Attachment_5,_Q_and_A,_W91247-16-R-0006_FINAL.pdf
PDF 78 KB Posted
- Attached to
- Fort Bragg Construction MATOC
- Solicitation number
- W91247-16-R-0006
About this file
Attachment 5, Q and A
View the file
Other files
Show all 19
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Attachment 5 – Questions and Answers
1. What are the requirements for re-installing the fire shutters at the pass through counters? The shutters do not currently seal to the counter or at the jambs. Will seals need to be added? Do the new stainless steel counters need to be rated also?
Answer: CAE 02/16/2017. The existing fire shutters shall be re-installed in compliance with NFPA 80: Standards for Fire Doors and Other Opening Protectives. The new stainless steel counters shall be rated, see detail 4/A-401.
2. Will the existing insulation need to be re-installed above the new acoustical ceilings?
Answer: CAE 02/16/2017. Insulation is not to be re-installed over the new acoustical tile ceiling system.
3. The existing coiling doors have head and sill seals, but do not have jamb seals. Do jamb seals need to be added to the existing channels?
Answer: CAE 02/16/2017. New head, jamb and sill seals shall be added to the existing overhead coiling doors.
4. Drawing M-601 indicates that a smoke detector is to be installed in the ductwork. There are other notes that state that there is no Fire Alarm work. The installation of the smoke detector will require that Honeywell gets involved.
Also, the devices in the existing ceiling that is to be removed and replaced need to be removed and reinstalled.
Doesn’t this require Honeywell to test the entire system?
Answer: CAE 02/16/2017. If Honeywell is responsible for the fire alarm system, then they shall be involved to ensure that the system is in good working order upon the completion of work.
5. There are “dings”, nail holes, tack holes etc. in the walls that are to get painted. Do these cosmetic flaws need to be pointed up prior to painting?
Answer: CAE 02/16/2017. Yes, in accordance with specification 09 90 00.
6. There are lockers and other equipment in the work area. Will these items be relocated by the Gov’t to allow us to do our work?
Answer: The unit will relocate their equipment prior to work commencing.
7. Page 58 of the SF 1442, Paragraph L.1.b indicates electronic submissions via email. This most likely refers to future Task Orders and not the contract proposal. Can you expand on where the proposals are to be sent to: Riley Road indicated in Block 7 of SF 1442, Macomb Street Office or Butner Road Office?
Answer: Contractors shall submit four (4) hard copies and one (1) CD of their proposal to Mr. Abelardo Carlos Lopez, MICC Center – FB, 4300 Butner Road, BLDG 3-1632, Fort Bragg, North Carolina 28310.
8. Will vehicles be allowed into the secured compound in the proximity of the work site?
Answer: CAE 02/16/2017. Contractor employee parking will be in an area designated by the Contracting Officer as indicated in spec section 01 50 00 paragraph 3.1.
9. Section 01 00 05 Page 6 of the Specifications, Paragraph 3.1 indicates the building will be occupied. Section 01 11 00 Page 2 of the Specifications, Paragraph 1.3 indicates the building will be unoccupied. Which statement is correct?
Answer: CAE 02/16/2017. It is the CAE’s understanding that Building 2-2920 will not be occupied during construction.
10. The Seed Project appears to be designed as an ACOE Project. Will this small project really require approximately 350 submittals? Staffing indicated? Construction trailer? Bulletin board and Signage?
Answer: It will not require 350 submittals, but appropriate staffing, bulletin boards and signage are required.
11. Drawing A-101 indicates a dark circle to depict new bollards. The symbol actually shown on the plan indicates existing bollards. Could you please verify the quantity of bollards needed to surround AHU-1?
Answer: CAE 02/16/2017. The bollards surrounding the concrete pad at AHU-1 are new; the remaining are existing
12. There are (6) power cord reels in the bay area. Will they remain in place?
Answer: CAE 02/16/2017. Yes, power cord reels are to remain in place.
13. There is a vehicle exhaust system in the bay area. Will this remain as is?
Answer: CAE 02/16/2017. Yes, the vehicle exhaust system is to remain as is.
14. During the site visit it was observed that the existing communication cables were not in any raceway. They were on walls, above the ceiling and in some cases running through the ACT. What action is required to be able to work on the walls?
