Questions and Answers

245 KB Posted

Attached to
Brandywine School District - Combined Mental Health Services
Solicitation number
BSD23100-MENTALHLTH
Issued by
Delaware

About this file

This document contains Questions and Answers related to a Request for Proposals (RFP) issued by the Brandywine School District in Delaware for Combined Mental Health Services. The RFP seeks to award multiple vendors to provide these services. The anticipated award date is 9/20/2022, and vendors will be notified of the award per the procedures outlined in the RFP.

The RFP specifies that the district will provide the necessary materials, supplies, equipment, and technology for the mental health services. Rates must be provided on an hourly basis, and the district prefers not to have separate evaluation rates. Services are expected to be provided on-site only for the 2022-2023 school year. Pricing quoted in proposals must remain fixed through at least 6/30/2023, and contractors may be able to stay clocked in while traveling between district locations, but the district does not reimburse for mileage.

Text of this file

It is the directive of the Board of Education that the Brandywine School District shall not discriminate in its employment practices or its educational programs and activities for students on the basis of race, color, religion, national origin, sex, sexual orientation, marital status, disability, age, veteran status or other legally protected characteristic. All policies, regulations and practices of the District shall be guided by this directive.

BRANDYWINE SCHOOL DISTRICT

1311 Brandywine Boulevard 302-793-5000 Wilmington, DE 19809-2306 brandywineschools.org

LINCOLN HOHLER JOHN A. SKROBOT, III JASON HELLER

Superintendent President, Board of Education Vice President, Board of Education

Brandywine School District-Combined Mental Health Services

BSD23100-MENTALHLTH

Questions & Answers 1

1. Who are the current vendors providing services?

Answer: We are only answering question related to the RFP itself. Per the RFP IV. Section B. 14.

a. Questions should be submitted in the following format. Deviations from this format will not be accepted. Section number, Paragraph number, Page number, Text of passage being questioned.

2. Are your current vendors meeting your needs?

Answer: See the answer to question 1.

3. What is the anticipated award date?

Answer: Per RFP 1. Overview - Estimated Notification of Award 9/20/2022.

4. How will vendors be notified of award?

Answer: Per the RFP IV. Section B. 24. Award of Contract - a. RFP Award Notifications.

5. Do you anticipate awarding one or multiple vendors?

Answer: Multiple Vendors.

6. What are the current hourly bill rates by vendor?

Answer: See Answer to question 1.

7. If we provide per evaluation rates, does the district require vendors to provide all of the assessments materials/protocols?

Answer: The district does provide the materials for evaluations and prefers that rates per evaluations are not separate from the hourly rates.

8. Is the vendor expected to have a clinic or local office?

Answer: No.

9. Will services be provided on site or virtually or a hybrid of both for the 22/23 SY?

Answer: On Site only.

10. Will assigned candidates have access to materials, supplies, equipment, evaluation kits, and protocols provided by your schools?

Answer: Yes.

11. Will assigned candidates have access to computers/laptops and printers provided by your schools?

Answer: Yes.

12. Do you require resumes of potential contracted candidates to be included in our submission?

13. Do you require the candidates license verification to be included in our submission?

14. Is it the school's expectation to hire the candidates we will include in our proposal response if we get awarded?

Answer: No. This will be determined based on district need and the skills of the candidate.

15. How many candidates/resumes will you need per discipline?

Answer: At this time we are still working on staffing and do not have an exact number. Awarded vendors will be notified when a candidate is needed.

16. Can pricing increase during the term of the contract?

Answer: IV. Section B. 5. Proposal Expiration Date-Prices quoted in the proposal shall remain fixed and binding on the bidder at least through June 30, 2023.

17. Do contractors have to travel between schools during the workday? If so, are they required to clock out during travel between schools OR are they able to stay clocked in during travel between schools?

Answer: The contractors may have to travel and they are able to stay clocked in if the route is directly to a different BSD location.

18. Does the school district reimburse for mileage?

19. Does the District plan to issue RFPs for other related services?

Answer: An RFP for SLPs, OTs, PTs, RBTs, BCBAs, Art Therapists, Music Therapists, and Classroom Support was recently reviewed and awaiting Board approval. In addition to that RFP and this current one, the District may look into an RFP for nursing services at a later date.

20. Do you have a preference for how we bind our bids, i.e. 3-ring binder, binder clip, stapled, etc.?

Answer: We have no preference as long as the conditions of the RFP are met and followed.

Other files

File Type Posted
RFP - Professional Services —
Appendix C —

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

File details come from the government source that posted it. Updated .