IFBP05091300001_CLARIFICATION_ONE_REP_JAIL_UNIT_PLC_FCI_FTW.pdf
PDF 238 KB Posted
- Attached to
- Replace Jail Unit Programmable Logic Controllers
- Solicitation number
- IFBP05091300001
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Field Acquisition Office
ATIN:
RE:
ALL BIDDERS
Clarification Set Number One Solicitation IFBP05091300001 FCI Fort Worth , Texas
U.S. Department of Justice
Federal Bureau of Prisons Administrative Division
Grand Prairie, Texas 75051
July 19, 2013
Replace Jail Unit Programmable Logic Controller (PLC)
Dear Bidders, In reference to the above solicitation, enclosed are clarifications to questions that have been submitted. These clarifications are for informational purposes only.
If you have any questions, feel free to contact me at (972) 352-4641 , fax at 972-352-4545 or e-mail at dpatton@bop.gov
Do las . atton Contracting Officer Federal Bureau of Prisons Field Acquisition Office - SCRO U.S. Armed Forces Reserve Complex 346 Marine Forces Drive Grand Prairie, Texas 75051
Enclosure cc: File SCS, FCI Fort Worth COR, FCI Fort Worth Facility Manager, FCI Fort Worth Regional Facilities Administrator, SCRO
CLARIFICATION SET NUMBER ONE
IFBP05091300001
REPLACE JAIL UNIT PROGRAMMABLE LOGIC
CONTROLER
FCI FORT WORTH, TEXAS
1. Q. In the FBOP Technical Design Guidelines 1.3, A, states "The UPS shall be furnished and installed to supply uninterruptible power to all security systems as indicated in the Division 27 and 28 Model Documents, "The Division 27 and 28 sections are inclusive of Control Panels, PLC, CCTV, DVR System, Perimeter Security, etc. Are all these systems to be powered by this UPS?
ANSWER: No. The awarded contractor will provide UPS only for components and equipment included in the project statement of work. The existing UPS powers all other security systems per Section 26 33 53 and Division 27 &. 28. Clarification
2. Q. Table 27 01 00-1 'SCHEDULED MAINTENANCE' lists many systems to be maintained. Are all the listed systems to be part of the Quarterly schedule? Who is to provide the maintenance?
ANSWER: The listed systems under Table 27 01 00-1 "SCHEDULED MAINTENANCE", refers to quarterly maintenance of the security system as a whole. The awarded contractor will not be responsible for maintenance (see amendment number three). Per statement of work (Part 3- Performance Verification Testing, Part 4- Training, Part 5- Warranty), the awarded contractor shall be responsible for testing newly installed hardware &. software, training Fort Worth personnel on usage and maintenance, and be required to repair and/or replace defective materials or workmanship, to include hardware &. software within the warranty period. FCI Fort Worth will be completely responsible for maintenance and repairs after warranty period.
Amendment/Clarification
3. Q. Drawings indicate there is fiber optic cable between the two buildings connecting the security equipment rooms. Is this cable available for reuse? How many strands are there? Are there any spare fibers for use?
ANSWER: Yes. Undisclosed amount. FCI Fort Worth will provide the awarded contractor with two spare fibers for usage in this project. Clarification
4. Q. Documents are conflicting as to the duration of the warranty. Please clarify.
ANSWER: The warranty period shall be as specified in the statement of work- Part 5 Warranty A &. B. Clarification
5. Q. The Statement of Work does not mention an Information Management Computer. Does this system require alarms and reports of just door control?
ANSWER: Yes, This system will require alarms and reports of door control. Clarification
6. Q. Do the new control panels in the sally ports in building #45 (CP-3 through CP-8) require buttons for local control, or is it intended that all door control be done through the touch screens?
ANSWER: Yes, all doors to be controlled through the touch screens. Clarification
7. Q. The Institution stated it was running the fiber. Is the contractor responsible for running the Ethernet shown on drawings E-6 and E-7?
ANSWER: FCI Fort Worth will run two category six lines per box. Any additional lines will be the responsibility of the contractor. Clarification
8. Q. Are the exiting wires at switches and locks properly sized and grounded?
ANSWER: Yes. New work also must comply with manufacturer's specifications, NEC, and applicable federal codes. Clarification
9. Q. Is an information management computer required and if so the upgraded software has it on event and history logging all in one, can it be used?
ANSWER: Yes. Awarded contractor is to provide laptop with functioning software, see statement of work at 2.2 Installation Requirements. Yes it can be used. Clarification
10. Q. Is a camera and intercom in place that we are to interface with PLC if so what brand?
ANSWER: No. Cameras and intercom will not be interfaced with this PLC system. FCI Ft Worth reserves the right to interface PLC with other systems in the future. Clarification
File details come from the government source that posted it. Updated .