W91151-19-B-0036_02.pdf

PDF 146 KB Posted

Attached to
Replace Boilers Federal contract opportunity
Solicitation number
W91151-19-B-0036
Issued by
Department of the Army Materiel Command Mission and Installation Contracting Command Fort Hood

About this file

This document contains a pre-solicitation notice and responses to industry questions for a federal construction contract to replace boilers at Fort Hood, Texas. The contract is set aside for women-owned small businesses and involves removing and replacing two boilers, two pumps, associated piping and controls. The estimated value is between $500,000 and $1,000,000. A site visit will be held after solicitation posting with bids due September 24, 2019 and work expected to be complete within 180 days of notice to proceed. The prevailing wage determination, performance and payment bonds and other standard federal contracting terms apply. Interested parties must register in SAM and ORCA to be eligible for award. The point of contact is provided for any questions.

Amendment 02

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Replace Boilers, newest first.
File Type Posted
Signed_OF_1419_19-B-0036.pdf PDF
W91151-19-B-0036_01.pdf PDF
W91151-19-B-0036_01.pdf PDF
Site_Visit_Sign_In_Sheet_W91151-19-B-0036.pdf PDF
Technical_Exhibit_A_-_Specifications.pdf PDF
Solicitation_19-B-0036.pdf PDF
Attachment_1-Appendix_A.pdf PDF
Technical_Exhibit_B_-_Drawings.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

0011367254 CBM911679p

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

30-105-04EXCEPTION TO SF 30

APPROVED BY OIRM 11-84

STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83) Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

The purpose of this amendment is to revise the Government's response to question number 17 from the previous RFI posting. Please see updated answ er for Question number 17.

1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES

J 1 6

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

16C. DATE SIGNED

BY 03-Oct-2019

16B. UNITED STATES OF AMERICA15C. DATE SIGNED15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., Street, County, State and Zip Code) X W9115119B0036

X 9B. DATED (SEE ITEM 11)

04-Sep-2019

10B. DATED (SEE ITEM 13)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offer is extended, X is not extended.

Offer must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended by one of the following methods:

(a) By completing Items 8 and 15, and returning 1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;

or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN

REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE

CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(B).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

10A. MOD. OF CONTRACT/ORDER NO.

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO.(If applicable)

6. ISSUED BY

3. EFFECTIVE DATE

03-Oct-2019

CODE

MISSION AND INSTALLATION CONTRACTING

MISSION CONTRACTING OFFICE (MCO)

36000 DARNALL LOOP, ROOM 1300B

FORT HOOD TX 76544-5095

W91151 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6)

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.

CODE

See Item 6

FACILITY CODECODE

EMAIL:TEL:

W9115119B0036

SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

SUMMARY OF CHANGES

SECTION 00010 - SOLICITATION CONTRACT FORM

The following have been modified:

RESPONSE TO INDUSTRY QUESTIONS

RFI Questions for solicitation W91151-19-B-0036 (Replace Heating Boilers) Q1. Please confirm boiler 2 is being removed not boiler 1 as was in the bid documents.

Answer:

The contractor shall remove and replace both boilers 1 & 2 with new boilers. (As shown on the drawings.)

Q2. Is there monies already allocated for this work?

Answer:

No, the project is Subject to the Availability of funds.

Q3. Are current controls being updated or replaced and have you got a dedicated vendor for this work?

Answer:

The contractor shall remove and replace the existing control system with new control system.

(As shown on the drawings)

Q4. Is there a staging area for the boilers and equipment?

Answer:

Yes. Boiler #1 needs to be removed and replaced first and then boiler #2. (One boiler at a time.)

Q5. Are there particular work hours and can we work week-ends?

Answer:

Work shall be done during business hours (7:00 am to 5:00pm). Contractor shall obtain a permission from COR and Contracting Officer if need arises to work week-ends.

Q6. What is allowable downtime?

Answer:

One week per a boiler.

Q7. The SBA has a minimum in regards to the Liquidated Damages of no more than $1,000/day.

Your RFP for the Boilers is $1058. May the LDs be reduced?

Answer:

Per SBA, LD’s will not be reduced if contract award is over $400K. If under $400K, the LDs will be reduced to $1,000/day.

Q8. Regarding section 3 of the solicitation (page 5), MICC is requesting a Journeyman refrigeration license and a journeyman electrical license. In the past, when Fort Hood has posted solicitations for boilers MICC has requested a Master Plumber license. Can we bid and self-perform the project if we hold a Texas Master Plumber license?

Answer:

Amendment 01 incorporates requirement for a contractor to have a journeyman plumber license for this project. Licenses are to be provided during submission of bids; please see Instruction to Offerors.

