SF30_SP452013R00200001.pdf

PDF 73 KB Posted

Attached to
Hazardous Waste Services for US Military Installations in the United Kingdom
Solicitation number
SP4520-13-R-0020
Issued by

About this file

RFP SP4520-13-R-0020 Amendment 0001

View the file

Other files

File Type Posted
SF30_SP452013R00200003 1 .pdf PDF
Amd_3_(Attachment)_-_Replacement_Page_88.pdf PDF
Amd_2_(Attachment)_-_Revised_BID_schedule_(13R0020).pdf PDF
SF30_SP452013R00200002 1 .pdf PDF
Amd_2_(Attachment)_-_Rev._Price_Proposals_Submission_Fill-in_Form.xlsx XLSX spreadsheet
Amd_1_(Attachment)_-_Rev._Attachment_7.pdf PDF
Amd_1_(Attachment)_-_Rev._Price_Proposals_Submission_Fill-in_Form.xlsx XLSX spreadsheet
Amd_1_(Attachment)_-_Rev._BID_Schedule_(13R0020).pdf PDF
Amd_1_(Attachment)_-_Current_UK_Contract _1_Yr._PL_DETAIL.xls XLS spreadsheet
Price_Proposals_Submission_Fill-in_Form.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment_19_-_Reserved.pdf PDF
SP4520-13-R-0020 _Cover_Letter.pdf PDF
Attachment_15_-_APL_Document.pdf PDF
Attachment_6e_-_PPI_Part_4B.pdf PDF
Attachment_14_-_Reserved.pdf PDF
Attachment_8_-_Monthly_Report.pdf PDF
Attachment_6d_-_PPI_Part_4A.pdf PDF
Attachment_13_-_HW_Receiving_Log.pdf PDF
Attachment_5_-_HWPS.pdf PDF
Attachment_6f_-_PPI_Part_4C.pdf PDF
Attachment_9_-_Reserved.pdf PDF
Attachment_2_-_DD_Form_1348-1A_(Example).pdf PDF
Attachment_6b_-_PPI_Part_2.pdf PDF
Attachment_10a_RAF_Lakenheath.pdf PDF
Attachment_20_-_Internal_Hazardous_Waste_Audit_Trail_Document.pdf PDF
Attachment_17_-_Final_Governing_Standard_(FGS)_UK.pdf PDF
Attachment_11_-_Reserved.pdf PDF
Attachment_6a_-_PPI_Part_1.pdf PDF
Attachment_18_-_Reserved.pdf PDF
Attachment_12_-_HWSA_Insp_Log.pdf PDF
Attachment_6g_-_PPI_Part_5.pdf PDF
Attachment_4b_-_Transporter_Profile_Sheet.pdf PDF
RFP_SP4520-13-R-0020.pdf PDF
Attachment_10b_Menwith_Hill.pdf PDF
Attachment_7_-_Molesworth.pdf PDF
Attachment_4a_-_Facility_Profile_Sheet.pdf PDF
Attachment_1_-_DD_Form_1155_(Example).pdf PDF
Attachment_6c_-_PPI_Part_3.pdf PDF
Attachment_16_-_UK_Certificate_of_Destruction_Sample.pdf PDF
Attachment_3_-_1683E.pdf PDF
Show all 40

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

1. CONTRACT ID CODE

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO.

See Block 14

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)

6. ISSUED BY CODE SP4520 7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6) CODE

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code)

CODE FACILITY CODE

SP452013R0020

X

2012 OCT 09

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.

10B. DATED (SEE ITEM 13)

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of OffersX is extended, X is not extended.

or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)

A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO.

IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc. ) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

NSN 7540-01-152-8070

Previous edition unusable

STANDARD FORM 30 (REV. 10-83)

Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243

16B. UNITED STATES OF AMERICA15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

(a) By completing Items 8 and 15, and returning

DLA DISPOSITION SERVICES J-761

MANNHEIMERSTRASSE

KLEBER KASERNE BLDG 3227 67657

D- KAISERSLAUTERN

15C. DATE SIGNED 16C. DATE SIGNED

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

3 NOV 2012

3. EFFECTIVE DATE

See Attached Continuation Sheet(s).

(X)

CHECK ONE

PAGE OF PAGES

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

9B. DATED (SEE ITEM 11)

13. THIS APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

CONTINUED ON NEXT PAGE

Standard Form 30, Block 14 (Continued):

A. The solicitation's bid schedule (Base, Option 1, and Option 2) has been revised to include changes in the estimated quantity in some of the CLINs. A copy of the revised bid schedule is included as an attachment to this amendment. Also, a revised price proposal submission fill-in spreadsheet is included as an attachment to this amendment.

B. The solicitation's Attachment 7 has been revised and it is included as an attachmentn to this amendment.

C. U.S. Government responses to offeror questions receved to this point are listed as follows:

1. Please provide the past year’s PL detail and AF summary information for the current DLA hazardous waste contract in the United Kingdom.

Answer: Please see requested reports as attachments to this amendment.