Answer: CAE 02/16/2017. Relocate cabling as needed to access walls and other surfaces. Leave as much in place as possible; return cabling to original state when done
15. In regards to Specification Sections 09 05 61 Floor Preparation, 09 65 00 Resilient Flooring, and 09 68 00 Carpet: There is verbiage throughout these sections for testing for moisture content, testing PH, etc. and any remediation necessary to correct the issue. How can we price this unknown condition and be fair to all parties?
Answer: Testing shall be required prior to the placement of flooring or carpet as specified. Specification 09 05 61 Floor Preparation, 09 65 00 Resilient Flooring and 09 68 00 Carpet which contain moister remediation is considered an unknown condition and pricing shall not be submitted.
16. Specification Section 07 84 00 Firestopping requires a certified and licensed installer of this material. In twenty plus years doing military work, I have never seen this written and / or enforced. How will this be handled?
Answer: Fire-stopping will be required where the fire walls are breached due to construction.
17. Specification Section 07 92 00 Joint Sealant requires a Special Warranty. The request is for a five year warranty. Is this going to be enforced?
Answer: Yes
18. Specification Section 23 05 93 Testing, Adjusting and Balancing for HVAC, Page 6, Paragraph 1.3.3 #7 indicates that a Pre-Tab Test is required. The existing ductwork is being removed, therefore this is not necessary.
Please clarify if both a Pre-Tab for the existing system and a Tab for the new system is required?
Answer: CAE 02/16/2017. Only a Tab is required for the new system
19. Section L.1.d of the solicitation indicates this is an LPTA solicitation. However, Section MIII.A.1 indicates the basis of award is best value. Can the government please clarify what the basis of award is for this solicitation?
Answer: M.A.(1) has been updated to reflect LPTA.
20. The RFP requires submission in MS Word, is Adobe PDF an acceptable alternative?
Answer: Adobe PDF is acceptable.
21. The RFP requires original signatures on the SF1442, etc. Can the original signature be electronic?
Answer: Electronic signature is acceptable.
22. The RFP requires a separate Section K submission, can a current SAMs report be submitted to satisfy that requirement?
Answer: Contractors shall follow the items identified in Section ‘K’ of the solicitation.
23. Section L.2.3 requires a Statement of Responsibility. In order to ensure compliance, can the government please provide some details into the specific requirements of the Statement?
Answer: Contractors shall submit a Statement of Responsibility, in letter format signed by an authorize representative of the company, answering the statements in FAR 9.104-1(a) through FAR 9.104-1(b).
24. Bonding Capacity is required in both VOL Tab F, and VOL II, Sub factor 4, does the government require the duplicate submission of the bonding information, in particular with page limits?
Answer: L.2.a.6 has been removed from Volume 1. Contractor shall submit bonding IAW L.2.d. Subfactor 4 – Bonding Capacity.
25. Section L.2.3.C (64 of 71) states that the past performance shall go back six years, however, MIII – EVAULATION CRITERIA B.1(page 70 of 71) indicates only five years will considered, can the government please confirm the standard for past performance relevancy?
Answer: M.B.1 states six (6) years.
26. MIII – EVAULATION CRITERIA B.2 (page 70 of 71) indicates that size is one of the components for determining relevancy, will the government please clarify what is mean by size, contract value, physical size, or some other metric?
Answer: Subfactor 2 - Past Performance experience shall be recent and relevant in the nature of work, size, and complexity.
27. Section L.2.B.3. refers to an STO included in Attachment A. However, the attachments are organized by number, not letter. Will the government please clarify the reference, or is Factor 1, Sub factor to be based on the actual seed task order provided?
Answer: The Government reviewed the final solicitation L.2.B.3 and no reference to “Attachment A” was found.
L.2.B.3 specifies Volume II, [extract]: “The Technical Proposal shall consist of a written narrative that is the offeror’s response/proposed solution to the Seed Project and the IDIQ Statement of Work”.
28. Section C - Descriptions and Specifications, Section 2.2.1 requires proof of a NC General Contractor Unlimited License and the awardee be a certified as a NC Building Contractor. Is a valid Contract License from an adjacent state acceptable?
Answer: Refer to Section C, 2.2.1. Contractor and Subcontractors
29. Section L.1.c states that RFIs are due three days after the specified site visit date, which would be Sunday, February 5. Will the government please confirm the RFI suspense date for this solicitation?
