Questions_17-R-0001_Fort_Stewart_HAZMAT.pdf

PDF 235 KB Posted

Attached to
Hazardous Material/Hazardous Waste Mgmt
Solicitation number
W9124M-17-R-0001
Issued by

About this file

Questions and answers from interested vendors of the posted solicitation and site visit.

View the file

Other files

File Type Posted
Fort_Stewart's_Pre_solicitation_Notice.doc DOC document

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Solicitation Questions W9124M-17-R-0001

Fort Stewart Hazardous Material Hazardous Waste

1. CLINs 0002 & X001 asks for price of labor, equipment, equipment maintenance tools and material to support the Hazardous material and waste management, yet CLINS 0004, X003, &

X004 are also designated CLINs for supplies and maintenance. Would the Government please clarify if they want supplies and maintenance to be also priced under CLINs 0002 & X001?

SF1449 Pg. 6-7

Answer: Please refer to paragraph 3.2 and 5.2.3 of the Performance Work Statement.

2. For item under Factor 2 Pricing, Tab C ii, the Government instructions states that offeror shall include a pricing matrix in contractor -own format, by contract period that details the calculation of its proposed daily fixed prices yet section B of the RFP CLINs 0002, and X001 states the units in Months. Would the Government please clarify whether they want to see pricing in monthly terms or daily terms? Addendum to 52.212-1 Factor 2 Price Tab C ii

Answer: The pricing matrix shall include proposed daily fixed prices, submitted monthly for separately priced mentioned CLINs.

3. Is the contractor responsible for obtaining gas/diesel fuel for the GSA vehicles? If so, are any estimates available as indicated with propane for the forklifts? PWS, Part 4, 4.3, P49

Answer: The government shall provide all diesel and gasoline for government issued equipment to include trucks, forklifts, air compressors, etc. Propane use will very, typically 8-10 30lb bottles per year.

4. What types of waste are typically considered eligible for reuse and reissue to units?

PWS, Part 5 5.2.1.2, P50

Answer: All materials brought to the hazardous waste facility are disposed of as waste.

However, useable product collected through the HAZMAT (Class III POL) will be reissued to customers. Class III POL includes motor oil, grease, lubricants, anti-freeze etc.

5. What type of hazardous waste fees are generally paid to Georgia Environmental Protection

Division (EPD)? PWS, Part 5 5.2.8, P52

Answer: Please select link below for fees https://epd.georgia.gov/sites/epd.georgia.gov/files/related_files/site_page/fee_guide.pdf

6. Is the pre-bid meeting on this solicitation mandatory or optional? If optional, will there be notes and attendee list available after the fact as a solicitation addendum?

Answer: The procurement procedures for this requirement are for a Request for Proposal (RFP).

This requirement will not be procured by Seal Bidding procedures and therefore there is no pre-bid incorporated in this solicitation. There was a site visit held on 20 April 2017. The questions and answered asked on the site visit are incorporated in this document. A list of attendees will is attached.

7. Has a contractor performed similar work to this for the government in the past? If available, please provide the incumbent contract number.

Answer: The current services are being performed under Contract W9124M-14-C-0004, a bridge contract number W9124M-17-P-0021 is in effect in the interim of procuring new contract.

8. If you are unable to provide a contract number, is it safe to assume this is a new requirement for the government?

Answer: The contract is W9124M-14-C-0004 and bridge contract W9124M-17-P-0021, this is a follow-on requirement.

9. In regards to Solicitation Number: W9124M-17-R-0001, will offers from Service Disabled Veteran

Owned Small Business (SDVOSB) be considered?

Answer: This requirement is set-aside and solicited as a competitive 8(a), the companies whose social economic status is documented as an 8(a) are eligible to apply.

10. How are these services currently being performed? Under contract? In-house?

Answer: This requirement is currently under contract with an 8(a) certified small business.

11. If these requirements are currently being performed under a contract,

a. Who is the Contractor?

b. What is the contract number?

c. When does the contract expire?

d. What is the current contract value?

Answer: The current contractor is Joe Grundy Drywall Co, contract number W9124M-14-C-

0004, and bridge number W91214M-17-P-0021. The contract will expire on 30 June 2017, total aggregate contract value at award was $3,996,890.16.

12. How much used oil is turned in annually?

Answer: There is an estimated 24-30,000 gallons oil turned in annually.

13. Does anyone ever turn in used oil in 55 gallon drums?

Answer: Under the current contract used oil is rarely turned in, maybe once or twice a year.

14. How many employees on current contract?

Answer: There is a total of 17 employees assigned to the current contract.

15. Number of HW load outs per year?

Answer: The number of hazardous waste loads are estimated monthly.

16. Are we using EESOH-MIS for HW tracking?

Answer: EESOH-MIS (Enterprise Environmental, Safety & Occupational Health – Management

Information System) does not apply to this solicitation.

Adobe Acrobat

Document

File details come from the government source that posted it. Updated .