QUESTIONS_AND_ANSWERS.pdf

PDF 86 KB Posted

Attached to
Maintenance-Inspection Testing Repair Fire Alarm System
Solicitation number
W91248-16-T-0012
Issued by

About this file

QUESTIONS AND ANSWERS.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

QUESTIONS 1:

I had a question regarding the frequency of testing. I assume upon award a 100% testing of all the identified systems will be required, however, it does not state that is should be. Instead, unless I misread, it follows the frequency outlined by the UFC 3-600-01 which is applicable yes but does not provide a good service to the government. I would suggest if not already implemented that upon award the contractor should be required to perform a 100% inspection of the systems to establish a solid base line moving forward.

ANSWER: A schedule will be provided upon award

QUESTION 2: I am writing this afternoon to ask if there will be a scheduled site visit for Solicitation #W91248-16-T-0012, Maintenance-Inspection Testing Repair Fire Alarm System?

ANSWER: 11 March 2016, 10:00 AM CST Bldg 6923 (main conference room), 38th & Desert Storm, Fort Campbell, KY

QUESTION 3: Can you please provide name of incumbent and or the contract number you currently receive services under?

ANSWER: International Systems of America, LLC $3,142,515.00

QUESTION 4: Will there be a scheduled site visit?

ANSWER: 11 March 2016, 10:00 AM CST

QUESTION 5: When do you expect the award determination?

ANSWER: March 29, 2016

QUESTION 6: When do you expect the notice to proceed date?

ANSWER: March 29, 2016

QUESTION 7: Could you please define the comment ‘Not Priced’ in the tables of the solicitation?

ANSWER: “Not Priced” means the item is not priced

QUESTION 8: On page 217, Acceptability Standard 2: Certification: it states that “The contractor is not required to specifically possess licensing for Kentucky and Tennessee; however they must possess a valid licensing from their home state within the Continental USA, Alaska, or Hawaii.” Then on page 228, C.2.2.1.2.2.3 states; Backflow Inspections: Testing of backflow devices on sprinkler systems require training and certification by the state of Tennessee or other certification with the same qualification requirements as a minimum with 5 years current experience with devices similar to what is in this contract. (2 inch to greater than 8 inch back flow preventers).” Our technicians are certified on Texas.

Upon award, would those certifications suffice while our technicians train and certify in Tennessee?

ANSWER: The purpose of this requirement is to have persons qualified to the same standard as the Tennessee standard. If Texas certification meets or exceeds the Tennessee no other certification is required. If the Texas certification is not as stringent then that certification will not be allowed for any testing at Fort Campbell.

QUESTION 9: Page 217, Acceptability Standard 2: Certification: it states “Offerors shall provide evidence of valid licensing and evidence of NICET Level II certification for technicians.” Then page 227 states “C.2.2.1.2.2 Fire Alarm Technician Qualifications: All repairs shall be performed or supervised by a technician with a NICET Level II certification.” Do only the Fire Alarm Technicians need to be NICET Level II certified? Do the Water-based Technicians also need to be NICET Level II?

ANSWER: This is a fire alarm requirement only

QUESTION 10: On page 226, C.2.1.1.6. Could you please define “Perform Repairs as issued on delivery order as requested by the Government at the rate annotated. What is the rate annotated?

ANSWER: The bid schedule is supposed to have a line for Journeyman Alarm/Sprinkler Technician.

This is the rate referenced.

QUESTION 11: Page 233, C.2.16.1. What time of the day/night does Fort Campbell consider to be after hours to work on kitchen hoods?

ANSWER: Hood cleaning occurs sometime at night after 1800

QUESTION 12: Page 237, C4.1. Could you please clarify if the Contractor is responsible for building 7160 and Contractor is also responsible for the exchange of fire extinguishers at that building? If Contractor is required to staff this building, what are the operating hours/hours per day? Also, does the government provide the extinguishers for exchange?

ANSWER: Paragraph C.4.1 through C.4.5 are to be deleted from this solicitation. There will be no Government furnished property for this contract.

QUESTION 13: Page 238, C.5.1. As a part of each scheduled annual or 2 year preventative maintenance the contractor shall include up to $100 in replacement materials as required. What specific type(s) of repairs does the government anticipate the need for the $100? The reason for this question is for us to try and determine any potential cost savings for the customer.

