W560MY16R0003FMPQuestionsfortheGovernment.pdf
PDF 251 KB Posted
- Solicitation number
- W560MY-16-R-0003
About this file
Industry Questions and Government Responses
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| W560MY16R00030001.pdf | ||
| PWSforMoIForensicSupport2016FINAL_.pdf | ||
| Attachment_0001PWS.pdf | ||
| Attachment0002FMPPriceMatrix.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| Attachment0003PPQ.pdf | ||
| W560MY16R0003.pdf | ||
| Attachment0005FMPEQUIP.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| Attachment0004DD254.pdf | ||
| PWS_for_MoI_Forensic_Support_2016-2017_(draft).pdf | ||
| AFMP_PWS_12_August_2015.docx | DOCX document |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Proposal Section/
Paragraph #, Page #
Section/
Paragraph
Title
Question
COMMENTS
N/A N/A Will the Government allow the use of landscape orientation for tables and figures?
Yes
L.3, Page 76
Standard
Proposal
Instructions
The Government has requested that offerors are to use Tabs/ Dividers in their
CD/DVD proposal submission. Would the Government prefer that we use blank pages as the Tabs/ Dividers or just to bookmark the sections in the PDF?
Government prefers the use of blank pages.
N/A N/A Do the prime and subcontractor both need to have a current Afghan business licenses at the time of proposal submission?
Yes
N/A
If an Afghan Local national company is used as a sub-contractor, does that company need to be registered in the US Government System for Award
Management (SAM) at the time of proposal submission?
No
A 2/L.3.1
Section A par 2 states that proposals will be submitted via email. L.3.1 states that 5 CD-ROM copies of each volume will be submitted.
Q: Can the government clarify which medium proposals shall be submitted?
L.3.1 shall state proposals will be submitted via email.
L.5.4, Page 78, Subfactor 1.4
M.5.1.1.4, Subfactor 1.4, Subfactor
1.4
Contractors
Personnel
Qualificatio n
Section L.5.4, Subfactor 1.4 Contractor Personnel Qualifications states that the
“Qualifications shall detail the persons qualifications and experience levels necessary to fulfill the PWS requirements listed under paragraphs 1.6.10.1, 1.6.10.2, 1.6.10.2.1, 1.6.10.2.2, 1.6.10.2.3”
Q; Since the evaluation criteria in Section M.5.1.1.4, Subfactor 1.4 also reference the qualifications from PWS requirement 1.6.10.2.4, can we assume that this Sub-task area was left out in the aforementioned Section L listing of qualifications - and that the Offeror is required to respond to the personnel qualifications in PWS section 1.6.10.2.4?
YES. Offeror is required to respond to the personnel qualifications in PWS section
1.6.10.2.4
PWS 1.6.13, Page 12
Other Direct
Costs
The PWS states “The Contractor may bill the government for vehicle lease costs, which includes fuel and vehicle maintenance, from an approved GSA vendor. “
Q: Does the government have a list of approved GSA vendors that lease up-armored, non-tactical vehicles with B6 level armor in Kabul, Afghanistan?
The PWS will be updated to remove “GSA” vendor. The
Government does not have a list of approved GSA vendors that lease up-armored, non-tactical vehicles with B6 level armor in Kabul, Afghanistan.
Section/
PWS 1.6.10.2.4
Document and Media
Exploitation
Expert
The PWS requires 3yrs experience working in ASCLD/Lab or ISO accredited laboratory, however, DoD facilities supporting OCONUS contingency operations follow ASCLD/Lab or ISO accredited laboratory best practices, but do not seek ASCLD/Lab or ISO accreditation.
Q: Can 5yrs experience conducting DOMEX exploitation in an operational US DoD facility supporting contingency operations in Iraq and Afghanistan substitute for the requirement of 3yrs experience working in an ASCLD/Lab or ISO accredited laboratory?
YES. 5yrs experience conducting DOMEX exploitation in an operational US DoD facility supporting contingency operations in Iraq and Afghanistan can be substituted for the requirement of 3yrs experience working in an ASCLD/Lab or ISO accredited laboratory.
PWS 1.6.10.2.4
Document and Media
Exploitation
Expert
The PWS outlines the Department of Defense, Defense Cyber Investigations Training Academy as an approved certification.
