RFP 427051 - Amendment No. 1.pdf
PDF 122 KB Posted
- Attached to
- Inner Diameter Measurement System
- Solicitation number
- RFQ427051
- Issued by
-
Department of Energy Office of Science
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Property and Procurement Management Division
Building 1005S P.O. Box 5000
Upton, NY 11973-5000
Date: 03/02/2023
AMENDMENT NO. 1
to
Request for Proposal (RFP) No. 427051
For
Inner Diameter Measurement System
GENERAL: This Amendment is to amend Request for Proposal RFP No. 427051
All other terms, conditions, and provisions of this RFP shall remain unchanged.
Material, work, and workmanship, except where specified otherwise in this
Amendment shall conform to all requirements of Contract Documents and become a part thereof.
Please confirm receipt of this Amendment No. 1 via email to the following
Bill Koncelik wkoncelik@bnl.gov mailto:wkoncelik@bnl.gov
CLARIFICATION QUESTIONS AND ANSWERS:
Question 1. What is the reason for the request for quote on our inspection tool? Is it for a new project? How are the measurements for these pipes currently being done, if at all?
Answer: This will be required to support a new project. We currently have a very crude version of a measurement mole, developed in house, which is not suitable for the large-scale measuring campaign which is anticipated.
Question 2. Is there an urgent need for inspection equipment, or is this just more of an exploratory search?
Answer: There is an urgent need for this system to support the approved project.
Question 3. Has the person that requested some information on this tool seen it in person before?
Answer: No. I have only seen this tool in literature and pictures. Based on the specification it should meet the needs of the project.
Question 4. Are the dimensions of these pipes on a drawing? Or will we need to compare back to a 3D model?
Answer: We can generate the ideal expected 3D geometry for comparison. This can be converted to STEP or similar file format.
Question 5. Is there a budget that has been approved for inspection equipment already?
And does Brookhaven normally purchase equipment outright, or finance/lease?
Answer: Yes, there is a budget. BNL purchases equipment.
Question 6. “Each cross section measurement shall include 256 measured points. “
-is there a reason for this specific number?
Answer: This number was chosen to provide sufficient detail to ensure that small defects and protrusion would not be missed.
Question 7. “The individual pipe lengths to be measured shall not exceed 15m”.
- at what depth does Brookhaven need to measure the ID of these pipes?
Answer: The longest pipe to be measured is 14.1m. We would need to measure a longer continuous pipe length. Typical lengths are 10.5m and 3.4m.
Question 8. “Software with the ability to recreate a 3D surface of the inner pipe geometry shall be included (min and max diameter, ovality, comparison to ideal surface).” -again, how deep in the pipe is this geometry? Are there any other geometries that need to be measured in the pipe other than the ones listed?
Answer: We would like to be able to measure these parameters along the entire length of the pipe, so 14.1m worst case. We would like to be able to adjust the longitudinal step size between measurements to understand what the pipe looks like along the entire length.
Ideally, the step size would be in the range of 1mm but if this produces too much data, this could be increased but to not more than 5mm.
File details come from the government source that posted it. Updated .