Attachment 2 - Government RFI Responses Solicitation 24-B-0002.docx
DOCX document 638 KB Posted
- Attached to
- Repair Building 41011
- Solicitation number
- W91151-24-B-0002
About this file
This document contains a set of responses to Requests for Information (RFIs) received for Solicitation W91151-24-B-0002, a construction contract to repair Building 41011 at Fort Cavazos, Texas. The solicitation is a firm fixed-price contract to convert an existing structure into a Brigade Level Headquarters. The work includes demolition, utility work, construction of a new ramp, stairs, and rails, and reconfiguration of electrical, plumbing, HVAC, mass notification, and communications systems. The procurement is set aside for Women-Owned Small Businesses under NAICS code 236220, with an estimated value between $1,000,000 and $5,000,000. Key details include requirements for an asbestos survey, lead survey, engineered drawings, roof system specifications, building commissioning, and third-party testing. The solicitation was issued on May 22, 2024, with a bid opening on June 20, 2024, and a 300-day period of performance after contract award.
View the file
Other files
Show all 13
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Solicitation: W91151-24-0002 Project: Repair Building 41011 RFIs Contractors submitted after Site Visit on 29 May 2024
1. The Asbestos survey was done in 1997. Is there another that is more current? It doesn’t look to be accurate.
ANS: Technical Exhibit D is the most up to date Asbestos Survey.
2. Is there a lead survey for the building?
ANS: See Technical Exhibit F. Assume lead survey from BLDG 37011 is applicable for 41011.
3. A-201 Key note #6 states to see structural drawings for fixed ladder but it is not available. Also the key note on the drawings is not visible. Is this redundant since there is key note #8 also?
ANS: See revised drawings.
4. A-201 Key note #7 asks for aluminum sign holders on the south elevation of the building but there are no dimensions.
ANS: See revised drawings.
5. Who is responsible for removing attached safe?
ANS: See sheet A-101 note GN3
6. There was quite a bit of furniture left in many rooms. Who is responsible for removing?
ANS: Sheet D-101 note DN-6.
7. Can we connect to the existing chill water outside of the mechanical room?
ANS: See sheet M-102.
8. Can we reconnect to existing outside air duct going to roof?
ANS: Existing outside air duct shall be replaced.
9. Do we need any engineer drawings for any part of work?
ANS: Only where specifications and drawings require.
10. Do we need engineered drawings for any temporary bracing?
ANS: Only where specifications and drawings require.
11. Regarding Page S-002, SO-1, is this Engineer a Government employee?
ANS: Yes, this is a government entity.
12. Spec Section 075500 – Membrane Roofing
a. The specs indicate 15yr warranty and the plans indicate 20yr Warranty. What is required?
ANS: Proceed per contract drawings.
b. The specs indicate only ½” Fanfold insulation and the plans indicate R-30 and ½” Gypsum Coverboard. What is required?
ANS: Proceed per contract drawings.
c. The specs indicate 40mil membrane and the plans indicate 60mil membrane. What is required?
ANS: Proceed per contract drawings.
d. There is no mention of the system installation. Is the new roof system to be Fully Adhered, Mechanically Attached, or Rhinobond systems?
ANS: Mechanically attached, install per manufacturer’s recommendations.
e. How is the insulation to be attached or adhered?
ANS: See sheet A-104 GN4.
13. Are the gutters to be fabricated in 10’ sections or are they to be a continuous gutter system?
ANS: No seamless gutters, means and methods.
14. Regarding the roof, they request the R-30. We believe it will save the GOVT money if it was R-25. This has been approved before for similar jobs on Fort Cavazos. Would this be acceptable for this project?
ANS: Proceed per contract.
15. Pg A-104 (Roof Plan) #10 of New Drawings states, “Install 2-Way Breather Vents”. I believe they mean to install ONE-WAY Vents. Please Clarify.
ANS: Proceed per contract.
16. Is an Envelope Air Test Needed?
ANS: Yes
17. Is a Dalt Test needed?
ANS: Yes
18. Is full building commissioning needed?
ANS: Yes
19. Is HVAC commissioning needed?
ANS: Yes
20. Per Page M-002, GN-10, What is owner furnished equipment?
ANS: All equipment is new, no owner furnished equipment.