Q: Can training at the Defense Intelligence Agency Tactical Media Exploitation Technician Course be substituted for the Department of Defense, Defense Cyber Investigations Training Academy requirement?
YES. Training at the Defense Intelligence Agency Tactical
Media Exploitation Technician Course can be substituted for the Department of Defense, Defense Cyber Investigations
Training Academy requirement.
L.7.2.6, Page 85
Price Factor
L.7.2.6. states that in the event of a discrepancy in prices between the electronic copy and hard copies of the Price Matrix, the prices contained in the electronic copy will prevail.
Q: What is the hard copy requirement for the Price Matrix?
There is no hard copy requirement for the Price
Matrix. L.7.2.6 is hereby removed.
L.7.4., Page 85
L.7.4. states that the offeror must provide additional information considered necessary to explain the proposed pricing. L.7.2.5. states that Offerors shall not make any changes or add any other information to the Price Matrix.
Q: What is the appropriate location for "additional information necessary to explain the proposed pricing", and what is the appropriate format for the information? Is it the Government's intention for Offerors to prepare a written
Volume IV which is separate from the Attachment0002FMPPriceMatrix.xlsx file that will incorporate the elements of L.3.4.1.1. (Front cover, title page, a table of contents, and the body of the proposal with all factor and subfactor
The Government’s intention for Offerors to prepare a written Volume IV which shall be in Word format separate from the Price Matrix file that will incorporate the elements of L.3.4.1.1
Section/ narratives separately tabbed and clearly identified) and the elements of
L.3.4.1.2. (List of Tables and Figures for each Volume)?
L.7.5, Page 85
L.7.5. states that any significant inconsistency between promised performance and proposed prices should be explained in the proposal. For example, if the use of new and innovative techniques has an impact on the proposed price, the offeror shall explain the impact on price. If a management decision has been made to absorb a portion of the program costs that have not been included in the proposed pricing, that decision should be stated and quantified in the proposal. Any significant inconsistency, if not explained, raises a fundamental issue of the offerors understanding of the nature and scope of the work required. The burden of proof as to price credibility rests with the offeror.
L.7.2.5. states Offerors shall not make any changes or add any other information to the Price Matrix.
Q: What is the appropriate location for explanations of the proposed pricing, and what is the appropriate format for the information?
The Price Matrix is supplied.
All other information to support pricing shall be provided in the narrative of the Price Volume IAW Section
L.
Attachment0002FMPPriceMa trix.xlsx, Summary Sheet, Paragraph 2
Paragraph 2 states that the Government developed plug / surrogate amounts for CLIN 0002, in all years, for evaluation purposes only. Are all Offerors required to propose exactly the same plug ODC amounts as stated in the
Attachment0002FMPPriceMatrix.xlsx? Or can these values be adjusted based on the Offeror's Technical Approach?
All Offerors are required to propose exactly the same plug
ODC amounts as stated in
P rice Matrix. These values shall not be adjusted based on the Offeror’s Technical
Approach.
Attachment0002FMPPriceMa trix.xlsx, Columns E and G
Are Offerors permitted to change the number of FTEs and/or the Productive
Hours per period as stated in Attachment0002FMPPriceMatrix.xlsx if the
Offeror proposes the use of new and innovative techniques in their Technical
Approach that have an impact on the proposed price?
Offerors are not permitted to change the number of FTEs and/or the Productive hours per period as stated in
PriceMatrix
Section/
M.4.4., Page 82
Section M.4.4. states that the Pricing Team will evaluate the Offerors submitted
Price Matrix (Attachment 0002) and those portions of the Offerors Volume III
Price Proposal for price reasonableness on FFP CLINs.
Q: Can the Government clarify that Volume IV is the appropriate place for this information?
Volume IV is the appropriate place for this information.
M.4.4 is hereby changed from
Volume III to Volume IV.
PWS Section 1.6.3, Page 2 and RFP Section B
Section B lists the labor CLINs 0001, 1001, 2001, 3001, and 4001 as FFP.
However, PWS Section 1.6.3 states that OCONUS personnel are considered to be “on-call” at all times and will only be paid for actual hours performing forensic advisory assistance.
Q: Could the Government please confirm that the labor CLINs are expected to be FFP?
All personnel will be FFP.
