Beta.SAM Questions and Answers SPE1C1-20-R-0137.docx
DOCX document 16 KB Posted
- Solicitation number
- SPE1C1-20-R-0137
About this file
This document provides questions and answers regarding solicitation SPE1C1-20-R-0137 for disposable surgical gowns. The solicitation is seeking proposals for level 2, 3, and 4 disposable surgical gowns to meet specified design and performance requirements. Offerors must review regulations to determine if their proposed gowns made from domestic or qualifying country fabrics would meet requirements for Berry Amendment, Buy American Act, or Trade Agreements Act compliant sub-lots. Successful awardees will be expected to provide up to 80% of estimated quantities for level 3 and 4 gowns, with the balance awarded for level 2 gowns. Submission of biocompatibility certification is still required.
View the file
Other files
Show all 11
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Below are questions and answers in response to solicitation SPE1C1-20-R-0137:
1. Can we supply gowns that are manufactured in China?
Answer: All offerors shall review the language at FAR 25.003 and DFARS 225.003 for definitions and what it means to be considered a domestic, qualifying or designated country end product. To determine if a proposed item meets the requirements of each specific lot or sub-lots, offerors should review the following regulations which include lists of compliant countries:
a. Berry Compliant Lots: DFARS clause 252.225-7012 Preference for Certain Domestic Commodities
b. Buy American Act Compliant Lots: DFARS 225-872-1 provides a list of Buy American Act qualifying countries
c. Trade Agreement Act Compliant Lots (if applicable): FAR Subpart 25.4 provides a list of applicable Trade Agreements.
Offers not meeting the requirements for Berry Amendment or BAA compliant offers under sub-lots: 1B, 2B and 3B, of the solicitation, or offers not proposing to use a domestic fabric as the primary end item fabric, may submit a proposal under sub-lots: 1C, 2C and 3C, which is subject to the application of the provisions of the TAA.
2. How do I register in SAM?
Answer: To register in SAM, please go to www.sam.gov, Getting Started – Register Entity.
3. Can you provide the purchase descriptions for both the cloth & the garments?
Answer: This solicitation is for a commercial item that meet the design and performance requirements cited in the solicitation. There are no Government “build to print” specifications, drawings, or patterns for this item. It is the Offeror’s responsibility to determine which specific materials, designs, and methods of construction are appropriate to meet the specified requirements.
4. Do you need test reports at the fabric level or the end item with the exception of the seam strength (d)?
Answer: Our requirements are for the end item. The end item has to meet the requirements.
5. What percent of each lot is expected to be purchased?
Answer: The Government intends to award contracts for up to 80% of the estimated quantity listed on page 6 of the solicitation for level 3 gowns (Lot 1) and level 4 gowns (Lot 2) and award the estimated quantity balance in level 2 gowns (Lot 3). For more information, see page 6 of solicitation.
6. Would a 3-thread overlock stitch be acceptable as a finished edge?
Answer: Yes, it is acceptable.
7. There is no Minimum/Maximum length specified for the surgical gowns. Can you advise if there is a standard length?
Answer: There is no Minimum/Maximum standard length to a surgical gown. Based on individual’s sizing probability, it should go to the knees.
8. What is the unit pack per case?
Answer: Multiple gowns shall be packed in each case. The number of gowns per case shall be determined by the Contractor. Gowns shall be packed in cases in a quantity and manner that ensures that the gowns will arrive to the end user undamaged and in good condition.
9. On page 15 of the solicitation, only the Chest Finished Width was provided for the Production Demonstration Model (PDM) evaluation.
Answer: We will be inspecting PDMs to ensure the measurements of the gown correspond to the dimensions provided by the offeror, as well as the minimum Chest Finished Width that is required in the solicitation.
10. Is the submission of Biocompatibility Certification or lab reports under ISO/ANSI/AAMI 10993-10 a requirement for surgical gowns?
Answer: The submission of Biocompatibility Certification or lab reports under ISO/ANSI/AAMI 10993-10 is still a requirement under the solicitation.
File details come from the government source that posted it. Updated .