3. Nellis AFB Charter High School - RFI Q&A.pdf

PDF 87 KB Posted

Attached to
Nellis AFB Charter High School Federal contract opportunity
Solicitation number
Not on record
Issued by
Department of the Air Force Air Combat Command

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Nellis AFB Charter High School, newest first.
File Type Posted
2. DRAFT Ground Lease Nellis Charter High School.pdf PDF
1. DRAFT Statement of Objectives Nellis Charter High School.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Nellis AFB Charter High School RFI Questions & Answers

Question 1: We do not currently hold a petition in Nevada. We are submitting the charter application for the proposed opening of 2022-2023. Will that work?

Answer 1: The charter must be recognized by the state of Nevada by the anticipated Request for Proposal (RFP) due date. A date for the issuance of a RFP is to be determined.

Question 2: How much involvement would the Air Force have in the delivery of instruction or management of the school?

Answer 2: No, the delivery of instruction and management of the school is at the discretion of the school following the State of Nevada Department of Education requirements.

Question 3: Which part of the base will the land be provided? Do we have the option of locating the school just outside of the base?

Answer 3: The proposed location is in what is called area 3, where the base hospital and majority of family housing is located. Yes, if the school can provide land off base we are still interested in a mutually beneficial partnership.

Question 4: How will students from outside the base access the school?

Answer 4: If there are student vacancies after all priorities are met, non-military affiliated students can be enrolled in the school, it would be up to the school or children’s parents to get them to the school.

To gain access to the installation, the personnel bringing the children to school will need to pass a background check to be granted installation access. If granted access, those personnel must adhere to all Nellis AFB rules and directives while on the installation.

Question 5: Would the expectation be to open grades 9-12 for the first year of operation or can we open with grades 9-10 to establish a school culture?

Answer 5: This is something that can be negotiated. It would be optimal to open for grades 9-12, however we understand this may not be feasible and could delay in the opening of the high school. The base is amenable if it is more feasible to start with grade 9 or grades 9-10 and expand to 9-12 in future years.

Question 6: What do you see as some of the benefits of the Air Force / school collaboration?

Answer 6: The benefits for the Air Force include an opportunity for students of military personnel assigned to Nellis to achieve a premiere education in a STEM focused charter high school. Additionally, eliminating the stress to our military personnel of trying to find a quality high school and housing in the area will keep Airmen better focused on the mission. The school can take advantage of the diverse military population and opportunities to partner with the base on STEM activities. Military parents tend to be very involved in school activities and will provide opportunities for STEM career discussions with students.

Question 7: Any additional security measures we need to consider since the school will be located on the base?

Answer 7: There are no additional security measures beyond what Nevada Department of Education requires if the school is located on the installation. Nellis has its own internal Security Forces unit that will provide law enforcement, public safety and tactical response team support for the school.

Question 8: Can you tell us what you are looking for with this question. "What are your current technology based instructional requirements and practices?"

Answer 8: It is up to the individual school program to describe its technology based instructional requirements and practices. Examples cloud include: computer labs, distance learning, tablets, interactive displays etc.

File details come from the government source that posted it. Updated .