Answer: Three days after the site visit was the deadline date.
30. Is an email submission to the listed POC in the solicitation the correct method to submit RFI’s?
Answer: For RFIs email submission will be accepted.
31. The floor plan on sheet A-101 does not clearly identify new bollards vs. existing. All bollards appear to be existing according to the Symbol Legend, and there were bollards discovered at the site visit that are not shown on the drawing. Will the government please confirm that the only new bollards are those five which are dimensioned near the new concrete pad?
Answer: CAE 02/16/2017. The bollards surrounding the concrete pad at AHU-1 are new; the remaining are existing
32. Will the government please confirm whether the Lamont Road disposal site referenced in the Landfill Disposal Requirements on sheet G-003 will be available for use during the performance period of the seed project? It is our understanding that this facility is not currently operational and that construction and demolition debris must be disposed of outside of the installation.
Answer: The Lamont Landfill it not available. All construction and demolition debris must be disposed of outside the installation.
33. Section 1.1, para (5) of Design Analysis Appendix A states that "an Asbestos Survey is underway...and will be provided once completed". Will the government please provide the referenced Asbestos Survey if it has been completed, and clarify the scope of work as it pertains to abatement and lead paint removal?
Answer: There is no presumed asbestos containing material (ACM).
34. Section 1.6 and 1.7 of Design Analysis Appendix A require that new construction and maintenance/repair work be priced separately, but the Project Bid Schedule has only one CLIN. Will a revised Bid Schedule be provided with a second CLIN and scope clarification for any items to be considered new construction?
Answer: All items will be bid under two CLINS; one New Work and one Repair CLIN.
35. The description of services for Item 0001 in the Project Bid Schedule requires cost inclusions for all work complete to the 5-foot building line, but the plans show work to be performed outside of this boundary (i.e. -bollards, concrete pad, AHU-1). Will the government please confirm whether these costs shall be included in Item 0001, or if a revised Bid Schedule will be provided with a separate line item for the work required outside of the 5-foot building line?
Answer: Costs to be included for Item 0001.
36. Section 2.1, para (1)(e) of Design Analysis Appendix A states that the interior service windows shall be provided with solid surface counters on both sides, but detail 4/A-401 and project specifications show these new counters to be 16ga. stainless steel. Will the government please confirm which is the correct, and if solid surface is required, provide a revised detail and specification?
Answer: CAE 02/16/2017. Appendix A is the Statement of Work for the AE prior to the solicitation. The existing shutters shall remain and solid surface counters are not required. Detail 4/A-401 is correct
37. Section 1.11 of Design Analysis Appendix A states that the construction cost estimate shall be prepared using spreadsheet format Fort Bragg "Form 1948", and that the estimate shall include a break out of items according to work classifications defined by DA Pamphlet 420-11. Section L.2.D.2, para (b) of the Solicitation requires the Offeror to include a Pricing Matrix in "contractor-own format", detailing calculations of proposed fixed pricing for each CLIN. Will the government please confirm whether Form 1948 and DA Pamphlet 420-11 are to be used for the Pricing Matrix, and if so, provide these for our use in preparing Volume IV, TAB C?
Answer: CAE 02/16/2017. Appendix A is the Statement of Work for the AE prior to the solicitation. Need detailed price breakout - 12 digit CSI level or equivalent.
38. Section 01 00 05, para 3.1 of the specification states, "The existing buildings in the area will be occupied and in normal usage during accomplishment of the work. Interference with and inconvenience to the occupants or routine use of these facilities shall be held to an absolute minimum. The Contractor is responsible for providing such covering, shields, and barricades as are required to protect the facility occupants, furniture, equipment, supplies, etc., from dust, debris, weather intrusion, or other cause of damage resulting from construction." Section 01 11 00, para
1.3 states "Building will be unoccupied during performance of the work under this Contract." Will the government please confirm that the building will be unoccupied during construction?
Answer: Building will be occupied
39. Section 01 00 05, para 3.3.3 requires the contractor to provide a construction phasing plan to the COR prior to construction and mobilization. If the building will be unoccupied during construction, and work is permitted to occur in all areas of the building simultaneously, will a phasing plan still be required?
Answer: Yes, but only to determine the impact on the motor pool area as the other building near the gate will be occupied.