2. Which sites require bulk tanker collections for Oil and Fuels other than Lakenheath?

Answer:

Mildenhall Fairford Alconbury Molesworth Croughton Menwith Hill

3. What are the Frequencies of the Hazardous waste collection from the sites?

Answer:

Croughton - Approx. 2 removals per year;

Fairford - Approx. 4 or 5 removals per year;

Welford - Approx. 1 removal per year;

Alconbury and molesworth - Collections total Approx. 4 removals per year (Molesworth collections are usually combined with Alconbury delivery orders);

Menwith hill - Approx. 2 removals per year;

Lakenheath - Approx. 12-15 removals per year;

Feltwell- Approx. 1 removal per year with full truck at Feltwell, other removals that are not a truckload from Feltwell are picked up during Lakenheath removals, Approx. 5 times a year;

Mildenhall - Approx. 8 removals per year.

4. Do the attachments 4a-Facility Profile Sheet and 4b-Transporter Profile Sheet need to be completed as part of the bid?

Answer: Only if the intended facility and/or transporter to be used in the event of a contract award are not listed in the Qualified Facilities List http://dispositionservices.dla.mil/newenv/documents/qualtran.pdf Please refer to solicitation paragraph I.C. Additional Requirements & Information.

5. Is the current contract unit pricing available?

Answer: Current contract prices has to be requested through the Freedom of Information Act (FOIA) office at http://www.dispositionservices.dla.mil/foia/foi.shtml

6. Which line items are shipped in bulk either solids or liquids?

PAGE 2 OF 7 PAGESCONTINUATION SHEET REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED:

SP452013R0020-0001

Answer: Possible bulk line items are: N21000 (Used oil), N21700 (Fuel contaminated), N18100 (Wash rack liquid contaminated with heavy metals), N21900 (Pol contaminated rags in 4 cu yd skips), N22300 and N22400 (Pol contaminated soil in skips), N19000 (Paint related material in 1cbm waste safes), N25400 (Fluorescent tubes in 8 ft x 3 ft wooden crates), N04700 (Batteries in 1 cbm battery box). This is not an all inclusive list, there could be other line items used for bulk containers.

7. Please provide a list of tank locations, sizes and contents that are currently being serviced under the existing contract?

Answer:

Alconbury: 2 x waste oil tanks: 1 x 1500L and 1x2500L Molesworth: 2 x waste oil tank: 2 x 1300L Lakenheath: 4 x waste oil tank: 1 x 2500L, 1 x 1500L, 2 x 10,000L 2 x waste fuel tank: 1 x 20,000L, 1 x 2500L Croughton: 2 x waste oil tank: 2 x 2500L Fairford: 1 x waste oil tank: 1 x 5000L 1 x waste fuel JP8: 1 x 5000L Menwith hill: 3 x waste oil tanks:

Mildenhall: 4 x waste oil tanks: 1 x 12,000L, 2 x 1,300L, 1x 3,000L

8. Is item N21000 contained in bulk tanks and if so please provide the generating locations?

Answer: Yes, it can be generated at any of the tank locations (see reply for question above)

9. Is item N48000 gel cell lead acid batteries?

Answer: Yes

10. Is item N26500 Chemical Defense Equipment the military’s NBC or “MOP” suits? If not what is this? Is this a demil item and if so what is the treatment required?

Answer: This CLIN could encompass Chromium-containing NBC canisters (which require certificates of destruction), skin decontamination kits, chemical detection kits, etc. Yes, it is a demil required property.

11. At what locations will the government load containers?

Answer: It is contactor’s responsibility to load containers for removal at all locations.

12. Please provide existing number of contractor staff providing management services at Lakenheath and Menwith Hill?

Answer: We don’t provide this information. It is the contractor’s own best business decision on the number of personnel/staffing necessary to handle the contract’s requirements.

13. Do you expect any change in staffing on the new contract at these locations, if so what change is expected?

Answer: We don’t provide this information. It is the contractor’s own best business decision on the number of personnel/staffing necessary to handle the contract’s requirements.

14. Please provide a CLIN selection criteria or hierarchy.

Answer: Currently, Europe’s hazardous service contracts do not have a CLIN selection criteria or hierarchy, thus it is not used under this solicitation.

PAGE 3 OF 7 PAGESCONTINUATION SHEET REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED:

15. Does the contractor bring empty drums/containers to the accumulation point when he/she picks up from an accumulation point?

Answer: Yes, when a full drum/container is removed it has to be replaced with an empty drum/container. Please refer to section B2(a)(6) Drums and Removals

16. Does the contractor supply container at no additional cost to the U.S. Government?

Answer: Yes. Please refer to section B2(a)(6) Drums and Removals

17. Will oil and pols at the accumulation points be put in containers by the contractor when the units bring it to the accumulation point?

Answer: No, the Air Force’s employees will transfer oil /pol waste into drums for storage.

18. Is it possible that each task order covered a full truck load (17 – 20 tons)

Answer: It is possible but not guaranteed. Task orders are guaranteed by price, not weight or truckload.

19. In case that we win the contract, we want to ship the most of waste to Germany in accordance to the Basel Agreement.

Answer: For removal of waste to Germany it is reminded that all facilities require approval and the contractor is responsible for all Basel notifications and approvals.

