RFP_QandA__4_Solicitation_N32205-17-R-4500.docx

DOCX document 39 KB Posted

Attached to
USNS CARSON CITY PSA / DD Federal contract opportunity
Solicitation number
N32205-17-R-4500
Issued by
Department of the Navy Military Sealift Command

About this file

RFP Q and A #4 for Specifications

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to USNS CARSON CITY PSA / DD, newest first.
File Type Posted
J&A_Mod_4_Redacted.PDF PDF
RFP_QandA__5_Solicitation_N32205-17-R-4500.docx DOCX document
USNS_CARSON_CITY_N32205-17-R-4500-0003.docx DOCX document
USNS_CARSON_CITY_N32205-17-R-4500-0002.docx DOCX document
J_-_2_Category_A_Items_-_CARSON_CITY_17-R-4500_ROH-DD_revised.xlsx XLSX spreadsheet
N32205-17-R-4500-0001.docx DOCX document
RFP_QandA__3_Solicitation_N32205-17-R-4500.docx DOCX document
RFP_QandA__2_Solicitation_N32205-17-R-4500.docx DOCX document
RFP_QandA__1_Solicitation_N32205-17-R-4500.docx DOCX document
CDRLS.zip ZIP file
J_-_2_Category_A_Items_-_CARSON_CITY_17-R-4500.xlsx XLSX spreadsheet
J_-_10_Interport_Differential_-_CARSON_CITY_17-R-4500.doc DOC document
J_-_11_Dry_Dock_Evaluation_Form_-_CARSON_CITY_17-R-4500.docx DOCX document
USNS_CARSON_CITY_-_JA_PSA__DD_Final.pdf PDF
J_-_8_Request_for_Spec_Clarification_-_CARSON_CITY_17-R-4500.doc DOC document
J_-_13_Past_Performance_Questionnaire_-_CARSON_CITY_17-R-4500.docx DOCX document
J_-_9_Disclosure_of_Lobbying_Activities_-_CARSON_CITY_17-R-4500.doc DOC document
J_-_7_MSC_Ship_Repair_Facility_Survey_-_CARSON_CITY_17-R-4500.docx DOCX document
N32205-17-R-4500_USNS_CARSON_CITY_PSA_DD.pdf PDF
J_-_3_Category_B_Items_-_CARSON_CITY_17-R-4500.xls XLS spreadsheet
J_-_4_CARSON_CITY_Scheduled_Government_Furnished_Property.pdf PDF
J_-_12_Past_Performance_Data_-_CARSON_CITY_17-R-4500.doc DOC document
J_-_14_Technical_Data_Non-Disclosure_-_CARSON_CITY_17-R-4500.docx DOCX document
SYNOPSIS_CARSON_CITY_PSA-DD.docx DOCX document
CARSON_CITY_-_SOURCES_SOUGHT.doc DOC document
Show all 25

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

MILITARY SEALIFT COMMAND

N32205-17-R-4500

QUESTIONS AND ANSWERS #4

The following are answers to questions received from potential offerors. The answers provide clarification only and do not constitute an amendment to the solicitation.

1. Please provide the following Drawings for Item 501, Stern Ramp: DRG F165291 and DRG F128372. Request to include the technical manual for the stern ramp.

ANSWER: Further information to follow pertaining to DWG F128372. DWG F165291 and Stern Ramp technical manual will be submitted through AMRDEC Safe.

2. Item 0101 reference 2.1 states MSC Drawing 8393749_A, Gratings and Handrails. Received MSC Drawing 8393749_ instead of Rev A, please advise.

ANSWER: Utilize Drawing 8393749_ in lieu of Rev A.

3. Item 0102 reference 2.1 states MSC Drawing No. 169-8393755 Rev B, Navigation Side Light Access Panels. Received MSC Drawing 8393755_A, please supply correct revision.

ANSWER: Drawing No. 169-8393755 Rev B will be provided via AMRDEC Safe.

4. Item 0102 reference 2.2 states NAVSEA Drawing No. 110-8442883, Structural Side Plate and Stringer Details. Received Drawing No. 8442883_H, please supply correct revision.

ANSWER: Utilize Drawing No. 8442883_H.

5. Item 0103 reference 2.1 states MSC Drawing No. 167-8393754 Rev A, Replace Generator Room AMR Hatches. Received MSC Drawing No. 8393754_-, please provide correct revision.

