W911S7-16-R-0061_-_Contractor_Questions_and_Government_Responses.pdf

PDF 92 KB Posted

Attached to
Counter Explosive Hazards Planners Instruction
Solicitation number
W911S7-16-R-0061
Issued by

About this file

Contractor Questions and Government Responses

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

CONTRACTOR QUESTION AND GOVERNMENT RESPONSES

W911S7-16-R-0061 – CEHC Instruction

Contractor Question 1: When will we be notified of options 1 and 2 being approved?

Government Response 1: See FAR 52.217-9, Option to Extend the Term of the Contract.

Contractor Question 2: There are only four classes being conducted on FLW. If option 1, 2 or both are approved is it expected that the team living in the FLW area would then travel for two consecutive years?

Government Response 2: All courses are scheduled as a unit needs the course. The course may be requested as either MTT or in-house training. All in-house training is located at CEHC, Ft Leonard Wood, MO. Courses listed in the PWS are listed as a possibility. Any course could possibly be an MTT or they could also be all in-house. In accordance with PWS para 4.7.2 the contract is broken down into three phases. The training phase is only one phase. In between each course contractors are creating/updating material and prepping for the next course. This work must be done at CEHC Ft. Leonard Wood. All offerors should price travel in accordance with paragraph 8.0 and Attachment A of the PWS and in accordance with FAR Part 31.205-46.

Contractor Question 3: Are all four of the training classes in the base year conducted at Bragg, Hood, Lewis and one OCONUS (no training events at FLW)? If so, why would the training team be stationed at FLW? It would be more cost effective for the government for each team member to remain at their current location and travel to training events as needed.

Government Response 3: All courses are scheduled as a unit needs the course. The course may be requested as either MTT or in-house training. All in-house training is located at CEHC, Ft Leonard Wood, MO. Courses listed in the PWS are listed as a possibility. Any course could possibly be an MTT or they could also be all in-house. In accordance with PWS para 4.7.2 the contract is broken down into three phases. The training phase is only one phase. In between each course contractors are creating/updating material and prepping for the next course. This work must be done at CEHC Ft. Leonard Wood. All offerors should price travel in accordance with paragraph 8.0 and Attachment A of the PWS and in accordance with FAR Part 31.205-46.

Contractor Question 4: If option 1&2 are initiated could a second team be used to reduce the travel on a single team?

Government Response 4: The offeror’s workforce composition is the determination of the offeror.

Contractor Question 5: What FLW training courses are required for instructors to conduct training with military students? Is there any training not specified in the SOW?

Government Response 5: There are no required FLW training courses.

Contractor Question 6: Is the contract company required to hold a facility clearance and maintain contractor clearances?

Government Response 6: No facility clearance is required. Per PWS para 4.2 all contractors must have a visit request sent via JPAS and the visit request should be updated to reflect any changes in personnel. All contractors must have or be able to attain a minimum of SECRET clearance.

Contractor Question 7: If we have not had relevant past performance in the past 3 years are we required to submit a past performance volume? And if so what documents should be included?

Government Response 7: The offeror shall submit the information required in Section L.3.(3)(b)(iv.).

Contractor Question 8: For CLIN 0001 the PWS starts the base year for the courses to begin on Oct 24th 2016 and ending March 17th of 2017, however the quantity of months for the base year is 12 months, can you clarify?

Government Response 8: CLIN 0001 has been updated.

Contractor Question 9: CLIN 0001 shows a quantity of 12 months, however “Attachment A – Projected Course Schedule” shows the base year to be comprised of courses running from 24 October 2016 through 17 March 2017, with option 1 starting with a course on 10 April 2017.

Please confirm the period of performance for the base period.

Government Response 9: CLIN 0001 has been updated.

Contractor Question 10: Is the delivery address of 8112 Nebraska Ave, Fort Leonard Wood, MO fully accessible to commercial delivery services, such as FedEx, to support an on-time delivery of our proposal by a certain time of day?

Government Response 10: Yes.

Contractor Question 11: What hours will staff be available at 8112 Nebraska Ave to accept delivery of a proposal shipment and sign for receipt?

Government Response 11: Monday – Friday; 0800 – 1600.

Contractor Question 12: Are there any wrapping instructions, or may the technical and price volumes be wrapped together?

Government Response 12: No.

Contractor Question 13: No separate CLINs are provide for travel expenses. Are these costs to be included in the CEHC instruction CLINs?

Government Response 13: Yes.

Contractor Question 14: Please confirm that the list of destinations provided in PWS paragraph

8.1.2 apply to each of the two option years.

Government Response 14: All courses are scheduled as a unit needs the course. The course may be requested as either MTT or in-house training. All in-house training is located at CEHC, Ft Leonard Wood, MO. Courses listed in the PWS are listed as a possibility as any course could possibly be an MTT or they could also be all in-house. In accordance with PWS para 4.7.2 the contract is broken down into three phases. The training phase is only one phase. In between each course contractors are creating/updating material and prepping for the next course. This work must be done at CEHC Ft. Leonard Wood. All offerors should price travel in accordance with paragraph 8.0 and Attachment A of the PWS and in accordance with FAR Part 31.205-46.