40. If the building will be occupied or partially occupied at any time during the performance period, will the government please indicate which areas of the building need to be available for occupancy and the duration of occupancy for each area?
Answer: Duplicate question: See answer to Question 38
41. Will the government please confirm that furniture moving is not required as part of this contract?
Answer: The unit will move their furniture.
42. Section 01 35 26, para 1.6.1.2 states that the CQC Manager cannot be the SSHO on this project, but no information could be found to clarify whether the superintendent can also serve as the SSHO or CQC. Will the government please confirm whether any two of these essential field staff roles are permitted to be performed by a single individual, or will three separate individuals be required?
Answer: CQC Manager and SSHO shall comply with the 385-1-1, OSHA and construction regulations.
43. Design Analysis, Section VIII.A.3 indicates that the building is equipped with an existing fire alarm system which shall not be modified, but Note 8 on EP101 requires new smoke detectors in return ductwork with connection to existing fire alarm system. Such connections typically require reprogramming and testing at a minimum. Will the government please confirm the scope of work as it pertains to the existing fire alarm system?
Answer: CAE 02/16/2017. Provide the fire alarms as indicated on the drawings. Fire alarm system shall be reprogrammed and tested as necessary to ensure the system is in good working order upon completion
44. An extension cord and communication cables were seen taped to partitions between acoustical ceilings and floors at the site visit. The drawings do not require new receptacles, wiring or data ports in these locations, and the wires will need to be removed to allow for painting of walls. Will the government please confirm that any such power/comms wiring will be removed by others prior to commencement of work under this contract, and that no new power receptacles or data ports are required to meet the needs of the user?
Answer: CAE 02/16/2017. Relocate cabling as needed to access walls and other surfaces. Leave as much in place as possible; return cabling to original state when done
45. Can Amendments be placed behind the SF 1442?
Answer: You may place amendments behind the SF 1442, however they shall be signed to acknowledge the amendment has be read and you understand its contents.
46. Please explain the page count limitation for Volume III – Past Performance? Page 65 – Tab D states we have up to 3 pages per project yet the chart on Page 60 states “5 page count” What does “5 page count” apply to?
Answer: Shall not exceed Five (5) page limit as specified in Volume III as specified in L.3.2.
47. For Volume II – Technical - Page 71 – Sub-factor 2 – Experience: you state you want relevant experience performed within last 3 years – should that be 3 years or 6 years?
Answer: Volume II – Technical, Sub-factor 2, Page 21, has been updated to reflect 6 years.
48. L.1.a – states that the proposals shall be submitted via email to Mr. Fleshman and Mr. Lopez and your chart on pages 59 & 60 states that they are to be in MS Word Format a. Due to the fact that the size of any of the Volumes in a Word document would far exceed the e-mail able MB size limitations - Need to confirm that we can take our Word Document and save it as a .pdf and submit/email our proposal in .pdf format. b. And also, can you tell us the document MB size limitation that we can email to you in one email?
Answer: Adobe PDFs are acceptable, however, the Government will not accept email submissions. Contractors shall submit four (4) hard copies and one (1) CD of their proposal to Mr. Abelardo Carlos Lopez, MICC Center – FB, 4300 Butner Road, BLDG 3-1632, Fort Bragg, North Carolina 28310.
49. And since this is an electronic submission, will a scan of the Bid Bond be acceptable or does the original of the Bid Bond have to be mailed to your office before the due date?
Answer: See number 48 for answer.
50. On Page 58 of 73, L.1.b General Instructions it states that electronic submissions via email will only be accepted. Offerors shall not submit a hardcopy. On page 59 of 73, section L.3.1 it states no email proposals will be accepted. Please clarify which method for submitting proposals will be accepted.
Answer: Duplicate question. See answer to Question 48
51. On page 59 of 73, section L.3.1 it states that Proposals SHALL be submitted electronically to the following secure address. There’s no secure address noted. Please clarify.
Answer: Duplicate question. See answer to Question 48
52. On page 1 of 73 Section 13.A the solicitation states that Sealed offers in original and 4-copies are required.
Please advise if the proposals will be hand delivered or e-mailed?
Answer: Duplicate question. See answer to Question 48.
53. On page 60 of 73 Volume II you have two TAB-E’s noted. Does the offerors need to put Sub Factor 2 & 3 under TAB-E?
Answer: Solicitation has been amended to correct the two Tab – Es noted.