20. Can the contractor use government own equipment (forklift, trucks, etc.)?

Answer: Yes, it is possible. See pages 43 and 52.

21. The electronically prepared documentation, such as DD form 1348-1 must be done by ETID?

Answer: Yes. The installation is responsible for establishing contractor access to the ETID system as well as executing Electronic Turn-In Documents of hazardous waste at both RAFs Lakenheath and Menwith Hill. The Contractor will only be required to utilize the Air Forces’ Enterprise Environmental, Safety & Occupation Health, Management Information System – EESOH-MIS to input the 1348s, when granted access into the system

22. On the page 54 under ii is to read, that the contractor has to provide the HWSA at Lakenheath every day from 07:30 till 16:30. Is this requirement still current?

Answer: Yes, it is.

23. In attachment 7 are listed nine locations where a removal service must be done. But within the last 12 month were only six locations provided. Is it also new in the future?

Answer: There are 9 RAF’s that require removal service and two that will currently require both removal and waste management services (RAFs Lakenheath and Menwith Hill). Removal services at the other 7 locations will include a single hazardous waste storage area for each RAF and approximately 3 hazardous waste accumulation points at each for a total of 28 sites to service at each of the location/RAF. This change will be noted in a revision to attachment 7 under this amendment.

24. Is it possible every two months make a removal of all the sites? That are 35 – 40 tons, what means two truckloads. It can be done from our site within 4 days.

Answer: Scheduling two month removals for all sites is not practical. Some generators are ready for removals every month or less, and others may not have accumulated enough hazardous waste for a removal until 3 months.

PAGE 4 OF 7 PAGESCONTINUATION SHEET REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED:

Some sites may not require services every year (e.g. RAF Welford).

25. Is there any capital equipment associated with the contract that we would need to be aware of within our proposal?

Answer: For waste management service sites, contractor is required to have equipment to transfer hazardous waste from HWAP’s to the HWSA and to move containers within the HWSA. This more than likely will require a truck with lift, forklift, and pallet jack. The government forklift may at times be available for moving containers within the HWSA at Lakenheath. Menwith Hill will not have a government forklift available at the HWSA. The contractor is required to have equipment for loading containers during hazardous waste removals at all sites.

26. Fork-lift truck use is mentioned in sections 2, 3 and 6, however could it be confirmed that these will be available to load vehicles from the HWSA’s?

Answer: Contractor is required to provide forklifts for loading trucks.

27. Should we factor in provision of vehicles to allow collection from the HWAP’s and movement to the HWSA?

Answer: Yes, see response to question above.

28. How will off-site transport be priced – a separate matrix, POA or included in waste price?

Answer: The transportation cost is to be included within each CLIN’s proposed price.

29. Is all the waste packaged – i.e. will items such as oil, glycol and metal containing liquids be collected in bulk?

Answer: No. Some wastes such as antifreeze will be collected in drums. In keeping with EU regulations, we do not combine non-regulated substances with regulated (i.e. oils with metal containing liquids)

30. For general items, what size of container should be assumed?

Answer: Generally container sizes of drums are 55 gal or 26 L. However, not limited to, wooden crates for fluorescent tubes, 1 CBM boxes for batteries and cages for CRT monitors and fire extinguishers are also used.

31. How will this contract inter-act with the existing FM companies in-site (where applicable)?

Answer: It will not. They will act independently. If coordination with other FM companies is warranted in the future, then the Generator and/or COR for this contract will document and elevate concerns to the Contracting Office for resolution.

32. Item N26500 ‘chemical defense equipment’ – could more information be supplied?

Answer: See response above

33. Items N18000 and N18100 ‘heavy metal wastes’ – Could some waste examples be supplied as the price differences are significant depending upon the contaminant? The same applied to the gas cylinders.

Answer: Please see the examples of heavy metal wastes included in the description of each of these CLINs in the bid schedule. These are examples only, and may include other heavy metal waste not listed.

34. How will the asbestos be presented at the HWAP’s?

Answer: Asbestos is double-wrapped in plastic and usually placed in drums.

PAGE 5 OF 7 PAGESCONTINUATION SHEET REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED:

35. Item N69000 ‘waste segregation’ – Is this charge per visit or per person day?

Answer: This price is per kilogram. Note that a minimum of 50 kg will be ordered. The number of visits or persons required is determined by the contractor.

D. All other terms and conditions remain unchanged.

PAGE 6 OF 7 PAGESCONTINUATION SHEET REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED:

Attachments

List of Attachments

Description File Name Revised Attachment 7 Amd 1 (Attachment) Revised Bid Schedule Amd 1 (Attachment) Revised Price Proposal Submission Fill-in Spreadsheet

Amd 1 (Attachment)

Current UK Contract's 1 Yr. AF Summary Report

Amd 1 (Attachment)

Current UK Contract's 1 Yr. PL Detail Report

Amd 1 (Attachment)

PAGE 7 OF 7 PAGESCONTINUATION SHEET REFERENCE NO. OF DOCUMENT BEING CONTINUED:

Word Bookmarks
Word Bookmarks
3

File details come from the government source that posted it. Updated .