Questions-Answers.pdf

PDF 275 KB Posted

Attached to
Waste Water Disposal from Waste Water Holding Tank
Solicitation number
W15QKN-17-R-0183
Issued by

About this file

Questions/Answers

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

W15QKN-17-R-0183 Amendment 2 QAs

Questions/Answers:

1. Do you have analytical data for the wastewater that is to be removed?

Answer – The Performance Work Statement references an applicable document, Building 809 –

Waste Water Profile (WPD)#0809-0-000-A. The document is restricted to Distribution D

“Department of Defense and U.S. DoD contractors only”. In order to receive the document offerors must provide a completed and approved DD2345 form as well as a completed and signed AMSTA AR 1350 form which is attached via this amendment.

2. Do you already have an approved facility to dispose of the wastewater?

Answer – The Government does not have an approved facility to dispose of the waste water.

This is a new Government requirement.

3. Do you have a specification for the tank seal coating?

Answer – The seal coating needs to meet the specifications in accordance with the Performance

Work Statement (PWS) paragraph 4.1.6.

4. Please provide interior dimensions of existing waste water tank length x height x depth or if surface SF area is known please inform.

Answer - The interior tank dimensions are 24 ft. X 24 ft. x 9 ft.

5. What are the existing waterproofing material characteristics (type of existing water proofing) example sheet material, spray applied or painted if exact material is known please inform.

Answer – The existing coating is unknown, however, the coating is an epoxy and must meet the specifications detailed in paragraph 4.1.6 of the Performance Work Statement attachment.

6. Will the local POTW accept the waste water?

Answer – The contractor is responsible for proper disposal of the waste water in accordance with state and federal regulations.

7. Will the 55 gallon barrels be provided for the waste sludge?

Answer – The solicitation does not state that the 55 gallon barrels will be provided by the

Government. Therefore, the contractor is to provide the barrels.

8. Approximately how many barrels will be required?

Answer: The Government anticipates no more than 100 gallons of sludge spread across the entire bottom of the tank.

9. What are the specifications for the seal coating?

Answer – The existing coating is unknown, however, the coating is an epoxy and must meet the specifications detailed in paragraph 4.1.6 of the Performance Work Statement attachment.

10. May I subcontract the seal maintenance and tank inspection?

Answer – Subcontracting any portion of the work is up to the offerors. There is no restriction on subcontracting for this solicitation.

11. The price schedule has a single line item for pricing per year. Should we provide a per gallon rate for the waste water treatment with a per load rate for transportation? If not this format what pricing format should we provide?

Answer – The solicitation states that a total price should be proposed for the base year and each option year. The base year price must include all the work detailed in the performance work statement under Base Year requirements as well as each option year.

12. Would we be able to invoice the disposal per load? If not, what would the invoicing process be for the waste removal part of the contract base period and option periods?

Answer – The waste water removal, disposal part of the base period and each option can be invoiced quarterly after water removal and disposal for that quarter is accomplished.

13. Should we provide a lump sum for the base period tank cleaning and sealing project or would you like it itemized into separate parts?

Answer – Proposed prices for the base period tank cleaning and sealing project can be separated in offeror quotes. However, offerors should provide an overall total price for the base and each option year.

14. The PWS identifies that the waste water contains trace amounts of dissolved energetic material, please identify the energetic material and typical or historic concentration ranges for the energetics.

Answer – The constituents of the waste water are identified in Applicable Document Waste

Profile Document 0809-0-000-A. This technical data is restricted to Distribution D - Distribution is authorized to the Department of Defense and U.S. DoD contractors only. In order to receive the document offerors must provide a completed and approved DD2345 form as well as a completed and signed AMSTA AR 1350 form which is attached via this amendment.

15. Can we perform a site visits and if so how do we schedule?

Answer – The Government incorporated FAR Provision 52.237-1 for site visits. Please review the incorporated provision for instructions on how to schedule the visit.

16. Is the tank a permit required confined space?

Answer – The tank is a confined space. A confined space permit is required in accordance with

OSHA 3138-O1R 2004. Revised Performance Work Statement is attached with the amendment.

Also see attached new CDRL A007 for “Confined Space – Permit Required Action Plan”

17. Is the tank capable of being locked out from water flow while technicians are performing the work, are there any additional safety measures and or equipment that need to be provided to restrain water flow?

Answer: Flow into the system will be locked out via pump shutoff.

18. The statement of work lists a Comprehensive Non Destructive Inspection-Is there a standard format for this? Does this require Non Destructive Testing of the Concrete? If so, what specific method?

Answer: There is no format delineated in the solicitation; therefore, the non-destructive inspection format is up to each offeror to determine. The requirements of paragraph 4.1.3 of the

Performance Work Statement must be met. The waste water tank is concrete, therefore Non-

Destructive Testing of the concrete is part of the requirements in accordance with paragraph

4.1.3 of the Performance Work Statement.

19. Your first set of questions indicated that any sludge from the tank would be containerized and the disposal would not be handled by the contractor. Will the contractor be required to supply the drums for the solids?

Answer – Yes.

20. What is the estimated depth of settled solids and volume of solids currently in the tank?

Answer: The Government anticipates no more than 100 gallons spread across the entire bottom of the tank.

File details come from the government source that posted it. Updated .