54. On page 60 of 73, L3.2 Item-D the government specifies a font of “Times New Roman”. Can other fonts be used at 10-point?
Answer: Other font types may be used, however, contractors shall ensure their proposal are legible.
55. The Solicitation; W91247-16-R-006 was posted as “draft on January 20, 2017 with a due date of 2/20/2017.
Since the “final” solicitation documents were not posted and dated until January 30, 2017, Will the bidding response be adjusted to reflect the time frame of the complete documents?
Answer: Date was revised with this amendment.
56. What Davis Bacon wage rates will be used for the seed project?
Answer: General Decision Number: NC170025 01/06/2017 NC25, North Carolina, Construction Type: Building, County: Cumberland County
57. The solicitation documents mention that “an asbestos survey has not been provided by the Government” will the contractor have to perform a hazardous material survey prior to demolition? Or is the building construction recent enough that no know hazardous materials were used?
Answer: ASB is not presumed in this building.
58. Page 58 of 73 Paragraph L1.a and b state electronic proposals only. Page 59 of 73 paragraph L3.1 state NO email proposals. Need clarification as to email or hard copied.
Answer: Duplicate question. See answer to Question 48
59. Page 64 of 73 – The following volume has a 5 page limit. Is this correct?
Answer: Volume III – Past Performance has a five (5) page limit.
60. Can the bond be sent regular mail to arrive after the bid date since the proposal is being sent via email?
Answer: Duplicate question. See answer to Question 48.
61. The design firm that we are using for this proposal has worked with us in the past. Are we required to submit specific relevant contract sheets for them in addition to our own / combined projects.
Answer: Each contractor shall adhere to the proposal instruction outlined in Section L of solicitation W91247-16-R- 0006.
62. Is a teaming agreement necessary for the design firm or is the subcontractor consent form enough?
Answer: See L.2.3 for proposal package contents with regards to teaming partners.
63. Vol. I – TAB G identifies an OCI Mitigation Plan, if applicable. If no conflicts exists are we still required to provide one?
Answer: OCI Mitigation Plan may not be applicable to all firms.
64. Vol. III has a limit of 5 pages, does that limit include TABS A- D or just TABS A-C as the Specific Relevant Contracts as a limit mentioned on page 65 (iv) as 3 pages per reference?
Answer: Duplicate question. See answer to Question 46 and 59.
65. Past Performance Requirement – Does the gov’t want completed performance ratings from the contractor included in their proposal?
Answer: Performance ratings will be performed during the selection process in accordance with W91247-16-R- 0006 Section M.
66. Are there any smoke or fire detectors that will need to be removed during demolition operations containing radioactive materials, as is the case with many smoke detectors? If so, how many detectors, and who is the manufacturer?
Answer: CAE 02/16/2017. The type of smoke or fire detectors is unknown. If hazardous material is found, it will need to be disposed of properly
67. Do any of the existing electrical appurtenances being removed as part of the demolition contain mercury switches; are there PCB ballasts associated with the lighting?
Answer: CAE 02/16/2017. The type of ballasts is unknown. Fluorescent lamps contain mercury and must be disposed of properly
68. Will lead paint be encountered during the demolition of Building 2-2920? If so, please include approximate square footage and location of the lead paint.
Answer: Contractor to adhere to the OSHA Construction Standards for LBP.
69. Attachment 1_Seed_Project_-SOW: Page 7, section F. Personnel and Equipment, number 1. States that Furniture Fixtures and Equipment associated with this project will be provided by other means and appropriations.”
Can you please be specific on which “fixtures and equipment” this refers to as the SOW uses the term “fixtures” and equipment throughout the document?
Answer: Not finding the reference in solicitation, please provide PDF page number.
70. Throughout the solicitation, there are references to LEED documents. However, it is not clear whether to actually submit a proposal which includes and meets LEED requirements or not. Please specify only those sections where LEED requirements must be considered and will be evaluated as part of the proposals submitted.
Answer: Not finding the reference in the solicitation, please provide PDF page number.
