Amendment_0001.pdf

PDF 127 KB Posted

Attached to
Grounds Maintenance and Snow Removal Services
Solicitation number
TFSAAFRW16CI0002
Issued by

About this file

Amendment 0001 - Extend Proposal Due Date Answer Questions

View the file

Other files

Show all 12

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

(x)

TFSAAFRW16CI0002

x x

1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted ; or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGEMENT TO BE RECEIVED AT

THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted , such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

x

Parkersburg WV 26101 200 Third Street

FSA-PARKERSBURG

Avery 5F Administration Branch Division of Procurement Bureau of the Fiscal Service

Parkersburg WV 26101 Attn: D. Dayton

FSA-DDAYTON

200 Third Street Avery 5F Division of Procurement Bureau of the Fiscal Service

07/08/2016000001

13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS. IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) is not extended.is extended, Items 8 and 15, and returning

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended , by one of the following methods: (a) By completing

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

FACILITY CODE CODE

10B. DATED (SEE ITEM 13)

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.

9B. DATED (SEE ITEM 11)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

CODE

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code)

7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6)CODE 6. ISSUED BY

PAGE OF PAGES

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.3. EFFECTIVE DATE2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)

1. CONTRACT ID CODE

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

06/20/2016

CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority) appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return __________________ copies to the issuing office.

ORDER NO. IN ITEM 10A.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

The purpose of this amendment is as follows:

A. Extend the proposal due date from 2:00 pm, Tuesday, July 12, 2016 to 2:00 pm, Tuesday, July 19, 2016.

B. Provide the following answers to Contractor questions:

1. What is the annual budget for basic landscape related services i.e. regular maintenance?

Answer: No relevance to the RFQ - The budget will vary depending upon the scope of services for landscape planning.

Continued ...

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA 15B. CONTRACTOR/OFFEROR 16C. DATE SIGNED

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)

HARRY W. SCOTT

STANDARD FORM 30 (REV. 10-83)

Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

NSN 7540-01-152-8070

Previous edition unusable

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9 A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect .

ITEM NO. SUPPLIES/SERVICES QUANTITY UNIT UNIT PRICE AMOUNT

NAME OF OFFEROR OR CONTRACTOR

2 13

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

TFSAAFRW16CI0002/000001

2. What is the annual budget for snow removal services?

Answer: No relevance to the RFQ - The budget will vary depending upon the amount of snowfall that is experienced over the duration of the contract.

3. What is the current contract value?

Answer: BFS already has this information-this information is available by a FOIA request

4. The bid sheet states estimated annual service requests for general maintenance items. Does the contractor have any say in the frequency of routine services such as mowing, weeding, etc. or is the contractor only authorized to begin a task after a request is made? Example: Beds are to remain weed free, but "Flower and Shrub Bed

Maintenance" or "Weed and Pest Control" have 2-8 estimated quantities. Keeping an area weed free requires constant policing as opposed to a few events per year.

Answer: Frequency of service will be determine by the COR - weed free indicates what the area should look like once the task is completed - not at all times

5. Please clarify if these areas are to be kept weed free or is the contractor schedule controlled by the COR requests?

Answer: Please see answer to question 4

6. Please clarify bid sheet lines such as 41, 44, and 46 which have frequencies but also have estimated annual requests. Example: Line 44

"Mowing x 12" has an estimated annual request of

0-4. Should our prices reflect 12 mowing events or 1 mowing event?

Answer: Pricing must reflect the maximum stated in the RFQ -Prices should reflect the cost for one event as indicated on attachment "A" in the

RFQ.

7. I did not see any Annual Flowers during our site visit but you list that there are Annual

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

Sponsored by GSA

FAR (48 CFR) 53.110

3 13

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

TFSAAFRW16CI0002/000001

Flowers to be planted and you list the square footage of the arras to be planted. Are there

Annual Flowers to be planted and what is the spacing of the plant and the size of the container?

Answer: No annual flower bed is currently on site

- only perennials.

8. Is pruning of the Shrubs/Bushes included Bed

Maintenance? I do not see where this is requested as a task for us to perform.

Answer: Pruning will be requested on a "as needed basis" in all zones. Vendors must submit cost per hour for pruning in the RFQ.

9. Are the Flower Bed and Shrub Bed location and size in Attachment D to be used as a guide in providing the services related to it such as mulching, weeding and bed maintenance?

Answer: Yes

10. Could the Pricing Page

Fertilizing/Lime/Seeding be broken out so that these items are priced separately? Lime is normally done once a year and is determined by a soil analyses. Seeding is done in the fall and fertilization is done 1 to 4 times a season.

