Questions_and_Answers-19-Q-1123.docx

DOCX document 15 KB Posted

Attached to
Paint Hallways and Corridors-Dervishian ARC in Richmond, VA 23237
Solicitation number
W15QKN-19-Q-1123
Issued by

About this file

Questions and Answers-Solicitation W15QKN-19-Q-1123

View the file

Other files

Show all 11

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions & Answers

W15QKN-19-Q-1123

Construction Project requirement: CSS#14673- Paint Hallways and Corridors for Dervishian ARC at 6700 Strathmore Rd, Richmond, VA 23237.

1. Clarification request: Specification of Work, paragraph 11.3.2.9 stated Contractor shall replace two existing water coolers with EZH20 (or comparable) Bottler Filler Station (without filter). After site visit conducted, interested contractor found one of the two water coolers as a "Bottle Filler Station” looks fairly new, request clarification on installation time and the unit needs to be replaced.

Answer: The Center has a total of three water coolers. We have one brand new water cooler which is less than 1 year old and does not need to be replaced and the other two old water coolers that need replacing.

2. Will the walls be one color or two?

Answer: The walls will be two colors. The upper half of wall will be one color and the lower half will be another. The walls are currently two colors and will remain close to the current colors and style.

Reference SOW 11.3.2.1.: The Contractor shall prep all walls, soffits, support columns and stairwells for painting. All holes in drywall from wall hangings or areas of damage shall be patched and/or filled with drywall joint compound using common practice methods. Holes in drywall that are too large to be repaired with joint compound alone shall be cut out and patched with like drywall material before repairing with compound. Patches and areas of repair shall be sanded smooth and prepped for paint. Holes/defects in concrete block walls to be repaired with a cement patching compound in preparation for painting. All surfaces will receive one coat primer and two coats of interior latex finish paint. Interior color shall be chosen/specified by the RFOS/COR from the Army’s approved color list. See attached Floor Plans for details.

3. How significant of a color change will there be if there is one?

Some of the walls and doors may be too dark for two coats to satisfactorily covered.

Answer: Not significant enough to need more than two coats. Also the SOW paragraph 11.3.2.1 states the walls will receive one coat of primer and then two coats of paint. It will not matter if the walls are light or dark, that is one of the benefits of a prime coats.

See reference SOW 11.3.2.1 above.

4. How many coats of paint are specified?

Answer: Three. See reference SOW 11.3.2.1 above.

5. Is a Quality Control Office required on site full time?

Answer: No. SOW Sec 2. Contractor Quality Control explains QC responsibilities.

6. Is a Site Safety Officer required on site full time?

Answer: No.

7. Is onsite storage available for the contractor?

Answer: No. A staging area will be made available for equipment needed but, the government will not be responsible for storing contractor equipment or paint.

8. Will personal belongings (such as photo frames, valuable items, etc.) be removed by the Government?

Answer: Yes, all personal belongings will be removed from the work area by tenants.

9. Is off working / weekend work permitted?

Answer: No.

Reference SOW paragraph 1.6. Contractor shall perform the work between the hours of 0730 and 1600 (7:30 AM – 4:00 PM), Monday through Friday (unless otherwise specified), excluding legal holidays. NO EXCEPTIONS, any work on military training/drill weekends or federal holidays must have prior written coordination and approval between the Contractor, Project POC (Primary or Alternate), and the Facility Manager.

10. Are higher quality drawings available?

Answer: Yes, please see revised floor plan attached.

11. Please provide Sign Schedule, Sign Dimensions and preferred material type.

Answer: Please see attachment Design Sign Standards UFC 3-120-01 PDF file pages 37-38.

File details come from the government source that posted it.