71. Attachment 1, Section IV.G.1 Seed Project Scope of Work; since the “project shall not be designed to meet and level of LEED certification”, how are proposals evaluated when contractors can propose various LEED points or construction work? This insinuates that meeting LEED requirements may provide a higher proposal evaluation, however there is not a defined set of evaluation criteria with assigned values for meeting certain LEED certification aspects. Suggest this be removed or made a requirement for all to meet as this changes the way we structure materials, etc.
Answer: All will consider LEED requirements.
72. Will offerors be given an additional time extension on the due date since responses to the questions will likely require additional time for review and changes to the proposals?
Answer: The solicitation time period is within the limits specified by FAR Part 5, Publicizing Contract Actions. No additional time extension will be performed related to this solicitation.
73. Volume II page count is 30 pages, are the pages in TAB A – Table of Contents, TAB B – Glossary or Abbreviations, and TAB C – List of Tables included in this count? Section L.3.2.a, Page 60 of 73
Answer: Section L.3.2.a, Page 60 of 73
74. A Bid Guarantee is required. Is this Bid Guarantee for the Value of the Seed Project? Section L.2.a.(5), Page 61 of 73.
Answer: Section L.2.a.(5), Page 61 of 73.
75. In Section L.2.B.3. (b) On page 63 of the Solicitation it states, “In addition, the offeror shall submit a plan to demonstrate the offeror’s ability to manage and coordinate multiple (fifteen or more) task orders simultaneously, to include a list of multiple (fifteen or more) Task Orders in progress at the same time on other contracts.” Is the requirement to provide a plan that demonstrates the ability to manage 15 or more projects simultaneously and/or to provide a list of 15 or more actual projects that were being executed simultaneously? Section L.2.B.3.(b), Page
Answer: Section L.2.B.3.(b), Page 63 of 73
76. Section L.2.C, Volume III – Past Performance requests of list of no more than six projects with six years from the solicitation release date and in Section L.2.C.2 Content Past Performance Submission Requirements requires information within the past three years. Is the requirement six or three years from the solicitation release date?
Section L.2.C and Section L.2.C.2 Page 64 of 73
Answer: Section L.2.C and Section L.2.C.2 Page 64 of 73
77. Will Past Performance of key subcontractors and/or teaming partners be considered if submitted?
Answer: Yes
78. Volume III, Factor 2 page count is 5 pages, are the pages in TAB A – Table of Contents, TAB B – Glossary or Abbreviations, and TAB C – Consent Letters included in this count?
Answer: Duplicate question. See answer to Question 46, 59 and 73.
79. Volume III page count is 5 pages however TAB D allows for up to 3 pages per reference for up to six projects.
Are these included in this page count?
Answer: Duplicate question. See answer to Question 46, 59 and 73.
80. Is this a Sealed Offer or an Emailed Offer? 13A of SF 1442 indicates Sealed with 4 copies due at MICC Center, Ft Bragg by 12:00 PM on 21 Feb 2017; however Section L.1.a & L. 1.b. indicate submissions will be via email only.
Answer: Duplicate question. See answer to Question 48.
81. .A. SF 1442; L.1.a.; VOL III Factor 3 Price notes Format must be in MS Excel 2013 or earlier, and narrative should be MS Word 2013 or earlier, yet L.2.D.2.b. notes the pricing matrix shall be prepared using MS Excel 2010 or earlier. In addition, it states that the narrative shall be prepared utilizing MS Word 2010or earlier. Please confirm which version of MS Excel and MS Word we must utilize.
Answer: Solicitation has been amended to MS Word 2013 or earlier.
82. L.2.D.2.b notes Material and Labor Rates for each cost element for the Seed Project are required in pricing matrix for each CLIN, but we only have one CLIN? L.2.D.2.b p 65 of 73
Answer: The CLIN shall represent the overall task order cost associated with the Seed Project. Material and Labor Rates for each cost element which totals the CLIN shall accompany the proposal.
83. Will this project be subject to the new NC Sales and Use Tax Laws, i.e., would sales tax (7%) be required on certain subcontracted labor costs?
Answer: FAR Clause 52.229-2 – North Carolina State and Local Sales and Use Tax and FAR Clause 52.229-3 Federal, State and Local Taxes have been incorporated into this solicitation. All Federal, state, local laws exist with regards to this solicitation.