ANSWER: Drawing No. 167-8393754 Rev A will be provided via AMRDEC Safe.

6. Item 0103 reference 2.2 states NAVSEA Drawing No. 113-8442885 – Structural Plan Tank Tops and Double Bottoms. Received MSC Drawing No. 8442885_F, please provide correct revision.

ANSWER: Utilize Drawing No. 8442885_F.

7. Item 0103 reference 2.3 states NAVSEA Drawing No. 167-8442911 – Hull Structural Closures, Arrangement and Details. Received 8442911_E, please provide correct revision.

ANSWER: Utilize Drawing No. 8442911_E.

8. Item 0103 reference 2.5 states NAVSEA Drawing No. 805-1623057, Scuttle, WT, Flush, Quick Acting, 25” Dia – Arrangement. Received 1623057_G, please provide correct revision.

ANSWER: Utilize Drawing No. 1623057_G.

9. Item 0104 reference 2.1 states NAVSEA Drawing 8442887, Austal 630-117-01-201, Fore Peak Construction Details, FR 7 – Fwd. Received 8442887_H, please provide correct revision.

ANSWER: Utilize Drawing No. 8442887_H.

10. Item 0104 reference 2.2 states NAVSEA Drawing 8444526, Austal 630-186-01-203, Anchor Windlass Foundation and Installation Details. Received 8444526_A, please provide correct revision.

ANSWER: Utilize Drawing No. 8444526_A.

11. Item 0104 reference 2.5 states NAVSEA Drawing 8442879, Austal 630-100-04-202, JHSV Class Welding Schedule. Received 8442879_D, please provide correct revision.

ANSWER: Utilize Drawing No. 8442879_D.

12. Item 0104 reference 2.6 states NAVSEA Drawing 8442878, Austal 630-100-04-201. JHSV Standard Structural Details. Received 8442878_B, please provide correct revision.

ANSWER: Utilize Drawing No. 8442878_B.

13. Item 0104 reference 2.7 states NAVSEA Drawing 8442893, Austal 630-117-01-207, Forepeak Construction Details, Fr7 –Fwd, Additional Frames. Received 8442893_C, please provide correct revision.

ANSWER: Utilize Drawing No. 8442893_C.

14. Item 0106 reference 2.2 states Drawing No. 8443364_F General_Arrangement. Received 8443364_H, please supply correct revision.

ANSWER: Utilize Drawing No. 8443364_H.

15. Item 0106 reference 2.3 states Drawing No. 8444521_A Tunnel FR 8-24. Received 8444521_B, please supply correct revision.

ANSWER: Utilize Drawing No. 8444521_B.

16. Item 0201 reference 2.2. Please provide Drawing No. NAVSEA 8445349 Rev A, Schematic Diesel Fuel System.

ANSWER: Drawing No. NAVSEA 8445349 Rev A will be provided via AMRDEC Safe.

17. Item 0506 reference 2.1.1. Please provide Drawing No. 8445451, Potable Water System Schematic.

ANSWER: Correct Ref drawing is Dwg 8443249: Potable Water System Schematic.

18. Item 0506 reference 2.1.2. Please provide Drawing No. 8445358: SRD Schematic Black and Grey Water System.

ANSWER: Correct Ref drawing is Dwg 630-593-01-603: Schematic Black and Grey Water System.

19. Item 0506 reference 2.1.3. Please provide Drawing No. 8448369: General Arrangements.

ANSWER: Correct Ref drawing is Dwg 8445584: Booklet of General Plans.

20. Item 0506 reference 2.1.4. states Drawing No. 8444522: Tunnel Structural Frames Hull Void 25-41. Received 8444522_A, please supply correct revision.

ANSWER: Utilize Drawing No. 8444522_A.

21. Item 0506 reference 2.1.5 states Drawing No. 8444521: Tunnel Structural Hull Void Frames 8-24. Received 8444521_B, please supply correct revision.

ANSWER: Utilize Drawing No. 8444521_B.

22. Item 0506 reference 2.1.6 states Drawing No. Dwg 8444171: Structural Elevations- Hull Longitudinal Elevations. Received 8444171_E, please supply correct revision.

ANSWER: Utilize Drawing No. 8444171_E.

