QuestionsandAnswers SHAFT TENTS MILITARY SEALIFT COMMAND.pdf

PDF 500 KB Posted

Attached to
MSCO SHAFT TENTS
Solicitation number
N3220524Q4078
Issued by

About this file

This document is a set of Questions and Answers related to a Solicitation (Solicitation Number N3220524Q4078) for the Procurement and Installation of Covered Tent Structures to protect military shafting assets from corrosion and environmental degradation at the Military Sealift Command location in Charleston, SC.

The key details are:

  • The tent structures must be able to withstand 110-130 mph 3-second wind gusts (Risk Category 1) and provide protection from weather elements such as rain, wind, and UV degradation. Anchoring to the shafts using the tent's ratchet strap system is acceptable, and there is no requirement for humidity control.
  • The solicitation response is due on August 7th, with site inspections planned for August 15th and August 30th prior to installation. The period of performance is flexible, with the vendor able to propose alternative dates for government approval based on funding.
  • A 10-year warranty is required on the tent cover material prior to refurbishment or replacement.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

MILITARY SEALIFT COMMAND

N32205-24-Q-4078

QUESTIONS AND ANSWERS 1

The following are answers to questions received from potential offerors. The answers provide clarification only and DO NOT constitute an amendment to the solicitation.

Question 1: Are we correct in reading your purpose to be that the structure(s) is to protect high-value shafting assets to keep in ready condition by protecting against atmospheric corrosion, including airborne pollution, salts, chlorides, moisture degradation, and UV degradation? This intent seems to be similar to what the DLA identified as problems as discussed in IG Report No.

DODIG-2024-001 Audit of the Defense Logistics Agency Storage and Care of Repair Parts and

Components for Army Ground Combat Systems

ANSWER: We are asking for protection from weather elements (rain, wind, sun *UV degradation). We need the tents erected/shafts covered in the same manner as shown on the photo below.

Question 2: Structure durability and longevity are critical to success and safety. Building code requirements (2021 IBC; ASCE 7-16; UFC 3-301-1 – 11APR23 [Change 1 2OCT23]) for the proposed structure location in Charleston, SC, dictates that at a minimum, a code-compliant structure should be designed for a minimum of 3-sec gust at 130mph (Risk Category I). Are we correct that this structure(s) needs to meet these requirements?

ANSWER: Tents should sustain weather with a 3-sec wind gust between 110-130 mph (Risk

Cat 1). The current shaft tents in place meet proof of concept for 110mph per SOW.

Question 3: Reference Solicitation Section 3.2.3 Wind Loading Analysis. It is industry standard to follow ASCE 7 (load combinations) when designing for all applicable forces imparted on the structure (including wind loads) to achieve proper anchoring. Are we correct that ASCE 7 applies to the design of these structures and that these calculations are to be provided?

Are we correct that these calculations are to be submitted for government approval prior to the release of structure material for manufacturing?.

ANSWER: No, the requirement is for a tent structure and does not have to have the structural stability akin to a brick and mortar type structure such as a regular building.

An analysis of an acceptable structural durability/longevity of the tent and its anchoring system is sufficient to be submitted for government approval.

Question 4: Anchoring to the shaft asset has the potential to create significant damage due to severe weather/environmental events and will likely not meet code requirements. Is anchoring to the concrete pad acceptable to meet code requirements?

ANSWER: Anchoring to the shaft with the tent’s ratchet strap system is sufficient enough as we have done with the other shaft tents already in place; there will be no anchoring to the concrete pad.

Question 5: The structure’s intent is to protect the high-value shafting assets from corrosion.

Charleston, SC, is a subtropical location on the Atlantic and experiences an average annual relative humidity (RH) of 73%. The proposed structure design will trap heat and moisture, creating a highly corrosive microclimate. Is it acceptable for a vendor to provide a humidity-controlled environment that will prevent shafting asset corrosion during its storage period

(indefinitely)?

ANSWER: We are aware that Charleston SC is a subtropical location with a high RH. There is not a need for humidity-controlled tents. The tent material must be able to resist dry rot, fungus, and mildew encountered in wet and tropical climates and both ends have easy access/flaps.

Question 6: We are requesting clarity on the dates listed below. • August 7: Solicitation

Response due per SAM.gov posting and solicitation Section 8.e.7 (page 7 of 19) • August 15:

Site inspection prior to submitting a quote per solicitation Section 3.2.1 (page 4 of 19) • August

30: Second site inspection prior to installation per solicitation Section 3.2.1 (page 4 of 19) •

September 1-30: Period of Performance per solicitation section 3.3 (page 5 of 19)

*Question 6a: The Statement of Work requires an August 7th solicitation response and conflicts with the site inspection date beginning August 15th prior to submitting a response. Please clarify.

ANSWER: The Statement of Work has been amended to reflect a date adjustment for the site inspection and the request for quotes response date. The site inspection will take place prior to the closing of quote submissions.

*Question 6b: For a project of this complexity and importance and an award prior to September

1st, a performance period of September 1 through September 30 is not feasible. Can the vendor provide an alternative performance period?

ANSWER: Yes, the vendor can provide alternative dates for the period of performance.

Government approval will be based on funding.

Question 7: Given that a minimum ten (10) year life cycle is required before refurbishment or cover replacement is required, does the Scope of Work require a ten (10) year warranty?

ANSWER: Yes, a 10-year life cycle before refurbishment or replacement of the cover material is required with a 10-year warranty.

File details come from the government source that posted it. Updated .