Attachment 7 - Consolidated Industry Questions Government Response.pdf
PDF 237 KB Posted
- Attached to
- Ft Moore Refuse / Collection
- Solicitation number
- W911SF-24-B-0004
About this file
This document is a consolidated set of questions and answers related to a federal contract solicitation for refuse collection and recycling services at Fort Moore, Georgia. The solicitation is being issued as an Invitation for Bid (IFB) under a 100% Women-Owned Small Business (WOSB) set-aside with NAICS code 562111 - Solid Waste Collection.
The key requirements include refuse collection and disposal, recycling collection and transportation, provision and maintenance of refuse containers, compactors, and roll-off containers, and emergency and unscheduled services. The contract has a 1-year base period with four 1-year option periods. Submission of bids is due by October 28, 2024. The incumbent contractor may be allowed to use the existing equipment and containers in their current condition if awarded the new contract. The government provides utilities and some infrastructure but the contractor is responsible for providing all other equipment and vehicles. Pricing is requested on a fixed-price per ton basis for refuse disposal with an estimated annual quantity of 24,000 tons.
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Industry Questions & Government’s Response Fort Moore Refuse
W911SF-24-B-0004
1. Section 2.3, Recycle Support—Can the government further clarify what level of Recycle Support the contractor needs to provide in terms of additional labor, containers, and transportation services?
• Answer: Please refer to Section 2.2.1 Recycle/ Refuse Collection Schedule Contractor will provide (50) visibly identifiable recycling containers, (36) of which will be hauled to the MRF for sorting purposes by MWR personnel. Contractor shall come up with scheduling that will work the best to support this requirement.
2. Section 2.4.7, Container Lids—All containers require metal lids and locking latches. Does this also apply to roll-off containers?
• Answer: No, this requirement does not apply to open top containers (Roll-offs) Additionally, the metal lids are in reference to the sides of the Standard 8 CY Containers that have access from the sides to prevent wildlife from entering containers.
3. Section 2.5.3, Scales—Does this section mean that all Front-Load MSW Containers need to be weighed at collection? Is the contractor to provide the tonnage weight of each front-load container?
• Answer: Yes. The weight of each transaction should be annotated as well as the combined weight of the containers collected shall be weighed at the transfer station. All tonnage compiled from only Fort Moore shall be reported to the COR monthly per Section 2.8.1.
4. Set Aside 100% WOSB. Subcontracting concern – will a WOSB be allowed to utilize a Small Business entity that is not certified WOSB to assist in meeting the requirements within this contract?
• Answer: IAW FAR 52.219-30, Women-owned small business (WOSB) concern eligible under the WOSB Program means a small business concern that is at least 51 percent directly and unconditionally owned by, and the management and daily business operations of which are controlled by, one or more women who are citizens of the United States, and the concern is certified as WOSB by the SBA. Sub-Contractors can be of any variety, so long as the awarded WOSB performs at least 51% of the requirement.
5. CLIN 0002- TIPPING FEES – Is this line a reimbursable submittal for actual cost?
• Answer: No. This is a FFP CLIN. If there are changes to the facility’s tipping fee, a modification will be issued to incorporate those changes.
6. Will the contractors compound shown during the site visit be available to the awarded contractor for this contract?
• Answer: Yes, the current site that is being used shall be the area available for storage and laydown for the awarded contractor.
7. During phase in, will a location be provided for receiving equipment and staging of services?
• Answer: Refuse compound location can be used during phase-in period to store equipment and can be coordinated through COR/ACOR to work with incumbent contractor.
8. Is the contractor, with approval, authorized to clean equipment at the contractor’s compound shown during the site visit?
• Answer: Yes, Equipment may be cleaned at site of compound if needed.
9. Is the oil separator located at the contractor’s compound operational?
• Answer: There is no Oil Separator available at the compound site.
10. Who is responsible for the maintenance of the oil separator?
• Answer: See Answer to question #9
11. Is the office building located at the contractors’ compound government provided?
• Answer: No. Contractor will provide all job trailers. There is no Government Furnished property other than utilities to compactor sites.
12. Is the awarded contractor allowed to store equipment, collected materials, and sort recyclables at the contractor’s compound?
• Answer: Contractor may store equipment at compound and any collected materials that are not suitable for disposal at Transfer Station. Please coordinate with COR/ACOR to find the most suitable method to dispose of unsuitable materials.