Contractor Question 15: For pricing purposes, and to ensure that all bidders price the same travel, what OCONUS destination should be used of the three listed in PWS 8.1.1 and PWS 8.1.2?

Government Response 15: All courses are scheduled as a unit needs the course. The course may be requested as either MTT or in-house training. All in-house training is located at CEHC, Ft Leonard Wood, MO. Courses listed in the PWS are listed as a possibility as any course could possibly be an MTT or they could also be all in-house. There may or may not be an OCONUS destination during the contract. If there is a military base there is a chance that the MTT could go to that location. In accordance with PWS para 4.7.2 the contract is broken down into three phases. The training phase is only one phase. In between each course contractors are creating/updating material and prepping for the next course. This work must be done at CEHC Ft. Leonard Wood. All offerors should price travel in accordance with paragraph 8.0 and Attachment A of the PWS and in accordance with FAR Part 31.205-46.

Contractor Question 16: If specific travel destinations cannot be provided, will the Government provide a travel plug number to bidders?

Government Response 16: No. This is a firm fixed price contract. The Contractor shall include all travel costs in their proposed price for CLINs 0001, 1001, and 2001. All offerors should price travel in accordance with paragraph 8.0 and Attachment A of the PWS and in accordance with FAR Part 31.205-46.

Contractor Question 17: Must “12-pitch type or 10 point proportional spacing” be used, or may a larger font be used for enhanced readability?

Government Response 17: Calibri or Times New Roman is preferable at 11 or 12 font size.

Contractor Question 18: In PWS paragraph 4.7.2 it states “Historically the pre and post execution has taken (+/- 65%) 3,100 man-hours per year (12 months) beyond actual instruction time.” Does the 65% figure mean 65% of 3,100 man-hours per year or 65% of the total contract man-hours including instruction?

Government Response 18: This is for 65% per year. The 3,100 man hours is based on a 12 month period.

Contractor Question 19: How many team members need to be ABIC certified?

Government Response 19: Per PWS para 9.0 only the Course lead listed in para 9.2 needs to be Instructor Training qualified.

Contractor Question 20: If only one, which team member must be ABIC certified? Or does it matter?

Government Response 20: Per PWS para 9.0 only the Course lead listed in para 9.2 needs to be Instructor Training qualified.

Contractor Question 21: REFERENCE PAST PERFORMANCE QUESTIONNAIRE: Reference states “For the contracts identified on each Specific Relevant Contract Reference, the offeror shall forward a copy of the Past Performance Questionnaire to the points of contact responsible for monitoring performance under such contracts. The points of contact shall return the questionnaires directly to Contracting Officer at the address specified in L.126 calendar days after the RFP issuance date. Any questionnaires not returned directly to the KO will not be reviewed and evaluated. Can the points of contact for the Past Performance Questionnaires send the responses electronically, or must they mail them to the KO at the address listed in paragraph L.1(1)?

Government Response 21: Past Performance Questionnaires may be returned electronically.

Contractor Question 22: CLIN 0001 CEHC Instruction - Base Year requests a Unit Price for 12 Months; however, POP for CLIN 001 Base Year is Six Months: 15 Sep 16 to 14 Mar 17, and only 4 courses are scheduled. Can you please confirm the Quantity for CLIN 0001?

Government Response 22: CLIN 0001 has been updated.

Contractor Question 23: There doesn't appear to be a travel CLIN? Will there be a plug # for travel, or should we bid travel based upon anticipated training locations? Please confirm.

Government Response 23: This is a firm fixed price contract. The Contractor shall include all travel costs in their proposed price for CLINs 0001, 1001, and 2001. All offerors should price travel in accordance with paragraph 8.0 and Attachment A of the PWS and in accordance with FAR Part 31.205-46.

Contractor Question 24: Paragraph L.3 (2)c Should the file names also include the Volume Number and Title?

Government Response 24: Yes.

Contractor Question 25: Volume II Past Performance: Past Performance is only required on teaming partner proposed to perform 25% of the proposed effort based on the total proposed price. Therefore is the requirement for a teaming partner consent letter only applied to those teaming partners that fall within the 25% category?

Government Response 25: Yes.

Contractor Question 26: Early Proposal Information. The offeror is requested to submit the Past Performance Volume 26 Calendar Days After the RFP Issuance Date: Does this 26 Calendar Days include the RFP Issuance Date?

Government Response 26: The Past Performance Volume is due 23 August 2016.

Contractor Question 27: Early Proposal Information. The offeror is requested to submit the Past Performance Volume 26 Calendar Days After the RFP Issuance Date: By our calculations 26 Days after RFP Issuance Date is 23 August 2016. Will you please confirm that 23 August 2016 is the date of turn-in of the Past Performance Volume?