84. From the site visit it was noted there are no A/E requirements for the Seed Project. In the design submittal Scope of Work, (II.A.1.a) it states SOW to consists of all AE Services necessary. Please clarify that A/E services are not required for the Seed Project.II.A.1.a
Answer: AE services are not needed, you have been provided 100% design documents from an AE.
85. Vol II has TAB E listed twice in the table on p 60 with Subfactor 2 listed for one, and Subfactor 3 listed for the second TAB E. Should both of these subfactors be contained within this one TAB E? (Experience, and Concept for MA IDIQ Contract Seed Task Order Response) Table P60; L.2.B.3.(b)&(c) on P63 & 64
Answer: Table P60; L.2.B.3.(b)&(c) on P63 & 64
86. Vol II Contents TAB A, B, C as outlined in table on P60 does not match Proposal Content as outlined in L.2.
B.2.
Answer: L.2.B.2 has been update with this amendment.
87. Vol II Can you please confirm which is correct ? Table P60; L.2.B.2. on P62
Answer: Table P60; L.2.B.2. on P62
88. Will the Site Visit sign in sheet be sent out to attendees?
Answer: No
89. Will an affidavit (NC E-589CI) be required by the Contractor to cover the NC Sales and Use Tax, if applicable?
Answer: See FAR Clause 52.229-2 – North Carolina State and Local Sales and Use Tax and FAR Clause 52.229-3 Federal, State and Local Taxes
90. Demolition: general note #5, mentions that the plumbing work shall be phased. How should this be phased if required?
Answer: P-101
91. There is mentioning of seismic bracing in the spec section listed to the right. It refers to “as required” per spec section 22 00 00. There is no reference to seismic is 22 00 00. Please confirm no seismic is required in the plumbing scope. Specs 13 48 00 Page 6.
Answer: CAE 02/16/2017. There are no seismic requirements for plumbing work
92. On M-101, key note 1, details are described about the new packaged unit. Outside air is being provided but there is no clarification is that is to be done using an economizer or just a motorized air damper. Please clarify if the unit shall be provided with an economizer or a motorized damper? M-101 Key Note 1.
Answer: CAE 02/16/2017. The economizer mode shall be provided with the programming of the unit. The economizer shall be 0-100% Economizer with Comparative Enthalpy Control
93. On page M-601, the VAV schedule lists the VAV boxes are to be provided at 120/1. Since these boxes have electric heat, 120/1 is an uncommon voltage. Please confirm the voltage of the VAV boxes. M-601, VAV Schedule.
Answer: CAE 02/16/2017. VAVs shall be 120/1
94. There are only two (2) breakers listed for 120/1 VAV power. There are five (5) VAV boxes with electric heat.
Please confirm where powers for the VAV boxes are fed from. E-601, Renovated MDP Schedule.
Answer: CAE 02/16/2017. Per Key Note 1 on EP101, MDP-14 shall serve VAV-2 and 3, and MDP-16 shall serve VAV-1, 4, and 5
95. Is there a need for temporary cooling or heating to be provided? Specs mention this as a requirement. Page 16 of 73, Solicitation.
Answer: No
96. Will the building be vacant for construction? General.
Answer: Duplicate question. See answer to Question 38.
97. Please confirm there are no seismic requirements for HVAC work. 13 48 00.
Answer: CAE 02/16/2017. There are no seismic requirements for HVAC work
98. Please confirm that it is required to alter the cabinet of an outdoor rated package unit to install filter gauges. This is not a common requirement on equipment installed outdoors typically. 23 00 00, Page 21.
Answer: CAE 02/16/2017. Do not alter the packaged unit to install filter gauges
99. Please confirm if the test and balance needs to be independent. 23 05 93, Page 8.
Answer: CAE 02/16/2017. Yes, Tab shall be independent
100. Please confirm that the test and balance needs to be TABB, NEBB, or AABC certified. 23 05 93.
Answer: CAE 02/16/2017. Yes, Tab shall be certified
101. The unit heater spec section requires the unit heaters to be provided to burn liquefied petroleum. Per the site visit and plumbing drawings, the existing piping is natural gas. Is the unit heater required to be LP or natural gas?
23 54 16.00, Page 4.
Answer: CAE 02/16/2017. Unit heaters in the bays are natural gas. The unit heater in the mechanical room is electric
102. Will an asbestos/lead survey be provided for the Seed Project? General.
Answer: A preliminary ASB survey has already been conducted, see #33.