13. A schedule for quantity was provided for the 8yd dumpsters, Is there a current service frequency schedule available?
• Answer: The Contractor shall determine the best disposal method for solid waste management to avoid picking up an empty dumpster or container. The Contractor shall empty recycle/refuse containers, compacters, and roll-offs a minimum of once a week or when the containers are at 85%. If containers require servicing more than once a week, the contractor will devise a schedule for servicing. In the event of demand fluctuations, frequency adjustments must be approved by KO.
14. PWS Pg 6 – 2.6.2 – Additional Services. Where are these services billed on the current CLIN structure?
• Answer: CLINS 0007, 0008, 0009 & 0013 are used for Additional Services.
15. CLIN 0003-Provide and Collect 8yd Trash Containers. This line provides a minimum of once a week services. Since many will require additional services during the week is CLIN 0012 the line to where all additional services would be charged?
• Answer: Additional Services for 8 CY Containers would be charged against CLIN 0012, but please consider that the Government reserves the right to change the cubic yard capacity at any of the collection sites, reduce or increase the frequency of a collection site, or change the number of collection sites as long as it does not increase the overall tonnage capacity requirement of the individual task order.( see, 3.5 of the PWS)
16. PWS Pg 7 – 2.7.4 Unscheduled Services. Where are the Unscheduled Services to be charged within the CLIN structure?
• Answer: Unscheduled events will be coordinated through the COR/ACOR. Upon notification, the Contractor shall provide the required services within five (5) working days. These unscheduled services would fall under CLINS 0007, 0008, 0009 & 0013 are used for Additional Services.
17. PWS Pg 7 – 2.7.6 Emergency Services required during weekends, and non-business hours.
Where are the Emergency Services to be Charged with in the CLIN structure?
• Answer: Emergency Services are to be annotated amongst the unscheduled CLINs/ Additional Services (Please see answer to Question #14)
18. CLIN 0009 – Additional 35CY Compactors – Please confirm this is for “Additional Services” not actual compactor units to be provided as ordered.
• Answer: This is for additional unscheduled service that would be provided outside of regularly scheduled pickups.
19. CLIN 0009 – Please confirm that this is the line to charge for any compactors serviced more than once per week.
• Answer: Correct. This CLIN will be used when outside of normal scheduled pickups for 35CY Compactors.
20. PWS Pg 5 – 2.4.7 – Please confirm all containers are to have METAL LIDS. Metal lids were not seen during the site visit and is normally only for high wind locations or areas where there is large bear activity.
• Answer: All containers do not have to have Metal Lids on top but must have metal sliding side lids to prevent wildlife access.
21. During the site visit railroad ties were seen dumped on the ground at the contractor’s compound. Who is responsible for the container liner, hazardous material manifests and state requirements for disposal of this material?
• Answer: The current state of the railroad ties were gathered and brought to the compound to be taken by the ACOE for a Corps initiative to use somewhere else. The contractor shall notify the COR/ACOR of any hazardous materials that are identifiable or discovered at the collection point, see 2.1.2 of the PWS.
22. PWS Pg 10 – 4.0 Work Capability Levels.
Is this to be priced in addition to the CLINs for bidding purposes?
Where on the bidding clins would this information be placed?
• Answer: The Government does not understand this question. All pricing on all CLINs should include all related Services covered in the PWS.
23. The PWS refers to recycling collection but does not provide a container inventory requirement. Is there a recycle container requirement?
• Answer: Fort Moore currently requires (50) 8 CY identifiable BLUE recycling containers to be provided and serviced monthly.
24. What is the recycle container size and quantity requirement?
• Answer: See answer to question #23
25. Is there a current recycling collections schedule?
• Answer: The current cycle is once weekly collection taken to the Installation MRF.
26. Are separate cardboard containers required or is all recycled materials comingled for collection?
• Answer: Containers may be allowed to comingle recyclables as it is sorted at the Installation MRF.
27. Is all comingled collected recycle materials brought to the recycling center seen during the site visit or can other locations be utilized if beneficial to the customer?
• Answer: All collected recyclables are brought to the MRF for sorting that was seen during the site visit.
28. Where in the CLIN structure is the recycling collection to be charged?
• Answer: The current CLIN Structure the recycling collection is under CLIN 0013
29. Who owns the blue recycling containers seen while at the site visit?
• Answer: The Contractor owns/provides the Blue Recycling containers that were seen at the site visit.
30. PWS Pg 9 – 3.2 Container Inventory
Is there a current list of Government owned inventory that the contractor will be responsible for?
• Answer: No, there is no current list of Government owned inventory that the contractor will be responsible for.
