W911SA24Q3022 Amendment 1.pdf

PDF 793 KB Posted

Attached to
Shower and Laundry Support Services for Fort McCoy, WI
Solicitation number
W911SA-24-Q-3022
Issued by

About this file

This document provides details for solicitation number W911SA-24-Q-3022 seeking shower and laundry support services at Fort McCoy in Wisconsin. The requirement is for shower and laundry support services from May 1, 2024 to April 30, 2025 with three option years and a six month option to extend. Quotes are due by the date and time listed on the solicitation and must include a signed SF1449 form, completed information from the supplemental section, a completed price schedule attachment, and signed amendments if applicable. Written questions are due by February 25, 2024 with the agency being the Department of the Army Materiel Command Mission and Installation Contracting Command at Fort McCoy. The solicitation will be issued on February 12, 2024 and can be accessed on sam.gov along with associated documents and amendments.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

SEE SCHEDULE

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

30-105-04EXCEPTION TO SF 30

APPROVED BY OIRM 11-84

STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83) Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

The purpose of amendment one (1) is to respond to vendor questions. All other terms and conditions of the solicitation remain unchanged.

1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES

J 1 4

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

16C. DATE SIGNED

BY 29-Feb-2024

16B. UNITED STATES OF AMERICA15C. DATE SIGNED15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., Street , County, State and Zip Code) X W911SA24Q3022

X 9B. DATED (SEE ITEM 11)

12-Feb-2024

10B. DATED (SEE ITEM 13)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offer is extended, X is not extended.

Offer must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended by one of the following methods:

(a) By completing Items 8 and 15, and returning 1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;

or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN

REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE

CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(B).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

10A. MOD. OF CONTRACT/ORDER NO.

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO.(If applicable)

6. ISSUED BY

3. EFFECTIVE DATE

29-Feb-2024

CODE

MICC - FT MCCOY

BLDG 1108 SOUTH R ST

FORT MCCOY WI 54656-5153

W911SA 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6)

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.

CODE

See Item 6

FACILITY CODECODE

EMAIL:TEL:

W911SA24Q3022

SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

SUMMARY OF CHANGES

SECTION SF 1449 - CONTINUATION SHEET

The following have been added by full text:

RESPONSE TO VENDOR QUESTIONS

Question 1:

Will the government allow the use of larger trailers as long as the number of total shower heads or laundry stations is met? Example: (1) 16 station laundry trailer instead of (2) 8 station trailers?

Answer 1: Yes. The Government will accept any combination as long as the minimum number of showerheads or washers/dryers are met as specified per task order.

Question 2: Will contracted personnel be authorized to stay on-site but separate from customers IOT reduce response time for maintenance issues?

Answer 2: Contractor employees cannot stay on the same training areas as Government personnel. Contractor is responsible for providing lodging for support staff or coordinating with the Fort Hunter Liggett for land space utilization.

Question 3: What size laundry trailer?

Answer 3: PWS 5.4. Laundry Trailer Requirements states “Each laundry trailer shall have no less than six clothes washers with both hot and cold water. Each laundry trailer shall have no less than six clothes dryers.”

Question 4: What size shower trailer?

Answer 4: PWS 5.3. Shower Trailer Requirements states “Each shower trailer shall have no less than six showerheads providing both hot and cold water capable of rate of two gallons per minute. No less than two sinks with mirrors providing both hot and cold water.”

Question 5: How many trailers are you looking for?

Answer 5: Attachment 1-Estimated Workload shows an estimation as to how many of each package will be required in each month.

Question 6: Is there adequate power and water availability on-site?

Answer 6: The Contractor shall provide all power generation equipment. Generators shall be diesel powered. The Government will provide diesel fuel for contractor provided generators and location of potable water site for contractor utilization.

Question 7: How many people will be using the facilities per day?

Answer 7: The number of personnel using shower/laundry facilities will change each year and for each task order.

Estimated personnel can exceed 6,000 per year.

Question 8: Will the government allow the use of larger trailers as long as the number of total shower heads or laundry stations is met? Example: (1) 16 station laundry trailer instead of (2) 8 station trailers? Answer 8: Yes. The Government will accept any combination as long as the minimum number of showerheads or washers/dryers are met as specified per task order.

Question 9: Please let me know if we can use a vendor and subcontract all the work for the subject opportunity.

Answer 9: Subcontracting is allowed on this contract. Do note that is contract is a 100% small business set-aside.

Question 10: These items (laundry and shower trailers) appear to only be needed for June/July/August is that correct? The POP reads that they will be need for 12 months, with 4 options to renew and a 6 month contingency extension period…Can you clarify, are we billing for 12 months or 3 months?