23. Item 0507 reference 2.2 states MSC Drawing No. 300-8392057 Rev F, JHSV 1 Class Electrical Installations in Support of Fuel Sensor Installation. Received 8392057_E, please supply correct revision.

ANSWER: Drawing No. 300-8392057 Rev F will be provided via AMRDEC Safe.

24. Item 0507 reference 2.3 Drawing No. 541-8443260 Rev F, Schematic Diesel Fuel System. Received 8443260_H, please supply correct revision.

ANSWER: Utilize Drawing No. 8443260_H.

25. Item 0508 reference 2.1 Drawing No. 521-8392723 Rev A, Firemain Crossover Isolation Valve Installation Mod. Received 8392723_-, please supply correct revision.

ANSWER: Drawing No. 521-8392723 Rev A will be provided via AMRDEC Safe.

26. Please provide Austal Drawing No. 630-522-01-601, Schematic – Firemain System for Item 0508 reference 2.2.

ANSWER: Drawing No. 630-522-01-601 will be provided via AMRDEC Safe.

27. Item 0509 reference 2.1 states Navsea Drawing No. 8443036 Rev F: Schematic Machinery Cooling System. Received 8443036_H, please supply correct revision.

ANSWER: Utilize Drawing No. 8443036_H.

28. Please provide Drawing No. NAVSEA 8445452 Rev A, Schematic Diesel Fuel System for Item 0510 reference 2.1.

ANSWER: NAVSEA Drawing No. 8443260 Rev H is the correct reference in 2.1 of this work item.

29. Item 0511 reference 2.3 states Drawing No. 8443230: Schematic - Fire Main System. Received 8443230_T, please provide correct revision.

ANSWER: Utilize Drawing No. 8443230_T.

30. Item 0511 references 2.4 states Drawing No. 8443036: Schematic - Machinery Cooling System. Received 8443036_H, please provide correct revision.

ANSWER: Utilize Drawing No. 8443036_H.

31. Please provide the drawings for Figure 05xx-1 – Cargo PW Modifications in Item 0512 reference 2.1.

ANSWER: Work Item 0512 will be revised to Ref 2.1: 2.1 Drawing No. 8496583 – Cargo PW Modifications. Drawing 8496583 will be provided via AMRDEC Safe.

32. Please provide the drawings for NAVSEA Drawing No. 530-8445451 (Austal 632-530-01-601_SRD), Schematic – Potable Water System in Item 0512 reference 2.2.

ANSWER: Drawing No. 530-8445451 will be provided via AMRDEC Safe.

33. Please provide the drawing for MSC Drawing No. 8443385, “Corrosion Prevention and Control Plan” for Work Item 0902 reference 2.3.

ANSWER: Drawing No. 8443385 Revision H will be provided via AMRDEC Safe.

34. Work Item 0902 reference 2.1 states MSC Drawing No. 8443389, “Anode Arrangement and Installation Drawing”. Received 8443389_B, please provide correct revision.

ANSWER: Utilize Drawing No. 8443389_B.

35. Work Item 0902 reference 2.2 states MSC Drawing No. 8442909, “Jet Duct Anode Arrangement”. Received 8442909_C, please provide correct revision.

ANSWER: Utilize Drawing No. 8442909_C.

36. Please provide the drawing for MSC Standard Item No. 21, “Sea Valves & Overboard Discharge Overhaul” in Work Item 0903 reference 2.1.1.

ANSWER: MSC Standard Item No. 21 has been deleted. WI 0903 will be revised.

37. Please provide the drawing for MSC Drawing No. 8443385, “Corrosion Prevention and Control Plan” in Work Item 0903 reference 2.1.4.

ANSWER: Corrosion Prevention and Control Plan will be provided via AMRDEC Safe.

38. Item 0903 reference 2.1.2 states MSC Drawing No. 8443037, “Arrangement – Sea Intakes” Received 8443037_C, please provide correct revision.

ANSWER: Utilize Drawing No. 8443037_C.

39. Item 0903 reference 2.1.3 states MSC Drawing No. 8443038, “Details – Sea Intakes” Received 8443038_G, please provide correct revision.

ANSWER: Utilize Drawing No. 8443038_G.

40. Please provide the drawing for MSC Standard Item 13, Underwater Hull Preservation in Work Item 0906 reference 2.2.

ANSWER: MSC Standard Item 13 will be provided via AMRDEC Safe.