31. PWS Pg 9 – 3.3 Container Upkeep.
What government owned equipment will the contractor be responsible for repairs and maintenance?
• Answer: Should there be any damages during operation of collection duties or miscellaneous happenings in contractor owned vehicles performing services, the Contractor is responsible for any repairs to Government owned equipment if an issue were to arise.
32. Where is the shredder located, and if not used by the Refuse contractor would they be responsible for this equipment?
• Answer: The contractor is not responsible for the shredder operations.
33. Will the government define government equipment list used by the refuse contractor to perform requirements?
• Answer: There are no government equipment needed for the contractor to perform the requirements other than compactor power.
34. Does the government own the compactors on base?
• Answer: The government only provides the power/accessories (minus compactor cans) for all compactor locations. The contractor shall provide all 35CY compactor containers.
35. Does the government own the chutes for the compactors on base?
• Answer: The chutes are considered real government property that are attached to the buildings.
36. Does the government own any of the rails or guides for the compactors on base?
• Answer: Yes. The rails/stops are considered real property and Government owned.
37. Does the government provide power for the operation of the compactors on base?
• Answer: The supplying of Power distribution is the responsibility of the government.
38. Container condition – What is the expectation of the government regarding the condition of the containers at start of the contract? Because the incumbent is a WOSB, and if presenting a bid, will the incumbent be allowed to start the contract with the equipment in place in the condition it is in, or will it have to meet the standards of a new contractor coming in?
• Answer: The incumbent if awarded, would be allowed to start the contract with the current condition and equipment in place if awarded the contract due to Quality Assessment procedures and all containers currently meet the standard put forth by the Government. If any changes must be made, it will be communicated by the COR/ACOR.
39. Will the awarded contractor be responsible for the integrity and existing damages to gates and chutes?
• Answer: The awarded contractor is not responsible for any existing damages to gates and chutes.
40. Will the awarded contractor be responsible for the cleanup of areas where current equipment has leaked or waste material under them?
• Answer: Preceding contractor will ensure the areas are cleaned prior to awarded contractor Phase-in.
41. If it is the contractor’s responsibility to maintain all dumpsters less than 80% fullness, who decides when it requires additional services?
• Answer: The Contractor shall empty recycle/refuse containers, compactors, and roll-offs a minimum of once a week OR when the containers are at 85%. If containers require servicing more than once a week, the contractor will devise a schedule for servicing. In the event of demand fluctuations, frequency adjustments must be approved by KO. There shall only be additional services considered if work to be done is outside of original scope of work, not applicable towards permanently stationed containers.
42. Will the government accept a thumb/zip drive as the digital copy submittal required with paper copy of bid submittal verses a CD or DVD?
• Answer: The Government will not accept thumb or zip drives as the digital copy in lieu of CD or DVD. The only acceptable form of bids is the hard paper copy and CD or DVD.
43. Section L/SEC M Will the Government please confirm that technical proposals and past performance proposals are not required nor desired to be submitted with this proposal?
• Answer: In accordance with FAR 14.202-5(a), it is not required for bidders to furnish descriptive literature unless it is needed before award to determine whether the services offered meet the specification and to establish exactly what the bidder proposes to furnish. There are no requirements to submit any past performance documentation.
44. Section L Would the Government reconsider accepting an email bid?
• Answer: The Government will not accept any bids submitted electronically. All submission of bids shall be hard copy and digital copy on CD or DVD.
45. SF1449 indicates an original and a copy of the proposal. Section L indicates an original in paper format and an electronic invoice duplicate on CD or DVD. Would the Government please confirm the CD or DVD is the copy that the SF1449 is referring to?
• Answer: This solicitation is utilizing SF33 IFB, not SF1449. However, the digital copy of the bid can be considered as the second copy.
46. Please confirm that the Government would like a signed SF 1449 included in the Bid Package.
• Answer: This solicitation is utilizing SF33 IFB, not SF1449. However, Bidders shall include fully completed, filled-out and signed copies of the SF33 and any amendments (SF30) issued.
47. SECTION L Would the Government please define SEALED in the following; “Bid packages shall be SEALED prior to delivery.”
• Answer: Sealed means to enclose so that the contents of the bid package are impervious and do not allow opening without deliberate penetration. For example, sealed envelops used for parcel packaging.
48. SECTION L Amendments: Would the Government please confirm that all offerors must sign and submit all amendments with its offer in order to be considered for award?