Answer: Yes - The price may be broken out as three separate tasks. A revised Pricing Sheet that reflects three separate tasks will be published with the amendment.

11. Who is the current Contractor?

Answer: No relevance to the RFQ - this information is available through a FOIA request

12. How long has the current contractor had the contract?

Answer: No relevance to the RFQ

13. What is the current yearly Contract dollar amount?

Answer: No relevance to the RFQ - this amount is

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

4 13

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

TFSAAFRW16CI0002/000001

highly variable and depends upon snowfall and the scope of services defined for landscape maintenance.

14. Does the current contract have the same scope of work?

Answer: Yes

15. How many irrigation systems are there? and how many zones do each have?

Answer: there are four systems (1 drip system included for Scott Court Yards and Green Roof), a map of the system will be provided upon request

16. How many linear feet of drain is there in the historic canal?

Answer: Approximately 2,750 linear feet

17. In walking the site I did not see any seasonal plantings. The statement of work indicates seasonal plantings. How many seasonal planting quantities per plantings are there and where are they located at?

Answer: Seasonal plants may be requested for

Christmas - Poinsettias and Easter - Lilies for foyer areas in Sherman, Scott and Sheridan- no more than 20 per season.

18. Who is the current contractor and what is the dollar amount of the current contract?

Answer: No relevance to the RFQ - Dollar amount is highly variable depending upon snowfall and the scope of services for landscape planning.

The current contractor information is available through a FOIA request.

19. Can the list of site visit attendees be published on FBO?

Answer: no a list of attendees cannot be published.

20. Attachment A Pricing Sheet Final Grounds

Maintenance Sheet - please define the line items that need to be included on the final line of the

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

5 13

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

TFSAAFRW16CI0002/000001

spreadsheet highlighted in blue and titled "Total

Ground Maintenance".

Answer: Sheet is self-explanatory - Please disregard this line and it will be deleted with the publication of the revised pricing sheet that will accompany the amendment.

21. Attachment A Pricing Sheet Final Grounds

Maintenance Sheet - do the blank lines highlighted in "yellow" need to contain sub-pricing for the categories above each?

Answer: Please see answer to question 20 - no, this is not a request for sub-pricing and these lines will be removed in the revised pricing sheet.

22. Is a subcontracting plan required if an SBA certified HUBZONE small business is submitting a bid and all work will be performed by that SBA

HUBZONE small business?

Answer: Small businesses are not required to submit a subcontracting plan.

23. Confirm line item pricing included on SF1449 does not need to be completed with the submission of the RFP documents - only Attachment A Pricing

Sheet Final spreadsheet is to be completed.

Answer: Pricing shall be completed on attachment

"A" only.

24. Can FAR clause 52.219-4 be incorporated by reference for this contract?

Answer: This clause will be incorporated and will become part of the RFP and will be effective with the amendment.

25. Section 2 - Type of Contract - states the contract will be FFP except for some items such as snow removal, however Attachment A Pricing

Sheet Final Grounds Maintenance price sheets all appear to be by the UNIT. Please confirm the structure of routine grounds maintenance pricing.

Answer: contract is fully IDIQ, all pricing submitted by the vendor are fixed - Pricing

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

6 13

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

TFSAAFRW16CI0002/000001

submitted by the contractor for labor rates and services is fixed pricing. The quantity and delivery is indefinite.

26. Section 7.5 indicates snow removal chemical shall be marked up 6%. Attachment A Pricing

Sheet Final includes pricing for chemical by the ton and by the pallet. During heavy snow seasons, the price of chemical can change drastically depending on the availability. Will the contractor be allowed to bill the government based on approved invoices submitted plus 6% or the unit pricing included on Attachment A by the ton and pallet?

Answer: Markups are allowed for the current price of material which must be reflected on the submitted invoice.

27. 7.2 Contractor Equipment Storage - confirm if snow removal equipment can or cannot be stored during the snow season on site at AFRH or if mobilization will be required for each snow.

Answer: Allowance will be made for storing only seasonal equipment. Vendors will be solely responsible for the safety of equipment left on site.

28. Please confirm the chemical to be utilized on the sidewalks can be stored on site at AFRH.

Answer: Yes- chemical can be stored only in the area designated by the COR

29. Section 12.9 - how is the contractor reimbursed for marking the hydrants, storm drains, and other areas as required before snow season?

Answer: Invoice is billed on an hourly rate-Other

IDIQ-Non Emergency

30. Section 12.10.1.7 - Mowing. Does the contractor determine when to mow the grass in order to ensure the height of no more than 4" is maintained? Or are task orders issued for the work to be performed by the COR?

Answer: Tasks are ordered by the COR

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

7 13

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

TFSAAFRW16CI0002/000001

31. 12.10.1.9 - under what line item is the contractor reimbursed for watering?

