Questions and Answers.pdf
PDF 291 KB Posted
- Solicitation number
- QSE--36C78624Q50198
About this file
This document is a set of Questions and Answers related to Solicitation #36C78624Q50198 for Janitorial Services at the Jacksonville National Cemetery.
The Department of Veterans Affairs, National Cemetery Administration (NCA) is seeking qualified SDVOSB contractors to provide janitorial services at the Jacksonville National Cemetery, including cleaning of the Administration Building, PIC/Breezeway, Public Restrooms, Honor Guard Building, and Maintenance Building. The contractor must provide all personnel, supervision, transportation, equipment, supplies and materials necessary. The solicitation includes the approximate square footage of the areas requiring cleaning services. Key details include: the contractor is responsible for providing all cleaning products, not the government; the price schedule has been updated to include additional CLIN lines for carpet shampooing and floor waxing; submissions should be emailed to the Contract Specialist by May 3, 2024 at 10:00am EST; the incumbent contractor is AllServ Inc. under Contracts 36C78619D0101 and 36C78624D50005, but the award amount is not provided. The solicitation is a combined synopsis, not a Request for Proposal.
View the file
Other files
Show all 16
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Solicitation #:36C78624Q50198 – Janitorial Services Questions and Answers
1. Does the government have a quantitative list of supplies the facility utilizes on a monthly basis? Meaning since Contractor must purchase toilet paper, paper towels, soap and all the consumables, I wanted to know what is the total quantity the government uses on a monthly basis?
Answer: The government does not provide consumables; the contractor is required provide all cleaning products. Total quantity used in one month is unknown.
2. Does the government require a specific brand of towels that must be used? Very difficult to price out job when you have an unknown factor of the cost of consumables.
Answer: No, they need to provide the correct paper towels for a folded paper towel dispenser.
3. The Scope of Work states "carpet shampooing every 4 months", but there is no line item for this in the Price/Cost Schedule of Services (Attachment A). Will the government be revising this Attachment to allow for additional cost associated with this task?
Answer: Price schedule has been updated to reflect the additional clin lines.
4. The Scope of Work states "quarterly waxing of floors", but there is no line item for this in the Price/Cost Schedule of Services (Attachment A). Will the government be revising this Attachment to allow for additional cost associated with this task?
Answer: Price schedule has been updated to reflect the additional clin lines.
5. Will the government revise Attachment A to incorporate the shampooing of the carpet and the quarterly waxing of the floors into one of the other cells.
Answer: Price schedule has been updated to reflect the additional clin lines.
6. Where do you want us to submit the RFP? Is there a portal you use?
Answer: This is not a Request for Proposal (RFP). This is a combined synopsis solicitation.
All documents should be emailed to the Contract Specialist, Charnell Cunningham at Charnell.Cunningham@va.gov on or before May 3, 2024, at 10:00am EST.
7. Does the government have a spread sheet of items used and the quantity of each item?
Answer: No, it’s the contractor’s responsibility to keep track of their inventory items.
8. In order for us to accurately gauge our competitiveness in the bid, could you please provide us with the award amount for the existing contract?
Answer: Janitorial services are currently being performed under a Grounds Maintenance contract which will expire June 30, 2024. The vendor is Allserv Inc. The contract number (s) are 36C78619D0101 and 36C78624D50005. You can request the dollar amount through a Freedom of Information Act (FOIA).
9. I am registered in SAM and my certification is updated, what does it mean when it says, "must complete the Online Representations and Certifications Application at time of submission". I want to make sure I am compliant and not Non-Responsive on this point.
Answer: SAM registration must be active when the solicitation closed, and you must provide a copy of your Representative and Certifications or a statement that Representations and Certifications is completed.
10. What is the copy of the completed FAR Provisions (Certifications and Representations) is that just an updated document in SAM that we have to attach under Volume A with our submission?
Answer: Within SAM there is a section called Representations and Certifications. You can either print that section or provide a statement that Representations and Certifications is completed.
11. Who is the incumbent for this contract?
Answer: AllServ Inc is currently providing janitorial services under their ground’s maintenance contracts.
12. What is the current contract number?
Answer: Contract No.: 36C78619D0101 and 36C78624D50005
13. What is the current contract award (base plus four)?
Answer: You can request the dollar amount through a Freedom of Information Act (FOIA).
14. I did not see the Solicitation/Contract/Order for Commercial Items in the solicitation, will the bid require this form be submitted with the other documents.
Answer: The combined synopsis solicitation with all the instructions and terms and condition has been uploaded in SAM.
15. Will a site visit be allowed?
Answer: A site visit was held on Monday, April 22, 2024, from 10am -12pm eastern standard time.
16. We would like to know if this is a brand-new contract OR if there is (was) an incumbent performing these services. If not brand new, could you please provide the current/previous contract number?
Answer: Refer to the answers under questions 4, 7, and 8.
17. Is there an incumbent for the procurement opportunity?
Answer: Refer to the answers under questions 4 and 7.
18. If you, could you kindly share the incumbent’s name?
19. May we also request the contract number associated with the incumbent's contract?
Answer: Refer to the answers under questions 4, 7, and 8.
20. Finally, could you provide the contract value of the incumbent's contract?
Answer: Refer to the answers under questions 4 and 9.
21. On the past and present performance survey, are you requesting this sheet be filled out 3 separate times on 3 separate previous jobs? Just wanted to make sure I understood correctly.
Answer: Yes, three (3) separate previous jobs of the same nature and size of this requirement.
22. Who is the incumbent?
23. What is the previous total contract award including all option years?
Answer: Refer to the answers under questions 4 and 9.
24. Is there a breakdown of flooring available?
Answer: In the SOW it shows the floor plan layout for the administration and maintenance buildings. (Both admin and maintenance building floor plans attached). Also, in the SOW it provided total sq ft for each area in the admin and maintenance/honor guard buildings.
25. Is there a square foot breakdown of flooring by type?
Answer: Refer to the answer under question 24.
File details come from the government source that posted it. Updated .