• Answer: See answer to question #46
49. Would the Government please confirm the successful contractor would be given a lay down yard on base for contract phase in and have 31 days to phase in the contract?
50. Would the Government please provide the applicable wage determination and/or CBA that governs the labor rates on this contract?
• Answer: This requirement will utilize SCA WD #2015-4527(Rev. 26), dated Jul 22, 2024.
All Wage Determination can be found on sam.gov.
51. Will the Government please confirm that the provided wage determination and DOL regulations should be strictly followed and adhered too under this contract by all offerors?
• Answer: Confirmed. All offerors shall adhere to the applicable wage determination and Department of Labor regulations.
52. Will the Government please confirm that the contractor can park its equipment, containers, vehicles, storage, etc. overnight on Post for contract execution, and if so, can the Government confirm this storage area by name/location?
• Answer: The area located at the contractor compound (on Marchant Street) during the site visit, is the designated area to stage/store containers, equipment and vehicles associated with the contract.
53. Will the Government please confirm that the contractor can wash containers, compactors, and trucks on Post and if so, can the Government confirm this washing area by name/location?
• Answer: All washing of containers and Trucks can be completed at the compound area where contractor is staged.
54. Will the Government please confirm that the contractor can make repairs to containers and/or equipment on Post and if so, can the Government confirm this repairing area by name/location?
• Answer: The contractor may make repairs to containers at site visited during site visit at the laydown area/contractor compound.
55. Will the Government please provide a full list of GFE and or GFP that is provided under this contract? Does the Government provide an office for the contractor to utilize?
• Answer: The Government does not provide any GFP or GFE for this contract unless authorized if needed.
56. Who owns the recycle trailers that we saw on the site visit? Are they a part of the Solid Waste Management contract?
• Answer: The recycle trailers are owned by the DFMWR and carry the responsibility as part of the Installation’s Quality Recycling Program and are maintained/transported by them.
57. PWS 2.3.1.1 Cardboard. Will the Government please confirm that the contractor should collect cardboard under this contract?
• Answer: Yes, the contractor shall collect cardboard under this contract. All containers shall be identified as recycling collection points.
58. PWS 2.3.1.1 Cardboard. If cardboard collection is a part of this contract, will the Government please confirm the size, quantity, frequency and locations of the cardboard containers in a technical exhibit? Where should the contractor take the cardboard once collected?
• Answer: The Government requires (50) 8CY containers delivered once weekly to the MRF on the installation as well as (8) roll-offs to dump smaller containers at the sorting area at the MRF.
59. PWS 2.3.1.1 Cardboard. If the contractor is required to provide cardboard containers, what are the container specifications of the 8 CY? Size? Slotted? Locks?
• Answer: 8 CY containers with locks for cardboard/recyclable collection points throughout the installation. Locks are not needed for those containers nor are slots. Shall have cover on top of container to prevent any damage to recyclable material.
60. PWS 2.3.1 Recyclables states the contractor is to “segregate recyclable material”, will the Government please confirm that this is part of the Solid Waste Management contract and identify the recyclables to be segregated and the location to segregate them?
• Answer: All recyclables can be co-mingled but must be separate from MSW. Recyclable containers must be made identifiable to prevent recycled material from becoming tainted by MSW. Segregation of recyclables is done at MRF by their staff.
61. PWS 2.4.7 Container Lids. Will the Government please reconsider metal lids on the containers? They are very expensive and will be very heavy for the end users to lift from ground level.
• Answer: Metal lids are not needed on the 8 CY front end containers with the exception of side access to include lock option but must have cover over top to prevent wildlife obstruction.
62. PWS 2.4.7 Container Lids. Will the Government please confirm if locks are required on the containers? If so which ones and what are their locations on the TE?
• Answer: Locks are not a requirement of the contractor to provide. If Locks are needed, then this can be worked out with the occupied space and facility manager to be accessible to coordinate with the contractor to remove prior to pick up.
63. PWS 2.5.3 Scales: Would the Government please confirm that there are no scales on this contract?
• Answer: There are no scales located on Fort Moore or provided by the Government.
64. PWS 5.10 Contract Manager. Would the Government please confirm that the contract manager can hold multiple positions under this contract?
• Answer: The Contract Manager can hold multiple positions under this contract but must be available and located at an office on the installation in the instance that the COR/ACOR can discuss any issues or concerns in accordance with the daily operation and language of the contract.
65. What is the Solid Waste Management contractor’s responsibility at the MRF and is it responsible for any of the equipment and/or operations?