103. If asbestos or lead is found to be present is the contractor responsible for abatement? General.
Answer: Abatement will be addressed if ASB or lead is found to be present. However, there is no presumed ASB or LBP in the building.
104. The RFP does not identify a performance period for the seed project. Will the government please provide a performance period for the seed project?
Answer: Period of performance will be 120 days after NTP.
105. Section F, para 52.211-12 indicates that Liquidated Damages shall be assessed on a Task Order basis, but no other information is provided regarding LD’s for the seed task order. Will the government please confirm whether Liquidated Damages are applicable to the seed project, and provide an amount per day if they are?
Answer: FAR Clause 52.211-12 Liquidated Damages is incorporated in the solicitation and is applicable to the Seed Project. An amount of $135.00 per calendar day is applicable to the Seed Project.
106. Section H.4 of the RFP states, “Unless otherwise stated in the RTOP, Bid Bonds are not required”. The requirements for the proof of bonding capacity is clear, but will the government please confirm whether a Bid Bond is required for the seed project?
Answer: A Bid Bond is required for the Seed Project and shall accompany contractors’ proposals.
107. There seems to be a conflict on how the proposal is submitted in several places in the solicitation: SF1442 states original and 4 copies; para. L.1.a. and b. require proposals to only be submitted by e-mail; para. L.3.1 states that no email proposal will be accepted; table under para. L.3.2.a states 1 electronic copy. Please clarify if proposals are to be e-mailed or hard copy.
Answer: Duplicate question. See answer to Question 48.
108. The table under L.3.2.a provides the format to be used for each volume. There are documents which require original signatures (SF1442), copies of documents that are provided by form (Reps and Certs), Bid Bond, letter from Surety Company, Subcontractor Consent letters, and Pricing Schedule that cannot be presented in MS WORD or EXCEL. Can the proposal be provided in an Adobe pdf format?
Answer: Duplicate question. See answer to Question 48 and 81.
109. The table under L.3.1.a provides page limitations for Volumes II and III. Are all pages in the volumes included in the page count (ie TOC, glossary, list of tables) or does this just apply to specific tabs?
Answer: Duplicate question. See answer to Question 46.
110. Table under L.3.1.a for Volume III has a page limit of 5. This Volume includes the Specific Relevant Contracts and appears to allow up to 6 contracts. On page 65 under Tab D, it states to use attachment 2 and limit each reference to 3 pages. Please clarify the allowed page count in Volume III and how many pages are allowed for each tab.
Answer: Duplicate question. See answer to Question 46.
111. Page 61 Tab E requires a Bid Bond. If the proposal is submitted electronically do you require the Bid Bond to be mailed?
Answer: Duplicate question. See answer to Question 24 and 48.
112. Page 63 Subfactor 2 Experience states to include a list of multiple Task Orders (15 or more). On page 71 under Section M (2) Subfactor 2 states “not less than 10 but not more than 15”. Please clarify.
Answer: Amendment has been performed to correct the verbiage on page 63.
113. Page 64, Volume III Past Performance states to submit past performance within the last 6 years from date of solicitation. Under C.2 Content, it states to use Past Performance within the last 3 years. Please clarify.
Answer: Duplicate question. See answer to Question 64.
114. Page 65 para 2.(b) Support – states to include a Pricing Matrix to detail pricing for each CLIN. It also states to submit fully all material and labor rates for each proposed cost element to complete the Seed Project. This Seed Project is a single CLIN. Please provide more detail on how a “cost element” is defined?
Answer: Duplicate question. See answer to Question 82
115. Section M of the solicitation seems to not synchronize with the proposal requirements of Section L. For Subfactor 1 under Factor 1 Technical Capability addresses our Management approach using subcontractors, schedules and management processes. There is no mention of Key Personnel and ability to accomplish multiple construction projects simultaneously as discussed under Factor 1, Subfactor 1 in Section M on page 71. This is similar under Section M Subfactors 2 and 3.
Answer: Both Section M and Section L were reviewed and are correct as stated in the solicitation.
116. On page 2, of Attachment 1 SOW, paragraph 12, what is the Fort Bragg 1948 Cost Estimate?
Answer: CAE 02/16/2017. The Statement of Work appears to be for AE services prior to the Solicitation
File details come from the government source that posted it. Updated .