21. Does the GOVT. want special 3rd party testing?
ANS: Only where specifications and drawings require.
22. What Special 3rd party testing does the GOVT. require?
ANS: See specifications and drawings.
23. Per Page D-001, DN 8- Will the GOVT identify what items need to be stored and how does it need to be stored? Does it need to be climate controlled?
ANS: The only items the government is tracking are the SIPR safes which doesn’t have to be stored in a climate controlled area.
24. On page A-202, on the front elevation of the building it shows a 1st Cavalry Division lettering and 1sT Cavalry Sing. There is no specs or details for this. Is this part of the Work?
ANS: The 1st CAV lettering and sign are for representation only.
25. Per D-101, is it necessary to sand blast paint off bottom of building or can we remove the paint with other methods?
ANS: See sheet D-201 note GN-11
26. During the job walk, we noticed there was texture sprayed on the CMU. Does the GOVT. want the texture removed from the CMU?
ANS: All existing CMU block to remain shall be furred out, so no the texture doesn’t need to be removed.
27. Does the Govt. expect the contractor to have the STC rated walls tested.
ANS: Only where specifications and drawings require.
28. Regarding Page A-601, 107A & 104A, shower wall calls for orange peel gypsum board. Please advise if that was your intent.
ANS: See revised drawings.
29. You call sandblast columns on D101, S1, but we are furring out all the columns on A101. Is it the Govt. intention to sandblast, paint, fur out, sheetrock and then paint again?
ANS: The intent is to repair the damaged columns, before build back.
30. Is this project currently fully funded?
ANS: Subject to availability of funding.
31. F-101 shoes a “K” for know box but no location is shown on the drawings. Will a Knox box need to be installed.
ANS: Knox box is shown in front on entry door on the south entrance.
32. On Sheet A-302 Note 6 and Sheet A-501 Wall Type E6, a double metal stud wall is depicted. Both wall cavities are shown filled with discrete insulation, a note pointing only to the thicker wall indicates R19 Closed Cell Spray Foam insulation. Does this indicate that each cavity should be filled with R19 Closed Cell Spray Foam insulation, or that the contractor should fill both cavities with spray foam until the insulation value reaches R-19?
ANS: Only the outer stud requires R-19 closed cell spray foam.
33. Sheet A-101 depicts a wall type F6 which is not specified in the wall type schedule on A-501. Please clarify.
ANS: See revised drawings.
34. Sheet A501 depicts the following wall types A6, A6.1, B6, C4, D6. Locations for these wall types is not given on A-101 Floorplan.
ANS: See revised drawings.
35. Existing Condition - Are existing monkey bars / play equipment located outside to be removed and replaced?
ANS: The monkey bars/equipment on the west side of the building shall be removed.
36. 21 13 00.00 20 - Will a fire suppression system be required to be included in the design of the fire alarm and mass notification system? Various specifications are provided, but no drawings indicate a fire riser or piping to be installed.
ANS: A fire suppression system is not required.
37. 26 00 00 - Is the building required to be protected by Lightning Protection System?
ANS: Lightning protection system is not required.
38. S-501, Steel Notes SS-5 - Is the contractor required to carry the cost of the independent inspections to the welding on structural steel, or will this be at the cost of the government?
ANS: Still need 3rd party inspections, contractor cost.
39. 32 92 19 / 32 92 23 - Is there a base preference for seeding over sodding? Or vice versa?
ANS: Sodding
40. 27 00 00 - Please confirm that CCTV equipment & cabling is NOT going to be installed on this contract.
ANS: CCTV equipment is not required.
41. 27 00 00 - Please confirm that Access Control equipment & cabling is NOT going to be installed on this contract.
ANS: Access control equipment is not required.
42. M-501, Detail 10 - Would the government prefer the outdoor unit of the mini split to be wall mounted in lieu of the housekeeping pads?
ANS: Proceed per contract, pad mount.
43. M-501, Detail 10 - Can pre-cast housekeeping pads be utilized in lieu of a C.I.P. housekeeping pad for the mini-split outdoor unit?
ANS: Cast in place housekeeping pad, install and size per manufacturer’s recommendations.