• Answer: The Solid Waste Contractor’s responsibility is to deliver recycling containers to the recycling facility and haul the cans located at MRF to the local transfer station as coordinated between MWR and DPW. Contractor shall provide (14) recycling containers and (8) roll-off containers for all single stream recyclables at MRF (to be sorted by personnel at MRF). Only equipment contractor is responsible for is their own containers.
66. CLIN 0002 Tipping fees states that the average tonnage is 1,600 tons per month; however, we are to provide pricing on 2,000 tons per month (24,000 annual). Willl the Government please confirm the correct number of tons that the offerors should price?
• Answer: 1,600 lbs. per month is average based on historical data. Contractors are to bid per Net Ton (2,000 lbs) as annotated in the Unit of issue.
67. CLIN 0002, 1001, 2001, et seq. Tipping fees ask for a price per ton. Please confirm that the price entered into these line items cannot be changed after the bid has been awarded.
• Answer: See answer to question #5
68. If the Government answers that the tipping fees can be changed via modification after being awarded, by landfill adjustment letter or REA, then would the Government consider making these CLINS a NTE (NOT TO EXCEED) amount during the pricing evaluation so that all offerors enter the same amount into its pricing? This would keep the landfill pricing on an even playing field during the pricing evaluation and prevent a contractor from artificially bidding a low price during the proposal process, and then ask for an adjustment after award.
For example, the Government would instruct offerors to enter $60.00 per ton for CLIN 0002, 1001, 2001, et seq during the pricing evaluation. Upon contract award, the Government would allow the successful offeror to submit the actual pricing from the landfill for direct reimbursement. This would create an even playing field and also ensure that the Government is paying for landfill fees with no markup.
• Answer: See answer to question #5. Bidders are instructed to enter $60.00 per ton for pricing CLINS 0002, 1001, 2001, 3001 & 4001 to ensure equality among Bidders in a volatile cost.
69. CLINS 0003, 1002, 2002, et seq PROVIDE, COLLECT, 8 CY TRASH CONTAINERS..
Would the Government please confirm that these 609 8 CY containers are correctly identified by location, and quantity in TE 2?
• Answer: Yes. The list in Technical Exhibit 2 is correct.
70. CLINS 0004, 1003, 2003, et seq PROVIDE, COLLECT 20 CY ROLL_OFF CONTAINER.
Would the Government please provide a TE that identifies the frequency of collection, and the correct quantity and location of each of the (49) 20 CY containers?
• Answer: A list can be provided of current locations. As far as Frequency is concerned, The Contractor shall empty recycle/refuse containers, compacters, and roll-offs a minimum of once a week or when the containers are at 85%. If containers require servicing more than once a week, the contractor will devise a schedule for servicing. In the event of demand fluctuations, frequency adjustments must be approved by KO.
71. CLINS 0005, 1004, 2004, et seq PROVIDE, COLLECT 35 CY Compactor. Would the Government please provide a TE that identifies the frequency of collection, and the correct quantity and location of each of the (16) 35 CY Compactors?
• Answer: A list can be provided of current locations. As far as Frequency is concerned, The Contractor shall empty recycle/refuse containers, compacters, and roll-offs a minimum of once a week or when the containers are at 85%. If containers require servicing more than once a week, the contractor will devise a schedule for servicing. In the event of demand fluctuations, frequency adjustments must be approved by KO.
72. Would the Government please confirm the required specifications of each compactor (by location) to include hopper/loading design, power hookup, voltage, etc? Are the waste disposal chutes from the building Government owned?
• Answer: All locations power that is provided is the same for each compactor, which is 460V/3 phase. All chutes associated with the government bldg. are considered real Government property.
73. Would the Government please confirm how many compactors will be utilized immediately upon contract award? Are all in place and active?
• Answer: Yes, (16) are currently in place and in use. TE can be provided showing roll-off and compactor locations currently in use.
74. CLINS 0006, 1005, 2005, et seq PROVIDE, COLLECT 40 CY Roll-Off Container. Would the Government please provide a TE that identifies the frequency of collection, and the correct quantity and location of each of the (20) 40 CY Rolloff Containers?
• Answer: Yes, Locations can be provided by TE. Frequency will be determined by contractor. Either once a week or no more than 85% fill of container.
