A0002_Pages_2_-_.pdf
PDF 40 KB Posted
- Attached to
- Z2--Other Warehouse Buildings, REPAIR OR
- Solicitation number
- SP330015B0002
- Issued by
-
Defense Logistics Agency Distribution
About this file
SP330015B0002 AMENDMENT 0002 PAGES 2-5 DATED 6/30/3015 - QUESTIONS AND ANSWERS
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| REVISED_-_Copy_of_Bid_Abstract_SP330015B0002.pdf | ||
| Copy_of_Bid_Abstract_SP330015B0002.pdf | ||
| Amend_0003_SP330015B0002.pdf | ||
| Appendix_D_-_Photographs_-_Existing_Panic_Hardware_in_B-201_.docx | DOCX document | |
| Appendix_E_-_Photographs_-_Existing_Lenel_Door_Hardware_in_B-16_NW_Corner.docx | DOCX document | |
| A0002_-_ATTACHMENT_1_-_01010_Update.pdf | ||
| Amend_0002_SP330015B0002.pdf | ||
| Amend_0001_SP330015B0002.pdf | ||
| Site_visit_roster.pdf | ||
| ITEMS_DISCUSSED_AT_SITE_VISIT.pdf | ||
| Door_Schedule.pdf | ||
| (5)-SPEC.PDF | ||
| (11)-B-1.TIF | TIF image | |
| (12)-B-2.TIF | TIF image | |
| (9)-PHOT.DOC | DOC document | |
| (10)_Photographs_-_Door_Details.docx | DOCX document | |
| (6)-DRAW.PDF | ||
| (8)-PHOT.DOC | DOC document | |
| (4)-SF25.PDF | ||
| (2)_SF24_-_Bid_Bond.pdf | ||
| (7)-DDJC.PDF | ||
| (1)_DBA_Wage_Determination_CA150029_Mod_11.pdf | ||
| (3)-SF25.PDF | ||
| SP330015B0002.pdf |
Show all 24
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
SP3300-15-B-0002
Amendment 0002
Amendment 0002 is hereby incorporated into the Invitation For Bid to Remove and
Replace Windows and Doors, DLA Distribution San Joaquin and shall become part of any resulting contract issued.
Amendment 0002 is being issued to answer vendor questions, provide a revised
Statement of Work - Section 01010 (attached) and additional photographs (Appendix D and E).
Question 1: Is there a hazmat report for all windows and doors that will be removed in the project?
Answer 1: There is a hazmat report for the windows. They have been deemed construction debris with no contamination. The asbestos windows must be removed using asbestos abatement guidelines, but the waste can be disposed of as debris since the asbestos level is less than 1%. The doors also have no hazardous material.
Question 2: During the job walk it was determined that the spec section for windows was not applicable to the project. Please provide updated window spec for the project along with manufacture requirements.
Answer 2: The updated statement of work provides a new paragraph for windows details to define the type of windows required.
Question 3: During job walk it was determined that the spec section for glass and glazing was not applicable to the project. Please provide project specific glass and glazing requirements.
Answer 3: The updated statement of work provides a new paragraph for windows details to define the type of windows required.
Question 4: There is a door schedule attached to solicitation and it calls for new doors, doors with louvers, overhead cooling door, fire rated overhead doors etc. is the door schedule part of the bid docs or is this for reference only? Please clarify intent of door schedule.
Answer 4: The door schedule was a reference to the existing type of door used in a new warehouse. It is for reference to personnel doors only.
Question 5: Are any of the new doors fire rated?
Answer 5: The new metal doors are not fire rated which is similar to the door referenced in the door schedule. The fire rating is not required as long as the sheet metal material for the door is 16 gauge steel sheet metal.
Question 6: Please provide spec section for any fire rated doors or windows that may be required for the project.
Answer 6: Not required.
Question 7: Per job walk please provide updated hardware schedule
Answer 7: The updated statement of work provides the door hardware requirements.
Question 8: Per Job walk new doors to be installed with factory finish primer only.
Statement of work calls for exterior color to match existing shade of blue and interior to match existing shade of white. Please clarify if new doors are to be painted.
Answer 8: The doors must be painted as described in the statement of work.
Question 9: Please provide spec. section for paint.
Answer 9: Not required. Contractor will be required to match the color of paint on site.
Question 10: Are window covering removal and re-installation the contractor’s responsibility?
Answer 10: The window covering removal and installation will be the contractor’s responsibility. This will be a minimal requirement.
Question 11: Are contractors allowed to work on overhang of building per job walk request during the removal and installation of new windows or will a articulating boom lift will be required to install new windows on second story building? Please clarify
Answer 11: The overhang in front of building 16 is not structurally solid enough to use as a work platform. The contractor will need to determine the best method to access these windows which could include the use of a boom lift.
Question 12: Will doors require sweeps?
Answer 12: No sweeps required.
Question 13: Bldg. 16, At the 44” door, hardware was to be reused. Does it require a window?
Answer 13: No windows in doors required.
Question 14: The specifications for indicate which door closures are to be used. Will specifications for the closures be provided.
Answer 14: Section 01010 – Statement of Work specifies the door closer arm will be compatible to UL Listed Model 267S. Pictures of the door closer arm are shown in
Appendix C – Door Details.
Question 15: During the walk, there was much confusion about the specifications as not all the items could be met because of conflicting requirements. Will clarification for each window type be provided?
Answer 15: The updated Section 01010 – Statement of Work has a section in Part A on
Windows Details that clarifies this requirement.
Question 16: B-16 North Mezzanine Office (East End): Are windows required to be able to open for ventilation?
Answer 16: The updated Section 01010 – Statement of Work has a section in Part A on
Windows Details that clarifies this requirement. Horizontal Slider Windows are required for this location.
Question 17: Sheet 01010-1 calls for a fiberglass window. Specs dont list a fiberglass window only aluminum and PVC. Photos bldg 17 are Milgard aluminum windows that we installed.
Answer 17: We want to match the aluminum windows styles that were provided in the previous project in Building 17.
END OF AMENDMENT 0002
Amendment 0002 is being issued to answer vendor questions, provide a revised Statement of Work - Section 01010 (attached) and additional photographs (Appendix D and E).
File details come from the government source that posted it. Updated .