OCONUS personnel (Mentors) support the Forensic Lab and work at the same time the
Afghan counterparts work.
However, if Coalition “Quick
Reaction Force” (QRF) are not available, the mentors do not work.
PWS Section 1.6.13, Page 11
PWS section 1.6.13. Other Direct Costs states The Contractor may bill the government for vehicle lease costs, which includes fuel and vehicle maintenance, from an approved GSA vendor.
Q: Would the Government consider vehicle lease/fuel/and maintenance, if necessary, from Government approved vendors which are not GSA approved vendors?
The Government will consider vehicle lease/fuel/and maintenance, if necessary, from Government approved vendors which are not necessarily GSA approved vendors.
Attachment0002FMPPrice
Matrix.xlsx, PWS Section
1.6.10., Page 5
The Attachment0002FMPPriceMatrix.xlsx and PWS contain differing Labor
Categories.
Q: Could the Government please clarify what are the correct Labor Categories for this effort?
Attachment0002FMPPriceMatrix.xlsx PWS
CLIN Labor Category Labor Category
0001AA Program Manager
1.6.10.1. Forensic Case/Program
Manager
Firearm & Toolmark 1.6.10.2.1. Forensic Firearm and Tool
0001AB Examiner / Lab Management mark Examiner/Laboratory
Mentor Management Expert
0001AC
Latent Print / Lab 1.6.10.2.2. Forensic Latent/Finger Print
Management Mentor Examiner Expert
0001AD
Chemical Examination
Mentor
1.6.10.2.3. Forensic Chemical Expert
0001AE
Document & Media 1.6.10.2.4. Document and Media
Exploitation Mentor Exploitation Expert
All Labor Categories shall follow the Position Categories as stated on the P rice Matrix.
The PWS will be updated to reflect Labor Categories as outline on the Price Matrix.
PWS Section 1.6.9., Page 5
Mgmnt
Section 1.6.9. Management Controls states that the contractor shall provide a single point of contact (POC) for the management and oversight of this requirement order, within five (5) days of contract award. This POC shall work directly with the COR for this requirement. The POC will be one of the contract individuals deployed in country (Afghanistan). The POC will be U.S. Government contact for any proposals or actions associated with this contract. This will include but not be limited to contract proposed changes with assigned personnel work schedules, overtime, travel, and address deployed personnel work or security concerns.
Q: Is the single POC considered to be the Contractor’s Program Manager? If yes, can the Contractor appoint any one (1) of the Forensic Expert Key Personnel as the Program Manager?
The Contractor shall not appoint any one (1) of the
Forensic Expert Key Personnel as the Program Manager.
PWS Section 4.4.2., Page 19 and RFP
Section L.7.1., Page 79
Section 4.4. Materials and Support states that the Contractor shall receive the following materials and support while in theater:
4.4.2. Billeting: All Contractor personnel are to be provided living space comparable to that provided to military and DoD civilians. That may be a tent with cots and shower and toilet facilities. Contractors will be placed along with military personnel in living containers or hardstand buildings and assigned quarters based on equivalent grade, when facilities are available. Deployed support personnel are to be granted access to military facilities and be provided billeting on secure facilities, when facilities are available. In the event that
Government provided billeting is not available, the contractor is authorized to lease a suitable billeting facility comparable to that provided to military and DoD civilians within the
Green Area in Kabul. Such lease expenses must be approved by the Contracting Officer, and shall be invoiced by per person as a monthly expense. Total costs shall not exceed the funds on contract provided for the leased facility. The facility must provide appropriate Government approved security and force protection measures. Facility security will be monitored by the COR, as the Government liaison with US Forces, to address force protection issues. Travel to and from secure facilities shall be in accordance with Government policy regarding movement on and off government installations."
Section L.7.1 states the proposal shall include prices for all
CLINs as reflected in Section B, which includes a Fixed Unit
Rate for Billeting.
Q: Are Offerors required to propose a value for billeting or is billeting considered to be Government Furnished?
Yes, Offerors are required to propose a value for billeting. Although
Government-provided billeting MAY be available, it is not guaranteed.
Accordingly, the Offeror must propose a Fixed Unit Rate for Billeting, which must include the monthly housing cost per person, in the event that
Government provided billeting is not available.
File details come from the government source that posted it. Updated .