Questions and Answers W9114F24Q0071.pdf

PDF 503 KB Posted

Attached to
Temperature Monitoring System Maintenance Services
Solicitation number
W9114F-24-Q-0071
Issued by

About this file

This document contains Questions and Answers related to Solicitation W9114F-24-Q-0071 for Temperature Monitoring System Maintenance Services. The solicitation has requirements for environmental temperature monitoring equipment and service for an estimated 47 monitoring points across several buildings for the U.S. Army Medical Command. The questions and answers address topics such as the supply and installation of additional temperature monitoring hardware/software, the types of monitoring required at each location, contractor access and authentication requirements, and the government's expectations around maintenance service calls and costs. The solicitation requires the contractor to provide the necessary service uptime, with the contractor responsible for any unscheduled service calls needed to maintain that uptime. The document also includes details on the specific temperature and humidity monitoring requirements.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers

8 August 2024

Question #1: Section 1.4 of the PWS refers to the objectives of the contract. The second paragraph refers to “temperature monitoring installations”. Section 1.1 states that USAMMCE has a requirement for environmental temperature monitoring equipment AND service for an estimated 47 monitoring points in seven building locations/ two outdoor locations. The wording of the CLINS included in this solicitation does not make any reference to the supply and installation of the additional hardware/software required to make up the total of the 47 monitoring requirements stated in section.

Answer #1: The Exhibit D was added for supply and installation of the additional temperature monitoring systems information. Exhibit C shows the existing temperature monitoring points, together there will be a total of 47. See Amendment 0001.

Question #2: Will there be a separate CLIN for additional hardware/software in the base year?

Answer #2: Yes, CLIN 0008 was added for supply and installation for additional temperature monitoring points.

See Amendment 0001.

Question #3: The materials for supply and installation can be incorporated as separate CLINS with payment upon delivery to the site?

Answer #3: Yes, same answer as above.

Question #4: The solicitation needs to specify the type of monitoring required at each location (temperature only or temperature and humidity) in the technical exhibit c (8.3) so that the correct corresponding hardware is supplied to meet these technical requirements.

Answer #4: Updated Exhibit C and D shows the type of monitoring required at each location. See Amendment 0001.

Question #5: In 7.1.6 it refers to the incorporation of PKI/PK which will require all users to authenticate their access to the monitoring system using their CAC. Due to this requirement, the contractor providing the maintenance services would also require a CAC for each contractor employee in order for them to access the software. The provision of CACs for contractor employees is not specified.

Answer #5: There is no verbiage for CAC requirements for contractors to access the monitoring system in the PWS.

The requirement is for USAMMC-E personnel to log in using CAC credentials or user name and password on a government computer. If there is a need for contractors to access the system then our IT/S6 will provide those means. See CAC verbiage in PWS para 1.6.3.4 and Amendment 0001.

Question #6: 5.2.2.1 (e) specifies the use of remote support for troubleshooting. This service cannot be provided without the authentication provisioned in a CAC for the contractor’s service technicians.

Answer #6: Use of remote support is an option not a requirement. The contractor’s service technician shall provide remote support / troubleshooting, if the repair condition allows, over the phone and over ATO approved network software when available to limit equipment downtime.

Question #7: In PWS para 1.3 refers to “Maintenance services to be performed include all unscheduled routine service calls, all emergency service visits or calls, and all scheduled service visits or calls as required for all Line Items.” Were there be specific number of emergency and unscheduled site visits for each year or a incorporated financial provision amount into the final contract that allows the user to pay for any additional parts and on-site visits that may be required during each year of service.

Answer #7: The government is requiring the offerors to provide the required service uptime and expect to pay for that uptime. It is at the vendors cost to keep that uptime. If providing the required uptime requires the vendor to make an unscheduled service call that will be at the vendors cost, not the governments. The US Government will not be paying for additional parts and/or services to achieve the required uptime unless the failure(s) are the result of mishandling or damage caused by the US Government.

Question #8: On page 56 of the attached Amendment under Exhibit D, the controlled room temperature is listed/described as “Controlled room temperature probe: +15°C to +27°C; temperature and humidity” but only 1 probe is listed in the chart. Are both temperature and humidity needed or just the temperature?

Answer #8: The “Controlled room temperature probe” and the “room temperature probe” are the same and will monitor both temperature and humidity.

File details come from the government source that posted it. Updated .