N0024418Q0310_Amendment_0001_Questions_and_Answers.docx

DOCX document 15 KB Posted

Attached to
Fire and Emergency Equipment Maintenance
Solicitation number
N0024418Q0310
Issued by

About this file

N0024418Q0310_Amendment_0001_Questions_and_Answers.docx

View the file

Other files

File Type Posted
Price_Matrix.xlsx XLSX spreadsheet
2.01a_Synopsis-Solicitation.rtf RTF text file
SOW_Terms_and_Conditions.docx DOCX document

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

1. What is the process if the footage tested differs from the footage you have in the solicitation?

ANSWER: A list of ladders that includes total feet for each installation will be provided to the contractor. Any additional feet requiring certification identified by the contractor must be reported to the COR and to the Program POC. Any repairs will be a separate request from this contract.

2. When will the repairs be required to be made?

ANSWER: Only repair quotes are required under this contract. All repair quotes will be given to the COR and the Program POC so the government can determine further action.

3. What if a contractor is not certified by UL?

ANSWER: UL or RM or comparable will be applicable. Prospective contractors must provide certification or verification information with proposals package to be evaluated prior to award.

4. Testing at all fire stations may not feasible. Can testing be performed at one location for each base?

ANSWER: No. All service must be completed at the all Fire Stations.

5. Can Ladders from San Clemente Island (SCI) and St. Nicholas Island be sent on the barge to the station at Metro San Diego and Naval Base Ventura County?

ANSWER: All equipment from SCI will be shipped to the Coronado Naval Base and from St. Nicholas Island to Ventura Naval Base for certification and maintenance.

6. Warranty on existing ladders – can departments be responsible for verifying ladder purchase date?

ANSWER: For the ladders portion of the contract, the government will be responsible for verifying ladder purchase date. All repair quotes will be given to the COR and the Program POC so the government can determine further action.

7. Can repairs be made while our technician is on-site with contact approval?

ANSWER: No. All repair quotes will be given to the COR and the Program POC so the government can determine further action.

8. Can ladder inspection tags be placed on the ladder, not recorded on the Work Summary report?

ANSWER: No. Both must be completed.

9. Can OOS ladders that are repairable, be repaired on the same date as the ground ladder test?

ANSWER: No. All repair quotes will be given to the COR and the Program POC so the government can determine further action.

10. Repairs are unknown at the time of bidding, will a price list suffice for the bid? Or should repairs be included in the price per foot of testing?

ANSWER: No repairs on this contract. This contract is only maintenance and certification.

11. Work summary report: What information is needed for the Ladder Inspection Checklist suffice?

ANSWER: Checklist should have at least the following information:

a. Date test is performed and the installation/location.

b. Test number

c. Equipment number/designator

d. Length

e. Ladder Construction e.g. aluminum, fiberglass, solid beam, open truss, etc.

f. Visual Inspection: Pass or Fail information specifying details and if repairs are needed

g. Incline Load Test: Pass or Fail and respective information e.g. initial, loaded and deflection

12. VI Description of Services; Section 001; Deliverables, there is mention of PORTACOUNT certification yet there is no earlier mention of Fit Testing. Is Fit testing to be part of this requirement.

ANSWER: Fit testing is not part of this contract.

13. Is hydrostatic testing of the cylinders part of this requirement?

ANSWER: SCBA hydrostatic testing is not part of this contract.

14. Section 003 Ground Ladder Testing under qualifications it is requesting UL or RM certification. Please clarify as this is not a NFPA requirement.

ANSWER: UL or RM or comparable will be applicable. Prospective contractors must provide certification or verification information with proposals package to be evaluated prior to award.

15. Under Requirements; this test shall include a horizontal bend testing, roof hook testing, extension ladder hardware, hardness service testing (in accordance with manufacture's specifications).

If a Contractor does not perform horizontal bent test according to NFPA 1932. However, there is a paragraph explaining that Authority Having Jurisdiction (AHJ) can approve test method and that contractor does all other stated testing.

Annex A Explanatory Material A.3.2.2 Authority Having Jurisdiction (AHJ) Chapter 7 Service Testing of Ground Ladders

7.1.2 *The service test for ground ladders specified in this chapter shall be conducted by the fire department or by an organization that is acceptable to the authority having jurisdiction.

ANSWER: This test shall include a horizontal bend testing, roof hook testing, extension ladder hardware, hardness service testing (in accordance with manufacture's specifications). The service test for ground ladders specified may deviate from this specific standard, NFPA 1932 - horizontal bend test, only if is acceptable to the authority having jurisdiction (Government POC) and a service sheet (e.g. check list) is provided with the proposal (included in the proposal package) that identifies in detail all steps taken to perform the modified test. This information will be used for evaluation purposes prior to award.

File details come from the government source that posted it.