Government Response 27: The Past Performance Volume is due 23 August 2016.

Contractor Question 28: Organizational Structure Change: Does this requirement apply to all teaming partners or just those that are proposed to do 25% of the effort or more?

Government Response 28: Yes.

Contractor Question 29: Section L, Attachment 2 – The instruction paragraph 7 seems to be out of place, where should this information be posted?

Government Response 29: The paragraph below Item No. 7 on page 35 of the solicitation is not a part of No. 7. It has been moved to the top of Section L, Attachment 2, Specific Relevant Contracts Sheet in order to avoid confusion.

Contractor Question 30: Section L, Attachment 2 – Document line numbers 2 and 5 seem to be requesting the same information. Will the Government please clarify?

Government Response 30: Do not answer question 5 if nothing has changed from question 2.

Contractor Question 31: Document line number 6 "Changed Dates": What is the Government specifically looking for in this section?

Government Response 31: Question 6 is not applicable to this requirement. Section L, Attachment 2 – Question 6 has been updated.

Contractor Question 32: This Cover Letter seems to read like a Government initiated letter and not a Contractor initiated letter. Will the Government provide the missing contact data like the fax number, email, address, phone number? Who is this letter being addressed to? Will the Government provide the Government's Letter Head? Should this letter become part of a single Past Performance Questionnaire document?

Government Response 32: The sample is not from the Contracting Officer but to the Contracting Officer.

Contractor Question 33: PWS Paragraph 4.2 – Are these Visitor Requests associated only with FLW facilities, or will this include all Visitor Request for all Installations supported by this contract?

Government Response 33: The visit request will be for FLW CEHC only. The CEHC security manager will submit any visit requests needed for travel.

Contractor Question 34: PWS Paragraph 4.5 – When is the Contractor's input to the CEHC Weekly Training Meeting due?

Government Response 34: The contractor attending a weekly training meeting has been removed from the PWS. All information regarding issues or needs will be addressed to the COR and/or course manager as necessary.

Contractor Question 35: PWS Paragraph 4.7.2.1 – Are there Contractor related other direct material costs associated with preparing the student training material?

Government Response 35: All materials are provided by the government.

Contractor Question 36: Are the student materials prepared using Government provided equipment and materials?

Government Response 36: All materials are provided by the government.

Contractor Question 37: PWS Paragraph 8.1 – Does the 14 days include the travel days?

Government Response 37: PWS paragraph 8.1 has been updated.

Contractor Question 38: PWS Attachment A Option 1 - Iteration 3 states course is scheduled from 5 June to 16 May. Should this read 16 May to 5 June?

Government Response 38: Iteration 3 of Option Year 1 should read “5 Jun 16 – 16 Jun 16.”

PWS Attachment A has been updated.

Contractor Question 39: PWS Paragraph 9.0 – Will the Government accept any other distribution of personnel. For example one (1) 35F and two (2) 89D?

Government Response 39: No. The breakdown of personnel must be as listed in the PWS.

Contractor Question 40: Will the Government accept a Contractor (internal) Training Plan to bring assistant instructors to the qualifications standard of the PWS?

Government Response 40: All contractor personnel must meet qualifications prior to starting performance on the contract.

Contractor Question 41: PWS Paragraph 9.3.4 – Will the Government changed the requirement from within the last two years (2) years to within the last (3) years?

Government Response 41: PWS paragraph 9.3.4 will reflect changes to requirements of systems to the last three (3) years.

Contractor Question 42: PWS Attachment A – Are we supposed to price this travel as part of our total bid?

Government Response 42: Yes. All offerors should price travel in accordance with paragraph

8.0 and Attachment A of the PWS and in accordance with FAR Part 31.205-46.

Contractor Question 43: PWS Attachment A – Is travel a Cost Reimburseable CLIN?

Government Response 43: No.

Contractor Question 44: PWS Attachment A – Will the Government provide us with travel locations so we can more accurately bid this travel?

Government Response 44: All courses are scheduled as a unit needs the course. The course may be requested as either MTT or in-house training. All in-house training is located at CEHC, Ft Leonard Wood, MO. Courses listed in the PWS are listed as a possibility as any course could possibly be an MTT or they could also be all in-house. In accordance with PWS para 4.7.2 the contract is broken down into three phases. The training phase is only one phase. In between each course contractors are creating/updating material and prepping for the next course. This work must be done at CEHC Ft. Leonard Wood. All offerors should price travel in accordance with paragraph 8.0 and Attachment A of the PWS and in accordance with FAR Part 31.205-46.

Contractor Question 45: Will the Government provide a dollar amount (Plug Number) we can use for this travel?

Government Response 45: No. This is a firm fixed price contract. The Contractor shall include all travel costs in their proposed price for CLINs 0001, 1001, and 2001. All offerors should price travel in accordance with paragraph 8.0 and Attachment A of the PWS and in accordance with FAR Part 31.205-46.

File details come from the government source that posted it. Updated .