41. Please provide the Drawing for MSC Standard Item No. 21, “Sea Valves & Overboard Discharge Overhaul” in Item 0909B reference 2.1.1.

ANSWER: Reference 2.1.1 will be deleted. WI 0909 will be revised and provided via AMRDEC Safe.

42. Please provide the Drawing No. 8443385, “Corrosion Prevention and Control Plan” in Item 0909B reference 2.1.4.

ANSWER: Drawing No. 8443385 will be provided via AMRDEC Safe.

43. Work Item 0909B reference 2.1.2 states MSC Drawing No. 8443037, “Arrangement – Sea Intakes”. Received 8443037_C, please provide correct revision.

ANSWER: Utilize Drawing No. 8443037_C.

44. Work Item 0909B reference 2.1.3 states 2.1.3 MSC Drawing No. 8443038, “Details – Sea Intakes” Received 8443038_G, please provide correct revision.

ANSWER: Utilize Drawing No. 8443038_G.

45. J&A No. N322050—17-R-4500 para. B. states to use Lake Shore System Inc. as the OEM. WI 501 spec. states to use Oldenburgh. Please clarify if we should use both in our pricing.

ANSWER: WI 0501 will be revised to use Lake Shore Systems vice Oldenburg.

46. J&A No. N322050—17-R-4500 para. G. states to use Ned Deck Marine as the OEM. WI 604 spec. states to use Donovan Marine, Inc. Please clarify if we should use both in our pricing.

ANSWER: It is at the contractor’s discretion of whom to choose as long as the service vendor meets the OEM authorization criteria.

47. We have found references for multiple work items missing drawings. Will these drawings be supplied by the government?

a. WI 0201 – Ref 2.2 ANSWER: DWG 8494554 will be provided via AMRDEC Safe.

b. WI 0506 – Ref 2.1.1, 2.1.2, 2.1.3 ANSWER: DWG 8443249 REF 2.1.1, DWG 630-593-01-603 REF 2.1.2, and DWG 8445584 REF 2.1.3 will be provided via AMRDEC Safe.

c. WI 0508 – Ref 2.2, 2.4 ANSWER: DWG 630-522-01-601 REF 2.2 will be provided via AMRDEC Safe. WI 508 will be revised removing manual REF 2.4.

d. WI 0510 – Ref 2.1 ANSWER: DWG 8443260 REF 2.1 will be provided via AMRDEC Safe.

e. WI 0512 – Ref 2.1, 2.2 ANSWER: DWG 8496583 REF 2.1 is correct drawing and will be provided (WI 512 will be revised to show correct drawing). DWG 8443249 REF 2.2 will be provided via AMRDEC Safe.

f. WI 0515 – Ref 2.2, 2.3 ANSWER: WI 515 will be revised eliminating cut sheets.

g. WI 0803 – Ref 2.2, 2.3, 2.4 ANSWER: REF 2.2 & 2.3: WI 803 will be revised to remove noted references in 2.2 and 2.3. REF 2.4: DWG will be provided via AMRDEC Safe.

48. Please provide more detail drawings and information to bid item 0102 Install Navigation Running Lights.

ANSWER: MSC has provided ship specific drawings, which are the details.

49. Work Item 0104: Are there any restrictions for access cuts in the forepeake to allow material in and out?

ANSWER: Access cuts will be reviewed, when submitted, with possible approval on a case by case basis. All access cuts must meet ABS requirements.

50. During the ship check Work Item 1001, Replace FAS Station Hardware, looked as if it had already been accomplished. Please confirm and cancel the item from the solicitation.

ANSWER: WI 1001 will be cancelled.

51. Work Items 0302 / 0805: Can a detail drawing or sketch be provided with details to the jointer panels system requiring removal to gain access to insulation for the 02 /03 levels and light in Mission Bay?

ANSWER: MSC does not have a detailed sketch of the joiner panel system, therefore, we cannot not provide. Ship check was allowed on 20 December for all interested parties.

52. Please clarify work item 0101 in its entirety. Reference 2.1 – 8393749 A Gratings and Handrails, the drawing provided is Rev – not A. The drawing provided is titled Bilge Gratings not hull level grating.

ANSWER: Utilize Rev (-) titled “Bilge Gratings” for this install.

53. Please clarify work item 0101 in its entirety. Paragraphs 7.1.1 a – e) are too vague. Please provide more specifics.

ANSWER: 7.1.1.a: Procure and install utilizing referenced drawing as guidance.