Answer: Other IDIQ- Non Emergency

32. 12.10.1.9 - under what line item is the contractor reimbursed for storm cleanup?

Answer: Please see answer to question 31

33. 12.10.4.4 - Please confirm the green roof has an irrigation system.

Answer: Yes, the green roofs are supplied by a drip irrigation system

34. 12.10.4.4 - do the courtyards have irrigation systems or hose bibs?

Answer: Both drip irrigation and hose bibs

35. 12.10.4.5 - what is the current condition of the roof drains and fabric? Are there any water ponding problems?

Answer: no known problems with roof fabric and no ponding noticeable

36. 12.10.6 - besides mowing and dragging as required, are there any other maintenance items needing to be performed on the softball fields?

Answer: Preparation of the softball field at the start of the season

37. Snow equipment list - what is the difference between the 2 bob cats on page 65 of the solicitation?

Answer: none

38. Snow equipment list - calls for (2) 550 trucks with plows - can the contractor provide

ARFH as part of the RFP submission an exact equipment list with substitutes equivalent or better to the list provided in the RFP on page 65?

Answer: Yes

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

8 13

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

TFSAAFRW16CI0002/000001

39. 14.1.8.1 mentions a liquid mixture for snow chemicals on concrete, brick, or paver surfaces, however, the pricing sheets is per a pallet.

Normally liquid mixtures are not sold by the pallet - how is the contractor to submit pricing for this request?

Answer: by the unit in which the mixture is sold.

40. 14.1.8.2 - how is the contractor reimbursed if spreading of chemicals is to be performed during the clearing phase? Under what line item?

Answer: Snow Material

41. 14.1.8.2 - states proposal shall including pricing for clearing services per zone based on accumulation and time period - the pricing sheets do not contain any pricing for "time periods" just accumulation. Please confirm if additional pricing needs to be given based on time period and if so, what is the breakdown of time periods needed.

Answer: Pricing must be based on cost to remove the accumulated amount of snow (Inches), not time required for removal

42. 14.1.8.3 - seems to state post treatment is based on mileage and square footage however the price sheets are priced per EACH SERVICE. Which is correct? If spot treatment is needed after an event for refreezing, how is the contractor to be paid for this service? Under what line item on the pricing sheets? If multiple days of spot treatment is required, how is the contractor reimbursed for this task?

Answer: Pricing must be based on each service

43. Pricing Sheets for Snow - Line 31 - says

"PRETREATMENT SUBTOTAL". What should the contractor be pricing on this line item?

PRETREATMENT SUBTOTAL is also line 8.

Answer: Pricing Sheet is self-explanatory-See answers to questions 20 and 21.

44. Same question as #25 above, except substituting line 61 and line 38.

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

9 13

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

TFSAAFRW16CI0002/000001

Answer: Pricing Sheet is self-explanatory-See answer to Questions 20 and 21.

45. Same question as #25 above except substituting line 84 and line 68.

Answer: Pricing Sheet is self-explanatory - See answer to questions 20 and 21.

46. Please clarify that even during icy conditions, the area outside of the eagle gate shall not receive any type of chemical application.

Answer: Yes

47. Please clarify for areas outside of the eagle gate, there shall be NO SNOW REMOVAL unless the depth of snow reaches 3.1" or more.

Answer: Yes

48. What does the item (Paved surfaces in other zones) on line 67, 78, and 83 on Attachment A for snow removal refers to? Is the contractor to supply any type of pricing on these lines?

Answer: Roadways and Driveways, yes the vendor must submitting pricing for these areas

49. If a snow removal requires more than a pre-treatment and post-treatment of chemical, for example, 3 applications of chemical during the snow, how is the contractor reimbursed for the 3 applications of chemical during the snow or is this considered to be a part of the clearing process itself (with the addition of reimbursement of the chemical)?

Answer: Snow removal material- material list invoice must be submitted to the COR

50. For the concrete, pavers, and brick surfaces, what type of chemical is being utilized currently? Is it liquid or granular?

Answer: Both liquid and granular concrete friendly chemicals

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

10 13

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

TFSAAFRW16CI0002/000001

51. Will the contractor be allowed to install snow stakes to mark the roadways and sidewalks?

Answer: Yes, areaway drains should also be marked

52. Will the contractor be allowed to place on site gas and diesel tanks for the snow season?

Answer: Yes, only in the area designated by the

COR

53. Pre-treatment and post treatment line items on Attachment A Pricing Sheet - do these items include chemical or is the chemical used to be paid for under snow removal chemicals?