75. CLINS 0007, 1006, 2006, et seq Additional 20CY Containers. Would the Government please explain when these 1,200 EACH haul would be utilized? Since CLINS 0004, 1003, 2003, et seq PROVIDE, COLLECT 20 CY ROLL_OFF CONTAINER would cover emptying the (49) 20 CY containers weekly or when 85% full, when would the contractor utilize CLINS 0007, 1006, 2006 et seq? If these are different containers altogether for unscheduled containers, how many extra does the offeror need to have on hand; and does CLIN 0007, 1006, 2006, et seq. pricing cover delivery, and rental charges, as well as the haul of the unscheduled container?
• Answer: Additional falls under unscheduled work and would be charged against CLINS 0006, 0007,0008 and is separate from the permanent containers. This includes services to those containers. Concerning the quantity of having on hand is the responsibility of the contractor to determine, as unscheduled work can fluctuate not to include special events such as Independence Day celebrations and The Oktoberfest event or MWR related events. This is for any unscheduled work. 20 CY containers is the most requested of all containers concerning unscheduled work.
76. CLINS 0008, 1007, 2007, et seq Additional 40CY Containers. Would the Government please explain when these 1,200 EACH hauls would be utilized? Since CLINS 0006, 1005, 2005, et seq PROVIDE, COLLECT 40 CY ROLL_OFF CONTAINER would cover emptying the (20) 40 CY containers weekly or when 85% full, when would the contractor utilize CLINS 0008, 1007, 2007 et seq? If these are different containers altogether for unscheduled containers, how many extra does the offeror need to have on hand; and does CLIN 0008, 1007, 2007, et seq. pricing cover delivery, and rental charges, as well as the haul of the unscheduled container?
• Answer: Additional falls under unscheduled work and would be charged against CLINS 0006, 0007,0008 and is separate from the permanent containers. This includes providing and services to those containers. Concerning the quantity of having on hand is the responsibility of the contractor to determine, as unscheduled work can fluctuate not to include special events such as Independence Day celebrations and The Oktoberfest event or MWR related events. This is for any unscheduled work.
77. CLINS 0009, 1008, 2008, et seq PROVIDE, COLLECT 35 CY Compactor. Would the Government please explain when these 80 EACH Compactor hauls would be utilized? Since CLINS 0005, 1004, 2004, et seq PROVIDE, COLLECT 35 CY Compactors would cover emptying the (16) 35 CY compactors weekly or when 85% full, when would the contractor utilize CLINS 0009, 1008, 2008 et seq? Does the contractor need to have extra, physical compactors on hand? If so how many?
• Answer: This would be utilized outside of normal scope and will be administered by the COR/ACOR by permission from the KO to perform any additional hauls by request, of 35 CY compactor containers during high tempo Training months or in instances of health and safety concerns. Concerning the quantity of having on hand is the responsibility of the contractor to determine, as unscheduled work can fluctuate.
78. CLINS 0013, 1012, 2012, et seq ADDITIONAL 8 CY Containers. Would the Government please explain when these 600 EACH 8 CY container collections would be utilized? Since CLINS 0003, 1002, 2002, et seq PROVIDE, COLLECT 8 CY TRASH CONTAINERS would cover emptying the (609) 8 CY containers weekly or when 85% full, when would the contractor utilize CLINS 0013 1012, 2012 et seq? If these are different containers altogether for unscheduled containers, how many extra does the offeror need to have on hand; and does CLIN 0013, 1012, 2012, et seq. pricing cover delivery, and rental charges, as well as the haul of the unscheduled container?
• Answer: This would be utilized outside of normal scope and will be administered by the COR/ACOR by permission from the KO to perform any additional services by request.
Concerning the quantity of having on hand is the responsibility of the contractor to determine, as unscheduled work can fluctuate.
79. PWS 1.5.1. Can the Government please confirm that the Transition Phase In/Phase Out Plan is a deliverable post contract award, and should not be included with the proposal?
• Answer: Transition Phase In shall be priced on CLIN 0001 per day. However, the quantity of days is subject to change due to time constraints. The number of days for the phase in period will be adjusted from date of award to end of performance of the current contract to avoid a lapse in services.
80. PWS 3.5. TE2 does not provide historical data or estimated workload information. Can the Government please provide this information?
• Answer: Please refer to the PWS 2.2.2 to alter any schedule or route changes past once/ weekly minimum and 85% threshold of containers permanently in place.
81. TE-1 D-2.1.3 Trash Containers. The last sentence of this paragraph states “Openings in screening materials and gaps between the ground and s” It appears that there is content missing.
Can the Government please provide the missing information?
• Answer: Disregard the last sentence of D-2.1.3 in TE-, as this was a clerical error.
File details come from the government source that posted it. Updated .