Answer_to_Questions_Project_1B2X2.pdf

PDF 58 KB Posted

Attached to
REPAIR WATER STORAGE TANKS
Solicitation number
RFQP01141500043
Issued by

About this file

QUESTION AND ANSWER FOR PROJECT 1B2X

View the file

Other files

File Type Posted
1X2B_Repair_Water_Tower_Drawing.pdf PDF
meeting_minute_ _sign-in_sheet.PDF PDF
FAR_PART_28PAYMENT_BOND.PDF PDF
SF1499.PDF PDF
SOW_Repair_Water_Storage_Tanks_Rev2.pdf PDF
pre-bid_conf..docx DOCX document
NCIC.PDF PDF
SOW_Repair_Water_Storage_Tanks.pdf PDF
OTB71HI001F.PDF PDF
OTXBZUI001F.PDF PDF
SOW_Repair_Water_Storage_Tanks.pdf PDF
Show all 11

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

U.S. Department of Justice Federal Bureau of Prisons Federal Correctional Complex Petersburg

Facility Department

Petersburg, Virginia 23804

April 15, 2015

Answer to Questions for Repair Water Storage Tank Project 1B2X

RFQP01141500043

1. Will these tanks be in full operation or drained to have no water inside?

Answer: The contractor awarded the bid will be responsible to complete all work stated in the SOW.

2. If not drained, can we bid on some of the items and not all of the items?

Answer: No, All work stated in the SOW will be awarded to one contractor.

3. Page 7 of the documents state the following: Install a temporary water pump to maintain system pressure while the elevated tank is out of service. To provide proper proposal bidders will need to know what type of pump you will need. Not knowing your system there are too many variables that play a factor in which type of pump you would need.

Answer: Work on the elevated tower in past when the tower had to be drain a 75 HP 3P 480V Pump with a VFD was used to maintain 65 to 70 PSI @ 950GPM and was able to maintain the system demand. There is a tower bypass system that has 6” pipes for the suction and discharge with gate valves. 480v power is available or gas/diesel can be used. If a gas/diesel powered pump is used the contractor will be responsible for purchasing the fuel and fueling the pump.

4. In the bidding documents there is no due date for the bid. However, in the advertisement of the bid it says April13th. But in the bidding documents the deadline for question is April 15th. What is the bid due date?

Answer: The solicitation was amendment on March 17th to extend the bid date and have a site visit. The bid due date is May 6, 2015.

5. Are there any bonds or specific insurance requirements for this job?

Answer: FCC Petersburg will require the contractors to used Payment Bond for the repair water storage tank project.

6. In the invitation for bid it mentions spot epoxy coating, however, in the specification no paint manufacturer or coating specification are mentioned.

Answer: Surface Preparation: Power wash the exterior and interior surface where paint was removed or damaged for repairs using 3,500 PSI with a rotating turbo nozzle to remove all loose paint, rust, dirt, scale and foreign matter. Great Lakes Laboratories Extra Muscle Pre-paint Cleaner or equivalent non-residual pre-paint cleaner shall be used prior to power washing to help remove all the existing chalk from the surface prior to painting. SSPC-SP3 Power Tool Clean all rust and corrosion, feather the edges of tightly adhered existing coating.

Interior Coating (NSF Approved)

Apply one Coat of Series 22FC Epoxoline or equal applied at 12.0-16.0 dry mils Color White

Exterior Coating

Spot Prime: Series 27 Typoxy F.C. or Series 1 Omnithane or equal applied at 3.0-

4.0 dry mils. Color Gray

2nd Coat: Series 27 Typoxy F.C. or equal applied at 3.0-4.0 dry mils. Color Light Grey

3rd Coat: Series 73U Endura-Shield or equal applied at 2.0-3.0 dry mils. Color White

7. Verbiage from Photo#2 but no actual picture. Can you send this to us please?

Answer: The photo # 2 has been added in the revised SOW

8. In the bidding documents there is no due date for the bid. However, in the advertisement of the bid it says April13th. But in the bidding documents the deadline for question is April 15th. What is the bid due date?

Answer: the solicitation was amendment on March 17th to extend the bid date and have a site visit. The bid due date is May 6, 2015.

9. Need a better photo/image of picture#2 of the buckle seem?

Answer: The photos in the SOW are the only photos we have.

10. What is the bid due date?

Answer: May 6, 2015 is when the solicitations are due.

11. Will there be any QP1or NACE inspection requirements?

Answer: Yes, FCC Petersburg will hire a NACE Inspector to perform an Inspection of the work listed in the SOW.

12. Are the tanks empty and if so, how long have they been empty?

Answer: The tanks are currently in use.

13. Will disinfection be required after the work is completed by the contractor?

Answer: Yes within the specifications of AWWA Standard C652-92

14. Are any hazardous materials stored nearby or will any structures impair access?

Answer: No.

15. Has there been proper ventilation of the tanks?

Answer: Yes.

16. Was there an inspection report completed on the tanks integrity? If so, what were the results and when was the inspection completed?

Answer: An inspection was completed in October 2014.

17. What are the ages of the tanks?

Answer: Elevated Tank was built in 2000, Ground Water Tank unknown.

18. Will the replacement of anodes be required?

19. Will any welding of pitting or puddle welds be required?

20. Will any grinding or coatings be required after clean out?

Answer: Yes, if the tanks are cleaned and then more grinding is performed after, then the tanks will have to be cleaned.

21. Have any tests been completed on the water to determine any contamination?

File details come from the government source that posted it. Updated .