Q9. Regarding section 5 (page 6) for the pre-construction conference, can the conference take place via phone or will a seat down meeting be required?

Answer:

Usually a seat down meeting is required for the pre-construction conference. Only the Key Personnel are required to attend.

Q10. Does the roof have an existing warranty? If it does, can we have the name of the roofing company who installed roof?

Answer:

Yes, there is an existing warranty on the roof. (Johnson Roofing).

Q11. Can both boilers be demoed at the same time?

Answer:

No, one boiler at a time.

Q12. Does the whole system need to be balanced or just the portions being replaced?

Answer:

He portions of the system being replaced need to be balanced.

Q13. Sheet M-701 shows 2 VFDs on pumps and there is not any control for VFDs in the sequence as to how they would like them controlled.

Answer:

VFD’s shall be controlled by differential pressure sensors located on the supply line.

Q14. Sheet M-101 general note 11 to remove and replace temp sensors, pressure sensors. My question is are we using a differential pressure sensor for control of pumps VFDs? This would add a few more points and might change the controller I have selected.

Yes. All control system needs to be removed and replaced including all temp sensors and pressure sensors, controllers…etc as shown on the drawings.

Q15. Who is responsible for the purchase/installation of the VFDs? We are assuming the contractor is but it is not clearly stated.

Answer:

The contractor shall be responsible for all the work including all materials and labor.

Q16. Is the boiler inspection and accreditation process part of our service or will that be covered by the government?

Answer:

See DPW specs.

Q17. Does this have to be an Aerco Boiler? Or can it be a Lockinvar?

(Revised) Answer: The boilers shall be Aerco boilers or equivalent. Also, the government wants the new boilers to meet each of the notes on the plans including note 9 which states a 15 years heat exchanger, 5 year blower and 3 years controller’s warranties.

Q18. Will that boiler equipment schedule change?

Answer:

No. see drawings, sheet M-601 for equipment schedules.

Q19. Who holds the roof warranty?

Answer:

The roof is under warranty, Johnson Roofing.

Q20. Where do you want boiler #2 relocated to?

Answer:

Boiler 1 and 2 need to be demo’ed and hauled off site.

Q21. Will DPW or Contractor provide craning for the boiler at the new location?

Answer:

The contractor will be responsible for all work; labor and materials.

Q22. Can we modify the existing pad rather than demo?

No.

Q23. Can downtime be scheduled for this project?

Answer:

All outages and downtime shall be scheduled and approved with the COR ahead of time.

Q24. Please confirm weight of the existing boilers at B43010

Each boiler weights approx. 7,800 Lbs.

Q25. Are there latrines available for use on this project? Or will the contractor be responsible for supplying portable latrines to the on-site workers?

Answer:

The contractor shall be responsible to provide portable latrines to the on-site workers.

Q26. Will the government confirm that TAB will be require for this project? Will air distribution balance be required for this project?

Answer:

Confirm. TAB will be required for this project, but Air balance is not required.

Q27. Will commissioning be required for this project?

Answer:

Yes. See DPW specs for details.

Q28. Will the government confirm that the contractor IS NOT required to provide temporary heating?

Answer:

Confirmed.

Q29. Will the bond for this project be claimable after contract award? Or will the bond have to be dispersed throughout the contract’s project schedule and claimed in increments?

Answer:

Please see FAR Clause 52.232-5 (g), Payments Under Fixed-Price Constructions Contracts.

Q30. Page D-101 Note 2 states to demo the house keeping pads, and Page M-101 Note 6 states to extend the housekeeping pads as needed. Which is correct?

D-101, Note 2 is for the boilers and states to demo the boilers housekeeping pads, and M-101, note 6 for the pumps and states to extend the pads for the pumps.

Q31. Will the work be performed during normal business hours?

Answer:

Yes.

Q32. Fort Hood is requesting that the contractor provide LON connection but do not state who will do the integration. Who will be integrating the new controls to existing?

Answer:

The contractor will be responsible to integrate the new controls up to the control panel. (All control equipment/devices shall be provided with Lonworks capability including the controllers)

SECTION 00100 - BIDDING SCHEDULE/INSTRUCTIONS TO BIDDERS

The following have been modified:

52.252-3 ALTERATIONS IN SOLICITATION (APR 1984)

Portions of this solicitation are altered as follows:

Amendment 01 is issued to provide the Government's response to questions received from industry.

Amendment 02 is issued to update answer to RFI question number 17.

(End of Provision)

(End of Summary of Changes)

File details come from the government source that posted it. Updated .