Bahrain FFT N6134025R0059_Posted Q_A.pdf
PDF 436 KB Posted
- Solicitation number
- N6134025R0059
About this file
This document is a Questions and Answers file for the Bahrain UH-60 Mobile Helo Fire Fighter Trainer (FFT) solicitation N6134025R0059, conformed through Amendment 0002. The document addresses five key inquiries about the mobile firefighting trainer, including specifications for the trainer, transportation trailer, and fire training equipment. Key details include the requirement for a modified commercial mobile UH-60 Fire Fighter Trainer similar to existing Fireblast and KFT models, with a transportation trailer at least 30 feet long, equipped with a 12,000-pound electronic winch. The trainer's weapons airframes should be removable during transport, and the fire simulation system will use LPG with adjustable flame size and height on-site.
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Bahrain UH-60 Mobile Helo Fire Fighter Trainer (FFT) N6134025R0059 (conformed through Amendment 0002) Questions and Answers
1) What is the acceptable minimum length of the trainer?
A: “The U.S. Navy intends to procure a modified commercial mobile UH-60 Fire Fighter Trainer (Helo FFT), similar in size and capabilities of the Fireblast UH-60 Falcon DX Fire System Helicopter Trainer and the KFT UH-60 FireTrainer O-100 Helicopter.”
2) What is the acceptable maximum length of the trailer?
A: SOW Section 1 Para (m): “The transportation trailer shall have a heavy-duty load rating, be a minimum of 30 feet long with off-load ramps and include an electronic wench with a minimum rating of 12,000 pounds.”
3) Will it be acceptable for any Mechanical assistance (Crane, Folk lift) for off-loading the UH-60 from the trailer other than the winch?
A: No, the 12,000 lb rated winch should be sufficient in size for the mockup.
4) With Airframes for Weapons attached to the side of the UH-60 the fabrication will be out of gauge for transportation, is it acceptable for these to be deployed/installed on arrival to the training facility (Hinged or removed during transport)?
A: Yes, they should be removable.
5) The specification of the fires other than location has not be provided (Size, Height, Appearance, Fuels etc). Please confirm if both LPG Vapour & Liquid are to be used or just Vapour ?
A: Flame Size, Height should be adjustable on-site. LPG
File details come from the government source that posted it. Updated .