & honed?

Answer: No, It is a newly Cast liner and neither the ID or OD has been machined.

4. Question: How thick will the "A36 Wedding Band" need to be?

Answer: The wedding band will require a .010" interference fit as listed in referenced PSI Drawing 27046-22885.

5. Question: Bolt Holes will be Counterbored.

Answer: They are to machine true the face of the counterbore.

6. Question: Will the Bolt Holes have to be re-bored?

Answer: No, just the face of the counterbore.

7. Question: Who will be responsible for paying the Technical Representative?

Answer: The contractor will be responsible for coordinating and paying for the required Tech Rep.

8. Question: Will there need to be ABS oversight on this project?

Answer: ABS and USCG will be required to witness the spark test.

9. Question: If there is ABS oversight who will be responsible for paying them?

Answer: The contractor will be responsible for coordinating and paying for the required ABS inspection(s).

10. Question: Has the A36 "Wedding Band" repair been approved by ABS?

Answer: The wedding band is not subject to ABS approval or inspection.

11. Question: The first items mentioned in the SOW are to machine the area of erosion at stern liner, measure total indicated runout then install three (3) GFM sleeves. Will this shaft arrive stripped of fiberglass and the sleeves removed?

Answer: The shaft is currently stripped of fiberglass. Prior to applying new fiberglass it is likely that you will need to dress the shaft to remove rust bloom. The sleeves have been removed. During the removal the aft liner fit was gouged slightly by the contractor.

You will need to perform a skim cut to remove this tool mark. The new liner will need to be bored to match the new fit prior to installation. The other 2ea liners have been bored to what is believed to be the correct size. You will need to confirm this prior to installation.

12. Question: Our normal long term storage crating is in accordance with MIL-DTL- 2485E (SH). OR since you want it put into the original cradle will the following be adequate? Preserve per MIL-STD-2199A (SH) and place in the original cradle.

Answer: Yes. MIL-STD-2199A and our original cradle will be adequate.

File details come from the government source that posted it. Updated .