Attachment 0003 Questions Answers - Lodging 07-07-2025.pdf
PDF 104 KB Posted
- Solicitation number
- W15QKN25Q0027
About this file
This document is a Questions and Answers (Q&A) file for a federal lodging contract solicitation for the 333rd Military Police Brigade. The Q&A provides critical details about a lodging requirement in Farmingdale, NY for a period of performance from 19-22 July 2025. Key contract details include: the requirement is for a full set of rooms (no partial quotes allowed), 21 parking spaces are needed, dates are not flexible, on-site parking is preferred, and the government will only pay for actual rooms occupied. The contract is a brand new procurement with no incumbent, requires no transportation or meals, and anticipates award within 3 business days of the performance start date. Payment will be made through DFAS after lodging is completed, and a tax exemption letter will be provided upon award. The lodging facility must have accessible parking in a low crime area with security cameras or a security guard for after-hours protection.
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Q1. Is this a tax-exempt requirement and supported with a tax exemption certificate upon award?
Answer: Yes, a letter will be provided upon award
Q2. Upon award will a rooming list be provided? If so, can you provide a target date or date range in which the rooming list will be provided
Answer: Yes, a rooming list will be provided
Q3: If only partial rooms are available, is a quote/proposal allowed?
Answer: No, this requirement needs to be quoted in full for the entire number of rooms.
Q4: Are dates flexible?
Answer: No, dates are not flexible. Incorrect dates will be deemed non-responsive.
Partial quotes will be deemed non-responsive.
Q5: Do you have a target date or date range when the final award decision will be made?
Answer: anticipated award date will be within 3 business days of the period of performance start.
Q6: Can you please advise if this arrangement (the federal agency paying the hotel directly) is acceptable?
Answer: The selected contractor will need to pay the hotel and payment will be received from the Government through DFAS
Q7: Is this a brand new contract?
Answer: Yes. There is no incumbent.
Q8. Is on-site presence required for this event? If so, will a hotel staff member suffice?
Answer: Yes, hotel staff will suffice
Q9. Will parking be required for the guests? If so, can you provide parking requirements?
Answer: Per the SoW, “The lodging facility shall not charge for parking expenses” and
“The Lodging Facility shall have accessible parking area and the location shall be in a low crime area, with security cameras or a security guard on property for after hour protection at the facility. The government may utilize information obtained, to include, but not limited to, local, state or federal law enforcement reports and/or https://www.areavibes.com to assess crime within the area of the facility”
Q10. Are meals required?
Answer: No https://usg01.safelinks.protection.office365.us/?url=https%3A%2F%2Fwww.areavibes.com%2F&data=05%7C02%7Czachary.h.shifrinson.civ%40army.mil%7C03dac9b69fe94a6fdd0408dc8baae547%7Cfae6d70f954b481192b60530d6f84c43%7C0%7C0%7C638538813309345712%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C0%7C%7C%7C&sdata=u2OWNH%2FYTdTA7IdZnXOGcT%2By3rxrm1TIBZ04K%2F7r5ew%3D&reserved=0
Q11: What transportation may be needed? Will the group be divided regarding transportation or would all service members be available for transportation at the same time? What is the frequency of transportation needed?
Answer: No transportation will be needed.
Q12: Will there be more training events or will there be additional requirements for lodging in at the location in the next 12 months?
Answer: No.
Q13: Please advise on the number of cars needed for parking?
Answer: 21 cars.
Q14: Does parking need to be on-site or would a separate parking location be allowed?
Answer: Per section 7 of the SoW, “The lodging Facility shall have accessible parking area.” On-site is preferred.
Q15: What are the payment terms for the contract upon award?
Answer: Per section 8 of the SoW, “The Government will only pay for actual rooms occupied.” Payment will be made after lodging is completed.
Shifrinson, Zachary H CIV USARMY ACC (USA) This depends on number of service members attending and how they get there. That should be clarified with the Customer, but does not need to be included in the SoW
File details come from the government source that posted it. Updated .