RDC-6_Questions-_Responses_2__28_Jun_13.docx
DOCX document 25 KB Posted
- Solicitation number
- HTC711-13-R-W001
About this file
This is the final set of questions submitted from the Pre-Solicitaton Conference. No other questions will be accepted until the release of Request for Proposal RFP). Estimated release of the RFP is Friday 05 July 13.
View the file
Other files
Show all 19
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Question and Answer Matrix
| Topic, Section, Page Number |
| Industry Question/Comment |
| Industry Position |
AQ Position/Comment
| 1 |
| Electronic Commerce, PWS Section 3.A.11, Page 10 |
| The language in this section makes it clear that the requirement for Electronic Commerce may be met by the Contractor with either Electronic Data Interchange (EDI) or the IBS Ocean Carrier Interface (OCI) Application (or successor system) as the primary means for interfacing with SDDC. This is reinforced by the comments in 3.A.11.3 on Page 11 referring to Shipment Status Reporting. Comments made by AQ in the first release of the Q&A Matrix at items 19 and 37 appear to contradict that. Please clarify that those two items are mistakes. |
| This carrier and possibly others may not be in a position to meet an absolute requirement for EDI Electronic Commerce and we have relied upon the IBS OCI application to remain functional and permit our participation in the current and future contracts. |
| Carriers that submit OCI know that these transactions will be translated into the appropriate EDI codes in SDDC systems if submitted properly. EDI or OCI is required for all shipments. |
| 2 |
| PWS Section 3.D.2, Page 19 |
| Attachment 1 makes no reference to procedures for submitting charges for reimbursement for stand-by vessels and other measures for Services During Hazardous Cargo Handling. Where are such provisions actually found? |
Attachment 1 is the Hazardous Cargo List so this will be changed in the PWS. Attachment 4 Invoicing and Payment actually applies to this situation for PWS Section 3.D.2.
| 3 |
| Responses to Q&A Matrix, Items 7, 13, 34,52,and 53 as posted in FBO on 03-JUN-2013 |
| My firm wishes to comment about the new requirement published in the draft solicitation for RDC-6 at PWS Section 9. After careful consideration, we wish to petition in the strongest possible terms for reconsideration of the DoD facility security clearance (FCL) requirements and the Personnel Clearance (PCL) requirements that have been introduced with this draft. While all concerned are cognizant of the need to effectively combat terrorism and safeguard the general populace and the military in particular from breaches of the security of classified information and/or technology, what is being envisioned by this new requirement—and the responses offered by the government to the questions posed in items 7, 13, 34, 52, and 53 of the first round of Q&A—present an obstacle to technical compliance that may be impossible to surmount. |
In the first place, please consider that it is not practical to distinguish employees who are “working on this contract” from those who are not working on the contract. All of the carriers involved in the current contract and which might submit proposals for RDC-6 are common carriers by vessel and/or motor highway modes. As such, the service provided to government shipments under the contract will be performed by all of the same people who work on non-government shipments. This runs the gamut of employee functions and encompasses everything from the security guard at the marine terminal entry gate to the billing clerk processing and copying documents. It most especially has to be envisioned to include every staff member involved in receiving, staging, handling, stowing, and securing of all container or break-bulk cargo, and it is certainly not possible to develop a staff that is separate and distinct to handle only cargo moving under the contract. From the line-handlers at the pier side to the vessel crews and individual truck drivers, this requirement and the government’s response that “Any and all employees performing any action on the RDC-6 contract will require clearance,” could clearly be seen as potentially affecting hundreds of employees for each carrier.
We would also like to address some strictly practical matters. My company has been involved in the process initiated by the Defense Security Service of obtaining a facility security clearance and Personnel Security Clearances for four Key Management Personnel, including the President and CEO of our company. This initiative was undertaken at the request of USTRANSCOM because of our participation in the Voluntary Intermodal Sealift Agreement. This came to pass despite the fact that there were never any such requirements identified beforehand in the VISA agreements or the implementing regulations for the VISA program. As of this writing, we have been trying to obtain these interim clearances under the guidance of the local DSS Specialist for a period of 5 months, and have still not achieved the objective. We are further given to understand that this length of time for the process is not atypical. PWS Sections 9.2 and 9.3 (page 64) both mandate that interim clearances are obtained by the Contractor prior to contract start date. Under the circumstances—and given the sheer scale of the requirement for hundreds of PCLs—this does not appear to be achievable between the likely dates of contract award and the start date of the contract under any conceivable circumstances.
In short, we are requesting that this security clearance matter is reconsidered and removed from the final RFP, simply because it imposes a requirement that may be impossible to meet. In any case, it would seem that if it is not removed, or significantly altered, then it would render my company unable to meet the technical requirements to compete for this contract, despite the fact that we have been successfully performing the same services under RDC-5 and RDC-5S for the past two-and-a-half years. We expect that in the next month or two, our company will have its facility clearance from DSS, and we expect that four Key Management Personnel will have the required Secret PCLs. We respectfully request consideration of the idea that this might be adequate to meet the contract technical qualification requirement under the circumstances.
Reference the RDC-6 security requirements in the contract, we accept your concerns as legitimate issues and will review the draft security language.
Reference your actions pertaining to obtaining a Facility Clearance (FCL), a FCL is required for participation in the VISA program. However, the NISPOM clearly states in paragraph 2-100 that "Contract award may be made prior to the issuance of a FCL. In those cases, the contractor will be processed for an FCL at the appropriate level...the contractor will not be afforded access to classified information until the FCL has been granted." Therefore, we will review the security language pertaining to the specific requirement for an FCL with release of the RFP.
File details come from the government source that posted it. Updated .