Answer 10: The option years will run for 12-months and task orders will be issued for the exercises in months where service is required.

Question 11: Who has been your incumbent service provider? What is value of 2023 contract for services stated?

Answer 11: This is a new requirement-there is no incumbent.

Question 12: Power provision: are we expected to provide adequate power to all trailers?

Answer 12: The Contractor shall provide all power generation equipment. Generators shall be diesel powered.

The Government will provide diesel fuel for contractor provided generators.

Question 13: Water provision: will there be available water hooks up at each site?

Answer 13: PWS 4.7.5. Potable Water Containment System. The Contractor shall furnish all potable water reservoir, bags, or internal containment system for freshwater storage to each shower trailer. Freshwater storage tanks can be integrated into shower or laundry trailer, or an independently connected system. PWS 4.7.6. Gray Water Containment System. The Contractor shall furnish all gray water reservoir, bags, or internal containment system capable of receiving wastewater from shower trailers. Wastewater storage tanks can be integrated into shower or laundry trailer, or an independently connected system. PWS 3.4. Utilities. The Government will identify location of potable water source for Contractor utilization, and location for gray water disposal. Water source will be located separately from shower or laundry trailer location and will require daily transportation of water by the Contractor. The Government will not deliver or dispose of any fresh or gray water.

Question 14: Drainage: Will there be a city/county water sewer available to dispose of grey water?

Answer 14: PWS 5.7. Gray Water Removal and Disposal states “The Government will provide location of gray water disposal for contractor utilization NLT seven days prior to the period of performance per task order.”

Question 15: Can you approximate times there showers will be needed to operate? Some training exercises require 24 hour access; same applies for laundry?

Answer 15: We do not require 24-hour access. Typical hours of operations are four hours in the morning and four hours in the evening.

Question 16: What is the location of the Potable Water (Top Load) source?

Answer 16: PWS 5.6. Potable Water Delivery and Distribution states “The Government will provide potable water source for trailer top load potable water point for contractor utilization NLT seven days prior to the period of performance per task order.”

Question 17: If contractor services are between the hours 7:30am-4:30pm. Do the shower and laundry services end for each day, and secured for the non-operational period?

Answer 17: The shower/laundry trailers will be in use 4-hours in the morning and 4-hours in the evening each day during the period of performance per task order. Shower and laundry trailers will be secured during non-operational periods.

Question 18: If so and the water level gets to 75% will we be notified and be allowed to come refill after hours?

Answer 18: Shower and laundry units shall be refilled once capacity of water system has been reduced by 75% to ensure service is uninterrupted. The Contractor shall ensure potable water reservoirs are filled prior to and throughout the operating hours to facilitate continuous use of showers and laundry during operating hours, and throughout the period of performance.

Question 19: What is the location of the Gray Water Disposal Site?

Answer 19: PWS 5.7. Gray Water Removal and Disposal states “The Government will provide location of gray water disposal for contractor utilization NLT seven days prior to the period of performance per task order.”

Question 20: Distances and drive times from Base entrance to each potential site.

Answer 20: The minimum planning factor for drive time is 30 minutes between each location.

Question 21: Distances from Potable water source to each site.

Answer 21: The minimum planning factor for drive time is 30 minutes between each location.

Question 22: Distance from gray water dump location to each site.

Answer 22: The minimum planning factor for drive time is 30 minutes between each location.

Question 23: How many units will be at each site for each deployment? (2 shower/1 laundry) Answer 23: Attachment 1-Estimated Workload shows an estimation as to how many of each package will be required in each month. Training sites will change each year.

Question 24: What type of road system?

Answer 24: Roads will be a combination of gravel, asphalt, and dirt.

Question 25: What type of ground aspect at each site?

Answer 25: Training locations will be a combination of gravel, asphalt, and dirt.

Question 26: Is laundry a fluff and fold service or trailer rental only?

Answer 26: Contract is only for equipment rental as specified in PWS.

Question 27: Who provides power and diesel?

Answer 27: PWS 4.7.2. Power Generation Equipment. The Contractor shall furnish all power generation equipment necessary for shower and laundry trailer structures. The Contractor shall ensure all power generation equipment is diesel powered and provide the first and last tank of fuel. The Contractor shall provide any fuel other than diesel (such as gasoline or propane). PWS 3.2. Fuels and Lubricants. The Government will provide diesel fuel for all Contractor provided power generation equipment but will not provide initial fuel tank, last top-off, or final tank of fuel. The Government will not provide propane for water heaters, or fuel for any Contractor Furnished Vehicles.

(End of Summary of Changes)

File details come from the government source that posted it. Updated .