Answer: Materials used for the event

54. On Attachment A Grounds Maintenance - Line

Item 9 for Weed/Pest Control (for entire area), is this line item where the contractor should price up weed control in the turf (i.e.

herbicides for crabgrass, broadleaf weeds, etc.)?

Answer: yes

55. Attachment A Grounds Maintenance - Line Item

14 - Flower Shrub Bed Maintenance:

a. Confirm the contractor is NOT REQUIRED to supply annual flowers or bulbs to the areas -just to prepare the areas, install, and maintain?

b. Confirm the contractor is to price weeding of all beds under this line item. Also, the quantity lists on 2-6 if weeding is to be included here. Should this quantity not be increased to ensure the beds are kept weed free?

Answer: Yes, please see answer to question 4

56. Attachment A Grounds Maintenance - Line Item

17: Does this also include hours for the startup and winterization of the irrigation system(s)?

Please confirm how the contractor will be paid for these services. 12.6 of the RFP states this is included in the FFP portion of the pricing.

Please point out what line items on Attachment A grounds maintenance are FFP. The heading on line

4 states every item is "COST PER SERVICE REQUEST".

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

11 13

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

TFSAAFRW16CI0002/000001

Answer: Yes contractor will be paid for these services per line: Irrigation System Service

(hourly rate)

57. Attachment A Grounds Maintenance - Line Item

53: Does this also include hours for the startup and winterization of the irrigation system(s)?

Please confirm how the contractor will be paid for these services.

Answer: Please see answer to question 56

58. Attachment A Grounds Maintenance - Line Item

62: Resurfacing softball fields. PWS 12.10.6 only mentions dragging and mowing of the softball fields. Where is the resurfacing requirement described in the PWS? Is lining to be maintained? What standards should be utilized for the softball fields?

Answer: Softball field maintenance document was submitted with the RFQ. Contractor will not be responsible for striping the softball field.

59. Attachment A Grounds Maintenance - Line Item

63: Infield maintenance. Where is the infield maintenance described in the PWS? What are your expectations for the field regarding infield maintenance?

Answer: Please see answer to questions 58

60. Attachment A Grounds Maintenance:

a. What line items are considered to be FFP? For

What period of time?

Answer - All line items are considered to be firm fixed price for either labor rates or services.

b. Can the line items considered to be FFP be expanded upon to include the PWS items to be included in the FFP?

Answer:The item descriptions in Attachment "A" include the descriptions and standards that are detailed in the PWS. The line item descriptions are annotated.

61. Attachment A Grounds Maintenance:

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

12 13

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

TFSAAFRW16CI0002/000001

a. Line Item 18 Tree Pruning:

i. What does this hourly pricing represent?

Each person? If a bucket truck and/or chipper is required, how is this price to be entered into the price sheets?

ii. Is any tree pruning considered to be FFP?

If yes, under what line item?

Answer for 61-a i - pricing must be inclusive of labor and equipment

Answer for 61-a ii - Tree pruning is FFP for the labor rate the number of hours that are required to complete a pruning task is indefinite quantity.

62. Green Roof and Courtyard Maintenance: Are any annual bulbs or flowers required for either of these areas? If yes, who is responsible for the purchase of those plants? If the contractor, under what line item?

Answer: no annuals on the Green roofs, only perennials

Attachment A grounds maintenance:

a. Line Item 53 Drip Irrigation:

iii. Is the startup and winterization of the system(s)to be paid to the contractor using this hourly pricing?

iv. If no under what line item should those services be included?

Answer: Yes - Billed under Irrigation System

Service (hourly rate)

63. PWS 13.6 Hardscape Removal and Replacement.

Can the contractor be provided with the exact type of pavers, brick, other hardscape materials which may need to be replaced so the appropriate response on methodology can be provided within the RFP? Also, under what line item should the square foot pricing be given in Attachment A.

Answer: Determination will made on a "as needed basis", (rarely) at which time specs will be supplied to the vendor. Pricing will be submitted under Other IDIQ Work- Non Emergency.

Continued ...

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

13 13

CONTINUATION SHEET

REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED PAGE OF

(A) (B) (C) (D) (E) (F)

TFSAAFRW16CI0002/000001

64. What exact mulch should be used on the green roof? In the courtyards?

Answer: Industry standard, Red Mulch is used only at the Scott Statue and the Rose Chapel

65. Will bulk mulch be allowed to be used in beds? Or should the contractor plan to use bagged mulch? The bulk mulch will need to be dumped and stored for a short time at AFRH during the mulching operation.

Answer: Bulk mulch can be used and must be staged only in the area designated by the COR

NSN 7540-01-152-8067 OPTIONAL FORM 336 (4-86)

File details come from the government source that posted it. Updated .