W911S7_16_B_0003_Sewer_Requirements_Questions.docx
DOCX document 16 KB Posted
- Attached to
- Sewer Requirements Federal contract opportunity
- Solicitation number
- W911S716B0003
About this file
Questions Answered
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| W911S7-16-B-0003_Abstract_of_Offers-_Construction.pdf | ||
| Technical_Exhibit_A_Bid_TL-_FY16_-_Rev_5.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| Amendment.pdf | ||
| Statement_of_Work_Sewer_-_Rev_3_Final.doc | DOC document | |
| Statement_of_Work_Sewer_-_Rev_2_FINAL.pdf | ||
| W911S716B0003_Solicitation.pdf | ||
| Technical_Exhibit_A_Bid_TL-_FY16_-_Rev_4.xlsx | XLSX spreadsheet |
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
W911S7 16 B 0003 Sewer Requirements Contract Questions Submitted 6/16/2016
1. Section 1010: 5. (Pipe Bursting) During pipe bursting operations. Heaving of ground above pipe is possible & probable. How is the contractor to address this issue?
Answer: Ground heaving is a constant danger with pipe bursting as is damage to surrounding underground utilities. Prevention will be a shared responsibility between the Government and the Contractor. The Government will strive to only utilize pipe bursting where the pipe is deep enough to prevent ground heaving and far enough from other utilities to prevent damage. The Contractor shall be responsible for the proper execution of the bursting.
2. Section 1010: 11. (storage of Material) Will the government provide an additional storage area for material and equipment in areas past FLW Airport?
Answer: No.
3. Can the FLW landfill be utilized to dump clean fill that is excavate to install sewer lines?
Answer: No.
4. Drawing 3: shows bedding around sewer line, 3/8’’ to 1’’ clean gravel or pea gravel. Is this method for pipe bedding, to be followed on drawing s 4 & 5?
Answer: No.
5. Section 02231: Clearing & grubbing: Can the FLW landfill be utilized for the waste disposal that is generated form Clearing & Grubbing?
Answer: No.
6. Section 02315N (Excavation and fill) 3.6.4.1 Final backfill. A. Roadways: Cover shall be placed as shown in contract drawings then 2’’ minus rock shall be placed to Surface. Drawing show 1’’ type 5 base to surface. Will the government please clarify this requirement?
Answer: The drawings are correct. Paragraph 3.6.4.1 of Section 02315N will be revised.
7. Section 02315N (excavation and fill) 3.8: Is the contractor responsible to remove all waste generated. to be disposed of off FLW or will the contractor be allowed to utilize the FLW Landfill?
Answer: There is no FLW landfill. Follow the specifications which direct the Contractor to dispose of waste off of FLW.
8. Section 02531. 3.2 Field Quality Control;. Will these tests be required to be preformed due to the new lines being installed and being hooked up to building laterals and flowing being established be the end of each work day?
Answer: Yes.
9. On Tasking items 64 through 69 provided: How is the contractor to distinguish backfill materials and procedures to be used in reference drawings 3 through 6? Please provide footages for Drawings 3 through 6. ( should these task items 64 through 69 be broke out for Drawing #3 aggregate surface, Drawing #4 asphalt pavement, Drawing # 5 Asphalt pavement and Drawing # 6 in turf areas. So that contractors can bid backfill material accordingly) Answer: Task items 64 through 69 will revised to be broken out by turf and rock backfill. They are now tasks 64 through 75.
10. Will the government use Task item 76 for back fill of rock in Asphalt and aggregate surface areas above the pipe bedding material?
Answer: Old Task Item 76, new Task Item 82, is used as a cap in aggregate surfaces as indicated by the reference to Drawing 3 and the use of the word “cap” in Task Item 82.
11. On Tasking list item 83: Will the government please provide a description of what miscellaneous concrete consists of?
Answer: This could be a variety of concrete items. New Task Item 89 will be revised.
12. On Tasking list item 85 (Concrete encasement) Will the government please provide Drawings and details on how this is to be accomplished?
Answer: Section 02531 Paragraph 3.1.1.1 will be revised to require the concrete encasement to be equivalent to the diameter of the pipe around the entire circumference of the pipe to be encased. Task Item 85 is now Task Item 91.
13. Due to the amount of mobilization cost associated with Task item #7. Would the government allow this Tasking # 7 to be in a minimum of 445 sf at a time? Or in multiple Delivery orders?
Answer: Since this is a Requirements Contract the amount of quantities to be issued on Delivery Orders will vary and is unknown at this time. The Government realizes that economies of scale may be beneficial but our ability to take advantage of these in every circumstance is unknown.
14. Pipe Bursting Task 45 through Task 49 and Pipe lining Task 40 through Task 44. There would need to be a task line itemed added for lateral line hook ups. This would pertain to the Pipe Busting and Pipe lining. Will the government add these tasks for Lateral line hook ups?
Answer: Task item 33, in conjunction with the appropriate excavation and backfill task, Task Items 64 through 75, will be used for reimbursement of lateral line hook ups for pipe bursting as this will require excavation. Cured in place piping uses a different method. Normally a cutting head on a robot is used. Connection to existing lateral lines should be figured in to the cost of CIPP. An additional task item will not be used.
File details come from the government source that posted it. Updated .