54. Please clarify work item 0101 in its entirety. Paragraphs 7.1.1d) is modifying gauges not gratings or catwalks.

ANSWER: 7.1.1.d: Modifying gauges are part of this requirement.

55. Please clarify work item 0101 in its entirety. Paragraph 7.2.1 – also too vague. How much grating support and where is it being installed?

ANSWER: 7.2.1: Utilize the drawing as guidance.

56. Work Item 0108: Please define ship’s equipment required to be weighed for deadweight survey. If spare materials, such as: tools, tool chest, bearings, lubricants, preservatives, etc. are not included, can they be unshipped prior to vessel’s arrival at the contractor’s facility?

ANSWER: REF 2.2 will be provided via AMRDEC Safe. Tools, tool chest, bearings, lubricants, preservatives, etc. will not be unshipped prior to vessel’s arrival at the contractor’s facility. Contractor will not be required to weigh every item in their weights to add, remove and relocate list, but may choose to weigh some heavy items so as to avoid the ABS requirement (per USCG PRG Gen-02 ) that the sum of weights to add and deduct (less tankage and certified scale weighed items) be less than 2% of lightship.

NOTE: Contractor need only determine the specific gravity of the displacement water. Standard densities may be used for shipboard fluids.

57. Work Item 0302, reference 2.2 and 7.4.2 instructs to use Item number 5 and 6 of Ref 2.2 but those items are blank in the drawing. Please clarify. What material/items are supposed to be in those blocks so that the contractor can identify them for purchasing/pricing?

ANSWER: WI 302 will be revised and provided via AMRDEC Safe.

58. Please provide reference 2.2 of Work Item 0501.

ANSWER: Reference 2.2 is deleted from Work Item 0501. A revision to Work Item 0501 will be provided via AMRDEC Safe.

59. Work Item 0513, Reference 1.1: The stores crane OEM has informed the contractor the government has not ordered the man-lifting modification required in the work item. The work item states that the parts are owner-furnished, but after further review, they are not listed under government-furnished material. The government should clarify if it will add the parts as GFM, or amend the specification to include only maintenance of the crane.

ANSWER: This is a support type contract and lists all services, oils, lubricates, staging, etc. that are required to be CFM. Man-Lift Crane material will be provided as GFM. Work item 513 does not require amendment for support services at this time.

NOTE: If OEM material for man-lift capabilities is not received in time to complete work requirements, work requirements will be revised via change order during availability.

60. Work Item 0905, Paragraph 2.1 Technical manual Water jet Propulsors Model WLD 1400SR, TM-WJ-JHSV-00, Rev G, 15 Aug 2014 – Not included in references received. Technical Manual provided through ARMDEC Safe on 12/15/16 does not match title TM-WJ-JHSV-00, Rev. G, 15 Aug 2014. Please confirm that we are to use the provided technical vice the one named in the specification item.

ANSWER: Tech Manual provided via AMRDEC SAFE is the correct TM. WI 905 will be revised.

61. Work Item 0905, Paragraph 7.6.3 references DWG. DAAK010948 - Not included in references received. Please provide a copy.

ANSWER: WI 0905 will be revised removing drawing.

62. Work Item 0905, Paragraph 7.7.3.1 Provide new 8 (eight) each reversing bucket cylinder hoses for installation. There is no hose chart for size/length/fittings & type material. Please provide specification for hoses.

ANSWER: WI 0905 will be revised. Utilize existing hoses as target examples for new hoses.

63. Work Item 0905, Paragraph 7.7.3.2 Provide new 16 (sixteen) each steering cylinder hoses for installation. There is no hose chart for size/length/fittings & type material. Please provide specification for hoses.

ANSWER: WI 0905 will be revised. Utilize existing hoses as target examples for new hoses.

64. Giving consideration to the upcoming Holidays, and the complexity of the bid, which will require a number of specialty subcontractors and extensive material research, please extend the bid opening date to January 26, 2016. This should give all contractors the opportunity to prepare proposals that are most advantageous to the government.

ANSWER: The solicitation is posted for 35 days which MSC has experienced in past history is enough time to receive acceptable and price effective proposals. Extending past 12 January 2017 could affect the procurement process and result in a late award. Solicitation closing date will not be extended.

File details come from the government source that posted it. Updated .