Vendor_Questions_and_Answers_(UPDATED).pdf

PDF 74 KB Posted

Attached to
Grounds Maintenance Services at the Edgemont USARC/AMSA #31(G) in Edgemont, PA
Solicitation number
W15QKN-17-R-1063
Issued by

About this file

Vendor Questions and Answers (Updated)

View the file

Other files

Show all 11

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Vendor Questions and Answers (updated 13 June 2017)

Solicitation#: W15QKN-17-R-1063 ~ Grounds Maintenance - Edgemont, PA

Questions 1: I’m trying to see how many acres is property is and could you provide a site map?

Response 1: A site map is available at www.fbo.gov under solicitation W15QKN-17-R- 1063 as an attachment and is entitled “PA022_GROUNDSMAINTENANCE_2017_01_SET”. The property to be maintained is 822,533 square feet. The Government highly recommends scheduling a site visit of the grounds.

Question 2: Can you please let us know who the incumbent is and what the price of the current contract inclusive of all options?

Response 2: The incumbent for similar Grounds Maintenance services at Edgemont, PA (PA022) under contract W911S1-12-P-0206 was Louderback Family Investments, Inc., and the total price inclusive of options was $55,114.00.

Question 3: What was the previous contractor awarded?

Response 3: The previous contract for similar services was awarded to Louderback Family Investments, Inc.

Question 4: Previous pricing dollar amount with how many years (base and option years) and did this pricing include any trim whatsoever?

Response 4: Previous contract for similar grounds maintenance services was in the amount of $55,114.00 with a base period of twelve (12) months with four (4) twelve (12) month option period (total contract period of performance was 60 months). The previous contract requirement did NOT include a requirement or pricing for trimming.

Question 5: The grounds map states that 10 feet has to be cleared from exterior of fence line. First, when was the last time the fence line was cleared in that manner and was it 10 feet? Second, does this fence line clearing involve weed eating only or does it include any tall brush growing through and over the fence? Also are there small trees growing in the 10 foot clearance area?

Response 5: The fence line was last cleared approximately 12 months ago and was no less than 10 feet. The fence line involves weed eating and there is tall brush growing through and over the fence. There are no trees growing within the 10 foot exterior clearance area outside the fence. The Government highly recommends scheduling a site visit of the grounds.

http://www.fbo.gov/

Question 6: Previous solicitations in the years before all trim was removed asked for only two clearing of fence line bids per contract year. At this particular property they usually ended up credit carding an additional one or two. Am I to understand this solicitation is requesting clearing of 3 miles of fence lines 8 times per contract year in addition to the regular weed eating trim performed along buildings, sidewalks, curbs, flagpoles, etc.?

Response 6: Based on historical data trimming and edging is provided during every other grass mowing/cutting. Trimming and edging to be performed in accordance with Performance Work Statement (PWS) paragraph 5.4.2 and per the sight map. The site map identifies approximately 15,115 Linear Feet (LN FT) of trimming and edging. Per the site map the fence line is part of Trimming and Edging. The Government highly recommends scheduling a site visit of the grounds.

Question 7: The map shows and states maintain cut grounds outside of the fence line, to be no less than 10 feet. Most of the grounds I observed outside of the fence line were overgrown and had not been cut for a while, which has major weeds and growth on the fences themselves. What responsibility will the contractor have regarding the outside of fence grass areas under this solicitation? It is where the grounds are accessible?

Response 7: The contractor will be responsible in accordance with PWS paragraphs

5.4.1 and 5.4.2 and the site map mowing and trimming/edging shall be no less no less than 10 Feet outside the fence line. Per the PWS the fence must shall be clear of all weeds on and around the fence line. The Government highly recommends scheduling a site visit of the grounds.

Question 8: There are 2 large retaining walls on the facility. They appear to have shrubs planted in them which are completely overgrown with weeds. Please confirm that these retaining walls are not part of the SOW under trimming of this solicitation.

Response 8: In accordance with PWS paragraph 5.4.1 all areas where there are grass or weeds will be cut or trimmed in accordance with the site map. The Government highly recommends scheduling a site visit of the grounds.

Question 9: There is a section as you come in gate B, to the left, that appears to be some type of Phragmites, or Reed grass growing in Wetlands on the facility. Please confirm that this area is not part of the SOW under cutting acres of this solicitation. The map is unclear to me.

Response 9: No, the Reed Grass or Cat tails do not get cut.

Question 10: Can you please provide me with the Company name and contract number from the previous contract. Also, what was the total award of the contract?

Response 10: The incumbent for similar Grounds Maintenance services at Edgemont, PA (PA022) under contract W911S1-12-P-0206 was Louderback Family Investments, Inc., and the total price inclusive of options was $55,114.00.

Question 11: You stated that trimming/edging was NOT a requirement under the grounds maintenance contract. Do you have a separate contract with this incumbent, or another company for trimming and edging? If so what was the total price and frequency for base year and options.

Response 11: Verified on 09 June 2017 with the 99th Regional Support Command, that there were no edging on any previous contracts at the Edgemont USARC in Edgemont, PA.

Question 12: You stated Trimming was not part of the incumbent's contract. Was outside of the fence line just mowed without trimming? Was there a separate contract in place for trimming of the fence line, at any additional cost?

Response 12: The 10 foot area outside the fence line was mowed not trimmed approximately two times within a one year (12 month) period. There were no previous contracts in place for trimming of the fence line.

File details come from the government source that posted it. Updated .