ANSWER: Typically this covers bad batteries, pull station or other device that is easily replaced

QUESTION 14: Page 240, C.5.12.7. It is understood that following inspection of hoods that a proposal will be submitted. Is this the same technique for all systems?

ANSWER: Yes the same procedure is used for all deficiencies

QUESTION 15: Page 243 states “C.5.14.3. Contractor shall submit a written “Deficiency Report”, that provides an itemized and written report of all deficiencies found during the system inspection and testing.

(Format provided in excel) Exceptions are the items that have been repaired during the course of inspections. The contractor shall identify estimated cost of repairs and schedule for completion (lead time for parts and materials). These reports shall be submitted to the Contracting Officer by the seventh (7th) of each month after completing the work as described for each building. These reports may be used to develop the delivery orders for repairs. In addition to the repairs issued from deficiency reports delivery orders may also consist of “service order” type repairs from DPW Operation and Maintenance Division.”

Is this the same technique that will be used for all types of system deficiencies?

ANSWER: If I understand the question the answer is yes, the same method of

QUESTION 16: I am reviewing the entire RFP and need to know if there will be a format for the proposals and if a formal Q&A will be set up. (i.e. project)

ANSWER: Please provide your price on the bid schedule and there is not a formal format for the proposal.

QUESTION 17: If the proposal files are too large to e-mail, what would be the preferred method of delivery and address?

ANSWER: The preferred method is email but if it is too large, mailing address is listed. Ensure that it arrives before the closing date.

Mission Installation Contracting Command-Fort Campbell ATTN: Tawanna Davis Bldg 6923, 38th & Desert Storm Fort Campbell, KY 42223-5355MICC

QUESTION 18: Can the same projects be used for the experience section and the past performance section?

ANSWER: YES

QUESTION 19: May we submit our proposal for Fort Campbell via email? If so what email address would you like us to send it to?

ANSWER: YES, wealthy.t.davis.civ@mail.mil (Tawanna Davis) and kevin.j.day.civ@mail.mil (Kevin Day)

QUESTION 20: The wet pipe, dry pipe, and alarm CLIN list and price breakdown lists “Quarterly” but the ITM task sheets list “Monthly.” Should the “quarterly” pricing reflect three monthly ITM tasks?

ANSWER: This is a typo in the task listing, the correct word is “Quarterly not monthly”

QUESTION 21: The foam systems list an “Annual” and a “2 Year” on the price break out and the CLIN just lists an “Annual.” Should the “annual” prices on the CLIN list include the “2 year” price on the break out sheets?

ANSWER: the place for 2 year should not be included and will be removed.

QUESTION 22: The fire alarm systems list “Quarterly” on the price break out and on the CLIN schedules as well as technical exhibit 1 table 2-1. Table 2-1 of the UFC 3-601-02 states for this to be Monthly-unmonitored only. Please clarify that Quarterly is required.

ANSWER: This is a typo in the task listing, the correct word is “Quarterly not monthly”

QUESTION 23: Please clarify that a 5 year smoke sensitivity testing is not a requirement of the ITM tasks. This is not shown on the ITM Task table 2-1

ANSWER: This is a recommended repair after inspections have been done

Clarifications:

1. Page 68 – CLIN 0004, page 138 – CLIN 1004, Page 207‐ CLIN 2004: AFFF Maintenance – Low Expansion

Foam 2 – year to be removed from each year

DESCRIPTION QTY Unit Price/Each Total

Annual 7 $ $

2 Year 7 $ $

Annual totals $

2. Page 69 – CLIN 0005, Page 139 – CLIN 1005, Page 208 – CLIN 2005: AFFF MAINT – High Exp Foam – reference to 2 year to be removed from each

DESCRIPTION QTY Unit Price/Each Total

Annual 17 $ $

2 Year 17 $ $

Annual totals $

3. Paragraph 3.4 Government Furnished Property to be RESERVED completely. There is no Government furnished Property.

4. Page 248, 2‐2.3 under frequency – “Monthly” is to be changed to “Quarterly”

5. Page 249, 2‐2.4 under frequency – “Monthly” is to be changed to “Quarterly”

6. Page 250, 2‐2.5 under frequency – “Monthly” is to be changed to “Quarterly”

7. Page 251, 2‐2.6 under frequency – “Monthly” is to be changed to “Quarterly”

8. Pages 271 through page 303 (UFE 3‐601‐02) are to be removed completely

9. We need an hourly rate for to be used for response to an emergency (credit card payment).

File details come from the government source that posted it. Updated .