44. 01 32 01.00 10 Paragraph 2.1. - "Specification section 01 32 01.00 10 outlines the requirements for a critical path method (CPM) schedule utilizing Project or Primivera. Confirm that Microsoft Project is an acceptable application as the required reports from the provided government specifications are directly related to Primivera software (CLIN total, Float, etc...).
ANS: Yes, see specifications.
45. SOW - Would the government prefer to limit project printing on this project, allowing for 100% digital submissions of all packages, including closeouts?
ANS: Proceed in accordance with DIV 1 requirements.
46. 23 01 30.41 - Please confirm no duct cleaning will occur per the provided specification section 23 01 30.41 - HVAC SYSTEM CLEANING?
ANS: Duct cleaning is required for existing duct, follow specifications for new duct installation.
47. P-103 - Key Note 1 states "CONTRACTOR SHALL COORDINATE WITH AMERICAN WATER TO ISOLATE THEIR SIDE OF THE SANITARY SEWER SYSTEM DURING CONSTRUCTION AND FOR RE-COUPLING NEW BUILDING PIPING." Will any cost associated with this work or a CCA need to be included in the proposal? If so, can a budget be provided to all bidding contractors?
ANS: No cost associated with American Water, contractor shall isolate their side.
48. D-101 - Demolition Note DN-28 states "USE EXISTING MDP PANEL FOR TEMPORARY POWER, INSTALL 5 GFIC OUTLETS AND RUN 5-FOOT CANDLE TEMPORARY LIGHTING FOR BUILD BACK." Please advise if any metering and payment will be required by the contractor.
ANS: Disregard note, contractor means and methods.
49. Please advise if an additional Hazardous Material Survey will be required by third party inspector provided and paid for by the contractor.
ANS: Only where specifications and drawings require, means and methods.
50. Please advise if there is an area on Ft. Cavazos that soil spoils can be hauled off, or if all soil spoils need to be hauled off Ft. Cavazos.
ANS: Haul off installation.
Additional RFIs
1. Detail 2/A302 – What is the wall covering above the curtainwall / window?
ANS: This is a detail for the new exterior wall construction, the exterior will have the Nichiha from the slab to the structure.
1. Spec Section 075500 – Membrane Roofing
1. The specs indicate 15yr warranty and the plans indicate 20yr Warranty.
1. The specs indicate only ½” Fanfold insulation and the plans indicate R-30 and ½” Gypsum Coverboard.
1. The specs indicate 40mil membrane and the plans indicate 60mil membrane.
1. There is no mention of the system installation. Is the new roof system to be Fully Adhered, Mechanically Attached, or Rhinobond systems?
1. How is the insulation to be attached or adhered?
ANS: See RFI 12.
1. Are the gutters to be fabricated in 10’ sections or are they to be a continuous gutter system?
ANS: See RFI 13.
Scope Questions:
1. Since the roofing is to be removed including the metal decking, do you want the roofing contractor to remove just the roofing or the roofing and the metal decking?
ANS: See sheet A-104 note GN1.
1. Metal Decking – Would you want us, the roofing contractor, to demo and install the new metal decking?
ANS: Follow contract drawings, means and methods.
1. What type of attachment would be required? Welding or would mechanical fasteners be acceptable?
ANS: Puddle weld, paint welds with galvanized paint.
1. Who is to supply and install the new cast iron downspout boots?
ANS: Means and methods.
2. Are they spill onto grade or connected below grade?
ANS: Connected below grade.
1. Who is to furnish and install the Hard plank Soffits and sub framing?
ANS: Means and methods.
Other Questions:
1. Division 21 lists all types of fire sprinkler systems to include fire pumps and AFFF foam systems (no longer authorized for use on Government facilities), what if any sprinkler system do we want for this building?
ANS: See RFI 36.
1. Can you provide light fixture schedule?
ANS: See revised drawings.
1. Is basket tray needed for data/ communication cabling? If so what areas?
ANS: Follow specifications and drawings, means and methods.
1. What type of door blinds do you want? There are no specs on the blinds.
ANS: Cordless, vinyl, blinds, “Black”
1. The 24 in. by 24 in. tile you are calling out in the plans for the subjected, does not exist. They only have 18 in. by 36 in. or 36 in. by 36 in. See below. The link is to the patcraft website like RN-4 off A-601 calls out.
ANS: 36” x 36” is acceptable image1.png
File details come from the government source that posted it. Updated .